jorko написа:2. NRJ - Слушам го по-ефективно от лято 2014 (когато тръгна ефирно в Бургас) и бих казал, че е добре. Не ми е фаворит, но определено е второто радио, което следя от време на време. В последните 2 години се разнообразява и още по-често. Рикуеста им е също доста разнообразен и почти всяко издание присъства по някое жестоко попадение. Липсата на БГ поп от новите (с някои изключения тук таме, които стигат до ефир) е също глътка свеж въздух.Овердозата на 90-те може да ми бъде досадна от време на време, но се преживява. Голям минус за мен е обаче самият избор на нови попълнения, като често се пренебрегват по някои световни парчета и хитове, които определено могат да се въртят там, за сметка на простотии като Dhurata Dora.. Някои изрязвания на песните също не ме впечатляват. Но въпреки това е ок и даже бих казал, че с причина е едно от най-слушаните радия (да не кажа най-слушаното) в България. Откакто звучи в Бургас ми е доста трудно да улуча нещо по-различно.
![]()
Причината да не слушам Енерджи и да го пускам рядко е точно тази - по най-отвратителния начин превзе честотата на Вероника, която беше частната радиостанция с най-силен сигнал от Бургас. Все едно нямаше да може да спечели някой конкурс...
В Бургас и околията НИКОГА не слушам Енерджи 99.9, само се досещам, как сега можех да слушам Вероника, вместо приемника да се мъчи да вади 97.3 Вероника от Варна. За жалост, скоро Царево ще има радио на 97.4 и с неселективните приемници ще се сбогуваме с RDS-с на 97.3 от Варна в района Китен-Приморско. Факт е - Вероника е с по-динамична и по-разнообразна плейлиста от Енерджи. Енерджи все натрапва втръсналите наизустени парчета от 90-те, а Вероника всяка година звучи различно, като тук-таме се добавят и после сменят парчета от миналите години спрямо Енерджи. Причината Вероника да е на първо място при мен е и заради тази причина, чудесни предаватели с чудесен звук имат, излъчват музика от Близкия изток, друго такова национално радио в БГ няма...
Енерджи не заслужава честота 99.9 и с нетърпение очаквам това да им се върне някой ден, крадци на честоти на качествени радиостанции с РАЗЛИЧНО звучене спрямо масовото в БГ, радио което лиши Югоизточна България от Балканската музика и музиката на Близкия изток...