Търсенето върна 18 резултата

от makedon
15 Апр 2015, 00:14
Форум: Телевизия
Тема: Сръбските DVB-T2 мултиплекси
Отговори: 4501
Преглеждания: 362394

Re: Сръбските DVB-T2 мултиплекси

Кога/која година си фатил сигнал на РТС на 8 канал VHF ? Јас имам скенирано но немам фатено никаков канал уште пред 7-8 години. Од која локација си го фатил сигналот? Edit: Георги Премахнат ненужен цитат на предходен пост Здраво Георги, Пред две години, фаќав сигнал од градот Тетово, Инаку во Тетов...
от makedon
13 Апр 2015, 17:32
Форум: Телевизия
Тема: Сръбските DVB-T2 мултиплекси
Отговори: 4501
Преглеждания: 362394

Re: Сръбските DVB-T2 мултиплекси

Во Македонија сакаме да имаме DVB Tприем од Бесна кобила. Во минатото сме имале сигнал на ртс 1 на 08 ВХФ канал од предавател Бесна Кобила.
от makedon
13 Апр 2015, 17:25
Форум: Сателитни програми
Тема: македонската телевизия в България/кога?!/
Отговори: 43
Преглеждания: 16101

Re: македонската телевизия в България/кога?!/

Дали некој прима DVB T сигнал од МРТ во Бугарија ?
http://mrt.com.mk/
от makedon
06 Юни 2014, 17:48
Форум: Предавател Македонија
Тема: Цифровизация в БЮРМ.
Отговори: 163
Преглеждания: 57021

Re: Цифровизация в БЮРМ.

VO PRAVO SI, NO AJDE OTVORETE NEKOJ NAS FORUM I DA POCNEME . PORANO MNOGU MALKU NE IMASE KOI SE ZANIMAVAVME SO SAT I DVB T FORUMI.
от makedon
06 Юни 2014, 13:08
Форум: Предавател Македонија
Тема: Цифровизация в БЮРМ.
Отговори: 163
Преглеждания: 57021

Re: Цифровизация в БЮРМ.

не разбирам како вие Блгарите сакате повече да гледате србски од македонски канали, Па нели македонскиот јазик е многу поблизок до блгарскиот. Цело време сакате да добиете сигнал од Бесна кобила за да гледате србски канали во Софија. а никој не кажува македонските двб т сигнал во кои делови од Блгар...
от makedon
01 Апр 2014, 02:01
Форум: Предавател Македонија
Тема: Мокности на Македонските предаватели
Отговори: 52
Преглеждания: 22535

Re: Мокности на Македонските предаватели

Членки сме, а вие защо още не сте? - Защото още нямате разрешение за това от столицата ви - Белград. И што дека сте во ЕУ кога 2 милиони Блгари си заминаа по парче леб во ЕУ. Сега останаа само старци во Блгариа и Турци цигани, муслимани. Ако толку ја мразите Србија зошто слушате српска музика (Лепа ...
от makedon
31 Мар 2014, 01:47
Форум: Предавател Македонија
Тема: Мокности на Македонските предаватели
Отговори: 52
Преглеждания: 22535

Re: Мокности на Македонските предаватели

За разлика од вас кои сте членки на европска унија и користите пари од европски фонтови за да ја спроведете Цифровизация или дигитализацијата, Македонија тоа го направи сама без пари од Европа и навистина сме лидери во регионот со 50 тв канали кои има во ДВБ Т ,а вие во Блгариа имате само 13-15 тв.
от makedon
29 Мар 2014, 23:29
Форум: Предавател Македонија
Тема: Мокности на Македонските предаватели
Отговори: 52
Преглеждания: 22535

Re: Мокности на Македонските предаватели

можеби се дигитализирале и преминале на DAB ;)
от makedon
18 Мар 2014, 14:45
Форум: Предавател Македонија
Тема: Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството
Отговори: 14
Преглеждания: 6492

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Благодарам за информацијата Георги, изненаден сум како може од толку далеко место да има прием на грчко радио во Тетово и на српското радио Белград 2 од предавател Тупижница
от makedon
18 Мар 2014, 13:53
Форум: Предавател Македонија
Тема: Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството
Отговори: 14
Преглеждания: 6492

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

На 97.10 непознато грчко радио во Тетово
На 92.80 непознато српско радио во Тетово
На 96.10 радио београд 2 прием од непознат репетитор.
доколку некој знае од каде се примаат овие радио станици нека напише.
от makedon
17 Мар 2014, 21:18
Форум: Радио
Тема: Радио България Он Ер
Отговори: 520
Преглеждания: 135933

Re: Радио България Он Ер

Во Тетово - Македонија има прием на БНР Хоризонт 102.10 Бугарија, Ќустендил, РРТС връх Виден
от makedon
17 Мар 2014, 21:03
Форум: Предавател Македонија
Тема: Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството
Отговори: 14
Преглеждания: 6492

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Со мобилен телефон Samsung E2550
от makedon
17 Мар 2014, 00:01
Форум: Предавател Македонија
Тема: Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството
Отговори: 14
Преглеждания: 6492

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Во Тетово има прием на радио KFOR на 107.7 фм прием од репетитор Гњилање-Косово, и Фокус Радио 104.1 фм од репетитор Селичевица, на БНР Хоризонт 102.10 Бугарија, Ќустендил, РРТС връх Виден; 103.50 РТС Радио Београд 202 РТС Стереорама Јастребац
от makedon
08 Мар 2014, 21:56
Форум: Предавател Македонија
Тема: Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството
Отговори: 14
Преглеждания: 6492

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

От Попова Шапка на надморска висина од 1780 м има прием на DVB T од Блгарија, еве тука има и видео http://www.youtube.com/watch?v=0fkFvSTcA2w Ова видео е старо од 2012 година, но можеби сега во 2014 ке може да се добие сигнал од Блгариа од Благоевград или Копитото Тетово Македонија - Благоевград, РР...
от makedon
08 Мар 2014, 19:19
Форум: Предавател Македонија
Тема: Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството
Отговори: 14
Преглеждания: 6492

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Во пограничните делови можат да се слушаат и гледаат програми од нашето соседство. Во Тетово има прием на радио београд 1 на 91.7 фм прием од репетитор Бесна кобила - Врање, радио Београд 1 на 96.9 фм прием од репетитор Јастребац -Ниш. за прием на DVB T или DVB T2 сега нема прием од Србија или од Бу...

GO_TO_SEARCH_ADV