Малко повече разнообразие не е излишно

Гледай / слушай - как не трябва да правим
atb

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот atb » 17 Май 2005, 09:27

проблемът в БГ е с това, че куцо и сакато взе да се мисли за CHR медия и да прави едно и също, една и съща музика чуваш всеки божи ден едни и същи хитове. малко тук стана като поуката за жабата " Видяла жабата, че правят копита на коня и си дигнала и тя крака", ситуацията е такава, че ако някой пусне някоя си песничка и се позавърти доста по радиото всички други се юрват да пускат и те. лошо няма ама само да не правите с всички песни по тоя начин. в момента с чиста съвест мога да изброя поне 15 такива, които правят едно и също. добре де на никои ли на му хрумва да вземе да се поровичка малко да си седне на задника и да види нещо ново, нещо което е наистина Фреш, защото като гледам една медия със същото име май май хич не е свързано името и музиката която се натрапва на слушателите от там. вчера чух и нещо потресаващо просто. какво става с тази страна незнам, но хора който изготвят рекламните джингли за радиа копират на 100% от други радиа, които нямат ефирна честота в този регион, е това вече е прекалено. то разбирам да крадете от чужди радиа, да копирате предавания и тн. ама това вече мина всякакви граници. конкретен пример: радио Сити имат едни да не казвам от най-добрите ама наистина качествени джингли. само, че някой хора от едно студио което е врачанско не се досещат, че рано или късно истината излиза на бял свят. много ме дразни това, че някой си харесва нещо копира го и го слага като своя придобивка. ами имайте малко повече въображение, направете нещо което не сме чували, на вас явно е по-лесно да го копирате и продадете някаде където няма честота конкурентното радио. така не се прави. мога да кайа само, че има много кадърни хора, които наистина умеят нещо, но не могат да пробият никъде поради простата причина, че някой винаги се прави на големият професионалист и не иска да им подбива някой друг работата. много модерно стана джинглите за радиата да бъдат изпявани на един глас, и незнайно отново защо още 10 тръгнаха да се правят на модерни и да правят собствени такива. отново ще спомена Сити като единствено такова радио което успя да направи сносни такива джингли. Нехайството в повечето радиа най-много ме дразни, защото се купуват радиа с цел за брзо обогатяване на личните банкови сметки,а не за правенето на нещо различно. тъжното е, че ще продължи тази тенденция и рядко ще се намери някой които наистина да прави нещо различно. и все пак нека на края да кажа нещичко за всички: Моля Ви господа имайте повече фантазия когато решите да правите нещо свързано с радиото, не гледайте в паницата на другите, това ще се забележи рано или късно от останалите слушатели!
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот ico_pol » 17 Май 2005, 18:50

Приятелю, напълно съм съгласен с теб! На 100%! Но да не забравяме, че доста от джинглите съвпадат, защото са правени от едно студио, чийто собственик е такъв и на двете (или повече радиа). Има го и този момент. Друг е въпросът, че всичко е до болка еднакво. Колкото до жабата... Ами, да! Видяха, че Сити върви и почнаха, като него, защото видиш ли такава музика е масова и се слуша. Е, слуша се, ама какъв е смисъла да има 1000 едини и същи радиа, и ако си поп фен дали ще слушаш някое радио, което пуска и друга музиака, да речем поп - фолк (или пък транс :evil: ). Сити си е печелившата комбинация и според мен се слуша от хора с музикален вкус към тази музика. Друг е въпросът, че такива като мен, с музикален вкус към електронния звук, както и рокаджиите и други останаха с празни ръце (или по - скоро с заглушени уши)! Е, аз какво да правя!? И после ми забраняват нелегалната музика - е, че да не би да я има на пазара, та да не я тегля. Това е то! България - страна на маймуните, защото това на радиопазара е пълен маймунарник!
atb

