При предавателите на LW,MW,SW имаме освен АМ и:
LSB-долна честотна лента;
USB-горна честотна лента;
DSB-не знам какво е? :?:
АМ-aмплитудна модулация-режим АМ;
АМС-американски обхват на Средните Вьлни-520-1610 kHz(1700 kHz-N.A)
Дьлги Вьлни-150-350 kHz,(150-280 кHz-Europe);
Предполагам че LSB-L;USB-R;AM=L+R-по широка честотна DSB,какво е това да не би да е DRM или DAB? :?: Как се формират честотните ленти и каква модулация се използва при радиолюбителите и радиопредаванията от Румьния на SW? :idea: :?: :?
Стерео на Средни вълни 2
nqma
не знам к'во е обаче на радиото ми - панасоник - пише че може да приема стерео на АМ на средни вълни
не знам как точно но явно са измислили начин дръпнатите
не знам как точно но явно са измислили начин дръпнатите

Стерео на Средни вълни 2
По въпроса за стереофоничното радио разпръскване чрез АМ работят доста фирми като Magnavox Corp,Motorola,Belar elektronics laboratory и др. Основно изискване към системите за стереофонично радио разпръскване чрез АМ сигнали е съвместимостта с моно приемането и запазването на честотната лента на радио предавателя. Предложените системи отговарят на това изискване.Те могат да се сведат до два основни варианта: използване на двойна модулация /АМ и ЧМ или АМ и ФМ/ и използването на квадратурна модулация. Фирмата Motorola предлага системаC-QUAM, с която се прави опит за намаляване на нелинейните изкривявания като практически тази система се приближава до системата АМ – ФМ.
Със съкращение от книгата Стерео декодери от Живко Желязков издателство Техника 1983 г.
Със съкращение от книгата Стерео декодери от Живко Желязков издателство Техника 1983 г.
-
- Нов
Стерео на Средни вълни 2
A къде се използва тази модулация при която единя сигнал модулира единя полупериод (примерно положителния ) , а втория сигнал - другия полупериод ?