Сега по същество:
radiolubitel написа:Хванах 3 италиански станции-известните вече от приемите на ДХ-ер и Георги и една нова за мен неизвестна,която беше и със съвсем слаб сигнал-на 91.3.
На мен лично тази нова италианска станция ми звучи като държавна или News & Talk такава (от типа на Radicale и други). За съжаление обаче твърде много станции предават на тази честота в южна Италия и все с близки мощности, което прави всякакви предположения безсмислени. Може би ако следващ път пак присъства тази станция би могъл да се заслушаш за по-дълго време в нея и установиш коя е?
Георги написа:И понеже темата тук е "Какво се приема на Черни връх" бих искал да добавя от своя страна доста интересни за всички тук надявам се видеа от вчерашния празничен ден.
Става въпрос за рядък, да не кажа уникален тропо прием на словенски, австрийски и далечни хърватски станции/предаватели.![]()
Записите са общо 6, ето първата част - http://www.youtube.com/watch?v=Gi8ETWYXcmI
от там нататък можете да следите останалите части.
Наистина невероятни записи, още повече, че някои от тези станции и предаватели преди години сме приемали и при спорадично-Е!

viewtopic.php?f=101&t=1400&start=20#p15000 (уви това бяха още времената, когато разчитахме основно на снимков материал).
Излиза, че за момента Чехия е единствената държава в Европа, от която нямаме приет никакъв сигнал на УКВ от България (като изключим разбира се няколко микродържави), което естествено ще трябва да се постараем да променим в най-близко бъдеще...

Киевски поздрав!