много е жалко всичко

Мнениеот atb » 18 Май 2005, 10:39

благодаря за даденото мнение и съм спокоен вече, че не само аз сам на това мнение. просто ти ем подсети за това с музиката и, че не се внася от музикалните компании. а това е жалкото защото така е всичко в застой и то голям. е ако вземем впредвид и какъв ни е стандарта на живот в БГ едва ли и да има издадени оригинални албуми всеки ще тръгне да си копува. примерно аз съм луд фен на ATB и на руманците от Active. те ми подсказват, отново и отново, че ние пак сме в дъното на класацията, защото наистина струват, не давам за пример парчето Duar Cu Tine, защото отново всички след Сити го завъртяха. имат и доста хаус и транс парчета които си заслужават. да прав си за това, че едно и също студио ги прави, но да имат малко повече фантазия защото изглеждат смешни, а това дразни и то не само на мен вече прави впечатление. гледам тук където живея радиа които бяха преди време чисто информационни сега кое от кое се надпреварва да пуска хитове и хитове. да обаче както в икономиката се случва едно пренасищане на пазара и тогава вече слушателите решават кой да остане и кой да напусне. смешното е, че радиата в стремежа си да се надшреварват започнаха да правят манджа с грозде, да пускат всякакъв вид бози и ако някоя пробие да се похвалят, че те са първите пуснали тази песен.хммм куцо и сакато вече се мисли за водещ и, че разбира. още един пример ще дам от безброй многото. преди години едно бивше радио наложи или поне аз така си мисля, че е то, започна да прави интервюта с международни DJ-и и по-точно един човек който сега е в Сити. е сега вече просто няма радио което да не ми пусне ID от сорта "Hello Bulgariq you are listening radio ...... the best music radio station in Bulgaria" , еи това вече наистина ме кара да драифам с извинение за думата. просто няма скоро да се появи нещо което да не натрапва на слушателя своите тъпи виждания и представи за радио. само се надявам някой да вземе да види какво правят в чужбина или ако му е къс погледа да види поне съседите.....
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Enchev » 18 Май 2005, 10:58

хм. Интересно, и аз забелязах че вече повечето музикални радия копират ФРЕШ. Явно май ФРЕШ пак ще си сменя името, и имиджа.
Дано тоя път да стане истинско радио. Ще си призная - от повече от една година не съм слушал ФРЕШ, вчера докато преглеждах радио скалата забелязъх че си е на същото ниво. Явно са в застой, или подат все по-надолу. Незнам, няма и да ги слушам. Не ми се слушат фифтита, центове, ашантита и куп още глупави неща. Явно тотално са загубили DANCE аудиторията си. Както казах вече няма радио дето да не пуска това:"Hi Bulgaria....." Това за мен неса CHR радия. а комерсиални, въртящи реклами през 10 минути. Абе направо според мен трябва да е: "Hi Bulgaria, You're listening to the most OLD-FASHONED radio station in Bulgaria"
Ими така си е. Докато е така Аз ще продължавам да си слушам Sunshine-Live, DI.FM, FLAIX FM, MAXIMA FM, 5FM и всички такива радия.
Това е моя критерии за радио.
atb

:))))

