@ fan_radio,
Повечето западни страни изключват СВ-ите си предаватели, и това е факт, обаче защо е така?
Защото от години те имат почти 100%-во покритие на териториите си с DAB и DAB+ сигнал.
А тук у нас какво имаме?
Нищо и половина.
Спряха ни с лекота редица средновълнови предаватели, единствения(и достатъчен) дълговълнов и оставиха един-единствен, разположен до сръбската граница, който обаче излъчва и програмата на БНР на турски.
ДАБ предаватели според надлежните некадърници не заслужаваме в близко и далечно бъдеще.

Съгласен съм напълно с мнението на GIF.
Често пъти, пътувайки през Сърбия съм пускал авторадиото на 576 kHz, на единствената българска честота на СВ, и винаги съм попадал или на директно включване от Народното събрание, или на турска реч.
Няколко думи за техническата част на СВ-ия ни изпосталял предавател.
С последното намаление на мощността му със сигурност не се чува добре или изобщо в големи части на страната ни.
Само разполагащите с приемници, струващи от 100$ нагоре(каквито са нашите, DXерски) могат да хванат що-годе слушаем сигнал из страната ни, и то не навсякъде. А процентът от населението, разполагащ с такива приемници е под 1(най-вероятно), следователно в момента СВ-ия ни предавател се приема добре само в половината от страната ни, което само по себе показва некадърността на надлежните у нас.