Страница 1 от 4

Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 31 Юли 2006, 13:05
от chebaev
Интересуват ме две неща!

1. Има ли някаква версия на SAM Broadcaster за Linux от която само да се върти музиката. Или някакъв друг радио софтуер за Linux.

2. Може ли да се подкара SAM Broadcaster без да имам инсталиран SQL сървър. Малко тъпичък е въпроса, но все пак хората са казали от питане глава не боли.

3. И трето как мога да направя всеки ден примерно от 2 до 4 примерно да се пуска определена playlist-а и след като мине това време да си се върна на нормалната.

Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 09 Авг 2006, 19:24
от Puflet
1: Пробвай през wine, чувал съм че става, но нямам лични впечатления.
2: Не. Цялата музика се вкарва в база-данни.
3: Врътката става с Event Sceduler, би трябвало да е на Desktop B. Оттам му задаваш какво и кога да прави. Ако ти е нужно подробно обяснение - пиши тук. Ще се опитам да помогна.

Pitunka

Публикувано на: 28 Ное 2006, 04:12
от DJ-Mlado
Имам един голям въпрос за - Sam Broadcaster V 3.4.1 rc9?
А именно-
1 Как да направя така че определен JGL да се стартира в точно oпределено време, та дори и да прекъсне свирещата песен?

2 как да направя така че (примерно JGL-04) да се стартира на всеки четен час на и 25мин. [да се стартира в:2:25 ; 4:25 ; 6:25 ; 8:25 ; 10:25 ; 12:25 ; 14:25 и т.н.т.] като JGLте са в [E:\!!! J G L\JGL-0?)

3 как да определя по часове от къде да си взима песните ( Примерно от 08:00h до 13:00h искам да взима музика от [E:\!!! Radio Music\EvroDance]и [E:\!!! Radio Music\BG] а от 13:00h до 19:30h да взима музика от [E:\!!! Radio Music\House] а след 19:30 до 08:00h да взима музика от [E:\!!! Radio Music\Disco] и [E:\!!! Radio Music\Pop] като под термина "Взима песни" имам предвид да плейва музика от тези директории)

Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 02 Дек 2006, 14:49
от ANONIMNIQ
От скоро ползвам демо версията за да се запозная с възможностите на SAM ... в началото всичко беше ок и радиото което пуснах си работеше без проблем!Наскоро(след изтичане на trial периода)разбира се започнаха гласови съобщения,че е нужно програмата да бъде регистрирана!Това,което ме интересува е,има ли някакви други ограничения след този период ... защото вмомента имам проблем с излъчването ... хората успяват да се закачат,индексира им както името на станцията така и текущата песен,всичко върви с изключение на това,че звука го няма никакъв ... тоест е мн тих и е някакъв шум!Интересува ме дали проблема е при мен,от настроиките или е зашита на самата програма!Също така ме интересува кой енкодер е най-подходящ за по-малко слушатели ... а и ъплоуда ми не е много голям,тоест,за сравнително малко радио за хора и с по-бавна връзка кой енкодер е най-подходящ?
Друго,което искам да попитам е,за да излъчвам нормално какви кодеци е задължително да имам инсталирани на PC-то си?

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 01 Мар 2007, 02:25
от Radio-HitZone
Значи за кодеци, аз лично ползвам ACE Mega CodeCs Pack това важи предимно за видео плеъри но върши супер работа - пробвай.
Щом нета ти е зле-бавен, излъчвай на по-ниска скорост ако е само за локална мрежа грижи нямаш.

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 03 Мар 2007, 01:18
от Radio-HitZone
davai pich :)
dai link kam radioto ti

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 04 Мар 2007, 10:07
от Radio-ExTra
[b][b]Programata raboti super az q polzvam i radioto mi e neveroqtno dobro! Zvukat e prekrasno dobur, Samo mi trqbvat slu6ateli :P Ako ima ceniteli na muzikata da hfarlqt edin pogled http://www.radioextra-bg.net  :up[/b][/b]

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 13 Мар 2007, 14:38
от djpapy
Radio-ExTra написа:[b][b]Programata raboti super az q polzvam i radioto mi e neveroqtno dobro! Zvukat e prekrasno dobur, Samo mi trqbvat slu6ateli :P Ako ima ceniteli na muzikata da hfarlqt edin pogled http://www.radioextra-bg.net  :up[/b][/b]

а ти с каква програма си ?

Re: Въпроси за SAM Broadcaster REQUEST

Публикувано на: 19 Мар 2007, 21:51
от djpapy
аз имам 1 въпрос.някои можели да ми даде готов PAL Sripts  Request-а на SAM- Boradcasting 4.2.2. Мисля,че версиятя няма значение .. моля виииииииииииии!

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 01 Юли 2007, 00:24
от MasterBoy Люлин
Такова животно при мен няма.
Аз съм писал такъв, който в определено време да изключва рикуестите и в друго зададено време да ги пуска.

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 25 Юли 2007, 15:38
от chebaev
Та имам още един въпрос към тези, които ползват SAM Broadcaster. В последната версия - 4.2.2 са добавили StreamAds Control, което до колкото разбрах е за контрол на реклами и т. н. Има го като модул, който се изкарва от менюто Windows и настройки има в Config. Обаче нещо не мога да разбера как точно се работи с него. В настройките ми иска да се логна в някакъв сайт, в който не мога да се регистриам. Някой може ли да даде насоки как се оправя тая работа

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 14 Авг 2007, 19:55
от ANONIMNIQ
Ще използвам темата да питам и аз нещо.
Има ли начин да включвам в ефир други хора с микрофон, които обаче нямат SAM на компютъра си ... мисълта ми е да ги включвам в ефир по някакъв начин ... примерно да говорят по някакъв месинджър и да пусна звука през SAM в ефир?

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 14 Авг 2007, 19:59
от MasterBoy Люлин
Да - може
а за chebaev - ламер си батко, ламер голям. Поне прочети help-а, ще ти е от полза!

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 14 Авг 2007, 20:03
от chebaev
MasterBoy Люлин това, че не съм учил английски не означава, че съм ламер.

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 14 Авг 2007, 20:16
от MasterBoy Люлин
Ами например това общо казано е ротация на реклами !!! Но за нас не ни върши особено добра работа.
А за въпросите ти:
1. Емулатор wine под FreeBSD Core s GCC и msxml (всякакъв xml процесор става) - но НЕ ТИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ !!!! По-добре опитай с Tunez!
2. Да - повечето хостинг сървъри стават но трябва да се махне тайм аута за сесийте защото го духаш жестоко ако те дискънектне по време на idle заявка!
3. Event Sheduler - задаваш му в тия часове да прилага тия правил за плейлистата (да ги зареди) и след това веднага за дареди старите ти правила.

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 06 Сеп 2007, 18:29
от dhamitak
А какво точно представлява SAM Broadcaster?

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 06 Сеп 2007, 18:29
от dhamitak
Не съм чувал този термин и затова питам,Благодаря!

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 06 Сеп 2007, 19:39
от chebaev
dhamitak SAM Broadcaster е софтуер за водене на радио. Главно се използва от интернет радията, но може и за FM. Попринцип в България не е много нашумял, може би по простата причина, че конкуренцията е голяма в лицето на RASystem и Instudio. За сега по мои наблютени повечето интернет радия са с него. Ето ти сайта да видиш за какво точно става на въпрос:
http://www.spacialaudio.com/products/sambroadcaster/

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 07 Сеп 2007, 17:01
от dhamitak
Благодаря!

Re: Въпроси за SAM Broadcaster?

Публикувано на: 05 Окт 2007, 15:55
от trucker
chebaev написа:1. Има ли някаква версия на SAM Broadcaster за Linux от която само да се върти музиката. Или някакъв друг радио софтуер за Linux.

Достатъчни са sc_serv и sc_trans на shoutcast за да се въртят песни. Може да се пускат разбъркани както и да се застъпват "смесват". На Линукса не е нужно да има графична среда както и звукова карта. Не е нужна база-данни. Понеже по този начин се просвирва плейлист може да се помисли тоя да се подменя по час, но това не съм го правил.