Мнениеот atb » 18 Май 2005, 13:05

абсолютно съм и аз на това мнение за рекламите. виж, друг е въпросът, че повечето големи станции не гледат аудиторията какво иска, а гледат това как да излъжат някой голям бизнесмен, който да кихне парички за реклама. разбира се в момента рекламата в едно национално радио, а и не само а и в регионално, което се слуша много в момента са набласкани с реклами. просто защото вече знаят какво докарва пари и къде има повече хляб и не обръщат внимание на музиката. на нея се обръща внимание в прохождането на радиото за да набере скорост след това когато станат лидери и няма кой да ги измести си карат по тяхното. реклама реклама и пак реклама. на 10 мин само някакви фирмички, кой какво продава, кой каква обява пуснал, но на мен това не ми е нужно аз ако искам има си регионални вестници и тн. мнгоо страшно много се комерсиализира ефира, а това е много лошо. жалко е като заговорихте за Фреш, че нямат никаква промяна. обеснявам си го с това, че откакто ги купиха веригата FM+, те са решили да намалят конкуренцията от страна на тогавашното плюс, да променят формата му за да може да остане нещичко и за тях. затова сега от там само чуваме ние сме най-добрите, ние сме върха а всъщност реалността е друга. жалко, че ги управляват други и нямат вече много думата. няма и да се променят фреш, и докъто имат такива "големи"водещи като Симеон Атанасов и Виктор Костов. то всички от там са аз изхвърляне междудругото. тази сутрин пускам радиото и чувам нещо което удивително много мяза на гарга в разгонен период. е това беше Ана-Мария, да същата е, тази която се изявява и в "Джубокс, любовни квартири" с Део. е това момиче не се научи, че не ни вълнуват нейните проблеми в любовта и тн. но продалжава да си прави сутрешния блок, въпреки, че този модел на сутрешно предаване се изтърка преди години.
е дано все пак някой някога се сети да направи нещо по-различно....
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Enchev » 18 Май 2005, 13:43

интересно ми е коя радио станция у нас ще пусне първа новото на ATB - Believe in me (ще съм доволен и на A&T Remix).
отговор:все още никоя.
Явно и ти слушаш ATB, щом си се писал така.
И аз съм голям фен на немската клубна музика, коята за мое ОГРОМНО съжаление не звучи във България.
atb

абсолютно скоро няма да се усетят

Мнениеот atb » 18 Май 2005, 14:55

значи Believe in me, му се кефя като на малко дете близалка защото за пореден път доказва, че прави нещо качествено. само дето тука в БГ скоро може и да не се завърти, особенно по националните "лидери". незнам какво чакат кого чакат и какво искат да покажат с това чакане ама аз тогъто ги чакам ми е втръснало вече. незнам просто ама тия хора маи нямат нюх към новото и към спечелване н ааудитория. браво, че и ти си фен на ATB което много оценявам :)))евала на такива като вас които наистина виждате как стоят нещата в БГ!!!!
Аватар
ogibo
1000+
1000+
Мнения: 2345
Регистриран на: 21 Мар 2005, 12:32
Местоположение: Свиленград

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот ogibo » 18 Май 2005, 21:38

Абе ни е хубаво виждаме как стоят нещата в България, ама ни остава само да псуваме и да слушаме чуждите радия. Какво да се прави хубавия радий, ама Български. :evil: :twisted: :evil:
Аватар
the_heaven
500+
500+
Мнения: 504
Регистриран на: 20 Мар 2005, 22:32
Местоположение: Undefined

Re: абсолютно скоро няма да се усетят

Мнениеот the_heaven » 19 Май 2005, 01:04

[quote=""atb""]значи Believe in me, му се кефя като на малко дете близалка защото за пореден път доказва, че прави нещо качествено. само дето тука в БГ скоро може и да не се завърти, особенно по националните "лидери". незнам какво чакат кого чакат и какво искат да покажат с това чакане ама аз тогъто ги чакам ми е втръснало вече. незнам просто ама тия хора маи нямат нюх към новото и към спечелване н ааудитория. браво, че и ти си фен на ATB което много оценявам :)))евала на такива като вас които наистина виждате как стоят нещата в БГ!!!![/quote]

Значи...незнам дали вече сте чули тъй като от известно време не съм влизал в тоя форум и малко не съм в час..както и да е :)
ATB - Believe in me в момента го въртят по Сити в Уебхит, но предполагам че скоро ще го пуснат и на ротация, обикновенно така правят :)) http://webhit.radiocity.bg
Кой както си го направи живота! На който не му харесва - да се изнася!
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Zen » 19 Май 2005, 05:45

в ротация по sunshine live :) има си хас и там да не е, де 8)
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Enchev » 19 Май 2005, 08:13

