Как да си направим онлайн радио чрез Sam Broadcaster

Софтуер за правене и слушане на радио
DJ_HODJA
Нов
Нов
Мнения: 8
Регистриран на: 13 Юни 2009, 14:08

Как да си направим онлайн радио чрез Sam Broadcaster

Мнениеот DJ_HODJA » 16 Ное 2009, 23:48

Здравейте на всички!

В този урок искам да ви помогна с решаването на проблема с настройването на Sam Broadcaster.За да излъчваме от Sam Broadcaster трябва ни още една програма Shoutcast server.Също така трябва да имаме статично ип(реално),ако нямате свържете се с вашия доставчик на интернет и оправете проблема.

Така изтеглихме програмите и продължаваме с инсталирането на Shoutcast-давате само next next i готово,също и при Sam Broadcaster няма нищо за маркиране само next next и готово.

Първо стартираме Shoutcast oт C://Program files/Shoutcast/sc_srv.exe и повече работа нямаме с него просто трябва да е включена програмата.Следва и да стартираме и Sam Broadcaster ще я видите на десктопа.Като го отворим ще ни се появи този екран:

Изображение

1.Секция за добавяне на файлове за излъчване.Натиснете + за добавяне!

2.Информация за излъчвани файлове.

3.Секция за добавяне на ефекти

4.Можете да добавяте файлове за playlist или да добавите готов playlist.

5.Deck A и Deck B.Два плеъра чрез които можете да миксирате или да смесвате две песни наведнъж също така може да управлявате качеството на песента която върви чрез еколайзер която е добавен на Deck A и Deck B.

6.Секция за излъчване чрез микрофон.За да я включите натиснете Mic on/off и задръжте push to talk.


Така идва ред да направим връзката за излъчване на SAM през Shoutcast.

Избираме Desktop B:

Изображение

1.Секция Encoders където ще видим връзката която ще създадем след малко.


На секция Encoders натискаме бутона + ще ни излезе меню да изберем какъв енкодинг да използваме аз препопъчвам AAC избираме AAC plus:

Изображение

Избираме AAC и даваме OK и продължаваме:

Изображение

На категория Converter избираме Codec:ALL ,Format:48kb/s или 64 kb/s.Маркираме auto start encoder за автоматично стартиране на излъчване.

Сега цъкаме на Server details и ще ни се появи този екран:

Изображение

Избираме връзка Shoutcast.Променяме Password изтриваме я и пишем changeme.На Station name пишем името на радиото.Enable title streaming означава излъчване на името на песента която излъчвате можете да го демаркирате.

Tова е можете да дадете OK.


Тази парола която въведохме(changeme) е дефоулт парола на Shoutcast ако искате да го смените на Shoucast изберете Edit config:

Изображение

Ще ви се отвори текстов файл кадето трябва да намерите където пише password=changeme изтривате само changeme и въвеждате нова и давате File-Save:

Изображение

След промяна на паролата в Shoutcast също така трябва да промените и в Sam Broadcaster.

След като направим тези настройки трябва да пуснем някоя музика и ще видим този екран:

Изображение

Encoding и секундите трябва да ви вървят,ако ви изкарва някаква грешка като Error проверете Windows Firewall настройките трябва да са изключени или поне само за SAM да са ограничени.


За да слушат вашето радио трябва да въведат този адрес: http://вашето ип:8000/listen.pls и да изтеглят файла и да го пуснат на Winamp'a.Ако искате да добавите радиото на сайт трябва да въведете този адрес: http:// вашето ип:8000/ .


Имайте предвид,че всички публично изпълнение без права на дадено произведение е ЗАБРАНЕНО и можете да бъдете проверени от ПРОФОН БГ и да бъдете наказани за това.За да получите права моля се посетете http://prophon.org/.Ако имате допълнителни въпроси можете да пишете на skype:DJ_HODJA

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта