Мнениеот radiator » 13 Яну 2009, 09:35
Преди да тръгна по темата, да отговоря на FM Stereo: отново най-учтиво моля да не ми се вменява поведение. Не, не реагирам афектирано. Умея да се владея и мненията ми по професионални теми нямат нищо общо с отношението ми към вашите обвинения, че манипулирам форума. Като професионалист съм се научил да разграничавам отношенията - лични и по професионални въпроси.
Сега по темата: FM Stereo няма да правя разбор на изречението Ви, от което ясно личи, че застъпвате тезата "Интернет измести новинарското радио". Не смятам, че има развален телефон. Ето го и него отново: "Новините се научават най-бързо от интенет и като цяло в това се губи смисъла на новинарските радиа". За мен като човек завършил средния курс на образование по български език, смисълът на това изречение е именно такъв. Поради това и поставих въпроса за наличието на интернет в повечето домакинства.
Верно е, че на старите приемници VEF не е монтиран тунер за честотна модулация, но по статистика тези приемници вече намаляват. Защо? Много просто... Преди 20 години хората, които бяха на 60+ години са били в активна възраст през 50-те и 60-те, горе-долу. Сегашните 60 и нагоре годишни, в средата на 80-те все още са ходили на работа. Тогава приемници с честотна модулация на така наречения "западен" стандарт имаше, да не кажа че Хитачитата бяха на мода. Един такъв работещ касетофон ти стига за Дарик. В тази връзка, смисълът на израза "баба ми на село" доста се промени, защото сега "баба ми на село" е на възрастта моята майка, която няма VEF, а има Philips и слуша общо взето съвременни (да ги нарека) радиостанции. А моята все още жива баба, е на такава възраст, че новините по никакъв начин не я интересуват.
Бубич, не докачай моля те FM Stereo за това с умирането, той явно иска да каже нещо, което не е разбираемо за нас. Аз си зададох абсолютно същия въпрос като теб, тъй като е ясно, че всички ще умрем и не схващам смисъла - дали той е пожелателен, дали е просто констатация или нещо друго.
След като ме обвини в манипулация на форума, не знам теб какво ще те обвини, че си го настъпал по неприятна за него тема.