[quote=""krassyo""]в ротация по sunshine live :) има си хас и там да не е, де 8)[/quote]
хм. доста сродни хора виждам тук дето слушат sunshine live. единственото нещо дето ни им харесвам е че излъчват в Интернет само в Real audio формат. но както и да е сателитното качество е по-добро.
Красьо а ти от кога го слушаш?
Аз го слушам още от когато го качиха на Астрата. това прави някъде 3 години.
Аватар
Sigma FM
100+
100+
Мнения: 127
Регистриран на: 25 Мар 2005, 17:49
Местоположение: Sofia
CONTACT:

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Sigma FM » 19 Май 2005, 13:56

Мали каква глупост каза 3 години Sunshine Live e от 2000г. На АСТРА аз си го лова от тогава !!! 1месец беше на ADR демек Аналог -Дигитал Радио което ще рече Аналогов сигнал Цифров звук на ZDF беше и след това го метнаха и на DVB 12148 H 27.500 3/4
е на сръбските боклуци !!!!!!!!!!
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Enchev » 19 Май 2005, 17:00

[quote=""Sigma FM""]Мали каква глупост каза 3 години Sunshine Live e от 2000г. На АСТРА аз си го лова от тогава !!! 1месец беше на ADR демек Аналог -Дигитал Радио което ще рече Аналогов сигнал Цифров звук на ZDF беше и след това го метнаха и на DVB 12148 H 27.500 3/4[/quote]
ами тогава от колко години го има на аналог, а? я виж. говоря за Pro7
защото по-рано от 2001 не е било на Pro7 (7.76/7.92)
и тия 3 години ги казах ориентировачно. Сега ще ме изпитваш ли на тема SSL
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот ico_pol » 19 Май 2005, 18:15

Хе! Все едно слушам себе си! Пичове, пишете ме и мен в кюпа (макар, че съм там от много отдавна)! 8)Та...аз съм го казвал много пъти, но за всеки случай. Проблемът в милата ни Родина е, че тук не се гледа реалния рейтинг, а се гледа какво се пуска. От Запад дирижират: модерно е рапа и в България фирмите почват да рекламират там, дето пускат модерна музика, сиреч рап. Ей, заради това тия маймуни от Фреш пре*баха радиото и почнаха да пускат такива мизерии! Ама...ко да се прави! А, то ще им се върне на тях, ама... Хе! Като ви гледам вие сте се уредили и вече сте минали на западните медии... Току виж и аз съм забогатял, та да си купя сателитна антена и тогава всички съвети и информация, дето ogibo ми ги даде ще отидат на вятъра 8) , защото Бъгарско ефирно радио аз НЯМА ДА СЛУШАМ!!! :D Казвам си го с ръка на сърцето! Е, може да хвърлям някое друго ухо, но... Мне, благодаря! :twisted: Маймуни! Затова нека ги заглушават разните му там румънци, турци, гърци и тем подобни нам съседи. А, дано, като не дават и пет пари за тези дето ги слушат. Ей ви един пример: Фреш, което стана на радио, след като премина на по - електронна вълна някъде около 2001 и което стана на абсолютен кенеф някъде около 2004! Е, това е! Ако някой беше питал слушателите, които го направиха радио дали искат тези помии, дето се връткат сега и 10% нямаше да одобрят, но кой ти пита! Било модерно, такива били тенденциите... МАЙНАТА ИМ НА ТЕНДЕНЦИИТЕ - НИЕ СМЕ ТЕНДЕНЦИИТЕ! Нас трябва да слушат тия мищоци, ама на! И затова СЛУШАЙТЕ ПРИЯТЕЛИ ЧУЖДИ РАДИА, КАТО НАШИТЕ ХУБАВЦИ НЕ НИ СЛУШАТ!!!
atb

Евала ти ico_pol

Мнениеот atb » 19 Май 2005, 19:46

Какво да кажа освен, че от тази помия сами ще си се одавят в нея... аман като заговорихе за рейтинги, аман от тях. ако има поне една агенция, която прави поне малко по-реално изследване пак си на. ама нали пак парите праят борбата...мамицата им аз на сички, кат нещат да са вслушват нека да са спасяват поединично. аз най ми е добре правя си плейлиста кефя си се на това което ми се слуша и толкоз. сега големия хит сред радиата за ретро музка Радио 1. асамо дето вартят 40 песнички в ротация секи ден даже забелязах, че някой ден по едно и сащо време си звучат едни и същи песни. евалла ви народе евалла, че то и на мен да ми дадете честота ше видите бате как от двукасетачен кастфон магнет пускам две касетки по цял ден и правя радио. боза боза боза, има едно белгийско радио C-dance, ами това е още един от многото примери за истинско радио. да на говорим за това, че комшиите отдавна са ни минали с две три обиколки пред нас и въобще си карат само напред, ние нека спим. имам чувството,че ако се хванем всички тук от форумите да направим едно радио ще ги тръшнем всички в земята.
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот ico_pol » 19 Май 2005, 19:52

О, разбира се, че ще ги тръшнем, но пъво нямаме пари, второ, ако имаме и направим ще е едва ли не с идеална цел, т.е. с много малка печалба и мастодонтите, собственици на радиа ще дойдат аламинут и ще ни счупят главите, защото им вземаме парите. Такккаааа! Извода! Да не ги слушаме, че даже и да не говорим за тях! Така ще си умрат в кожата. :) Смешници! И си мислят, че правят радио тия...
Аватар
ogibo
1000+
1000+
Мнения: 2345
Регистриран на: 21 Мар 2005, 12:32
Местоположение: Свиленград

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот ogibo » 19 Май 2005, 20:13

Че това ми е мечтата бе хора. Искам да направя радио, по което да върви убийствен електронен саунд. Ама като погледна към джоба…. :roll: :roll: :roll:
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Zen » 19 Май 2005, 21:31

[quote=""TRANCE_RAVER""][quote=""krassyo""]в ротация по sunshine live :) има си хас и там да не е, де 8)[/quote]
хм. доста сродни хора виждам тук дето слушат sunshine live. единственото нещо дето ни им харесвам е че излъчват в Интернет само в Real audio формат. но както и да е сателитното качество е по-добро.
Красьо а ти от кога го слушаш?
Аз го слушам още от когато го качиха на Астрата. това прави някъде 3 години.[/quote]
Ами аз го слушам откакто е в DVB стандарт. Само че се чудя как да го подкарам по МАН-а на нетсъкс като ice/shoutcast да могат и други да го слушат (ползвам SkyStar II 2.6B под Линъкс и за друг вариант освен стрийм на аутпута на втората саунд карта не се сещам). То преди като го излъчваха по КИС си беше с цифрово аудио ама върху аналогова видео честота и естествено сигналът му в България беше под всякаква критика. Иначе по интернет не му надавам ухо.
Аватар
RADIO
500+
500+
Мнения: 683
Регистриран на: 24 Мар 2005, 02:15
Местоположение: To The Moon And Back
CONTACT:

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот RADIO » 19 Май 2005, 21:43

[quote=""ogibo""]Че това ми е мечтата бе хора. Искам да направя радио, по което да върви убийствен електронен саунд. Ама като погледна към джоба…. :roll: :roll: :roll:[/quote]


С долби стерео сараунд, нали :lol:

Яко ще е!

И ще те слушам редовно!
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Малко повече разнообразие не е излишно

Мнениеот Enchev » 19 Май 2005, 22:51

[quote=""krassyo""]То преди като го излъчваха по КИС си беше с цифрово аудио ама върху аналогова видео честота и естествено сигналът му в България беше под всякаква критика. Иначе по интернет не му надавам ухо.[/quote]
ммм. ами то това си беше пълна глупост от страна на КТ КИС-13 да пускат радия по кабела. Аз не съм фен на Real Audio, и за това не го ползвам този плейър.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта