Коментар на Евровизия

Гледай / слушай - как не трябва да правим
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Коментар на Евровизия

Мнениеот radiator » 22 Май 2008, 23:11

Не стига, че целият сценарий е предварително даден на всички телевизии, които излъчват, Кушвата чете, все едно е пиян, не си следи текста, чете грешен ред... гаф след гаф. Елена Розберг - с нейните "концАрт", "клЯсация" и т.н.

Толкова ли нямаме двама добри, съвременни, свежи водещи, които да дублират този конкурс :o

БНТ имат уникалната способност да съсипват всяко чуждо предаване, което преизлъчват... я с някой глупав коментар или с "коментарно студио" преди или след него >:( Докога ще плащаме за такава обществена телевизия... :Hmmm
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот Enchev » 22 Май 2008, 23:36

Склонен съм да се съглася. Аз също тази вечер оставих телевизора на Канал 1.
Толкова си могат хорицата във БНТ-то.
тц тц тц, срамна работа е това националната ни телевизия. Все повече си затвърдява имиджа на телевизия ориентирана към хора от третата възраст.
Но какъв позитивизъм мога да очаквам за националната ни телевизия щом излъчват предавания като "Вкусът на живота" със баба Васа Ганчева.
(случайно днес попаднах на ето този blog.)
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот borosport » 25 Май 2008, 12:44

Всъщност толкова нагласен конкурс като таз годишният въобще не заслужава качествено отразяване. >:(
Изображение
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот radiator » 25 Май 2008, 16:09

Мисля, че едното няма връзка с другото.
В крайна сметка, телевизията препредава дадено предаване. Резилът на коментара е резил за телевизията и това няма отношение към самото предаване.
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот Adv » 25 Май 2008, 18:07

Радиатор, сори ама не мога да се въздържа да не вметна, че Люси взе само 2 точки, ако не се броят нашите 12. Яд ме хвана, че два опосума определиха вота на България. С какви ли очи ще се яви на МА в понеделник? Освен това винаги повтаряше, че щяла да гласува за Германия, не за България. Срам и позор и липса на разум и елементарно възпитание отвсякъде. Дори Австрия и Швейцария не гласуваха за Германия. Освен това видя ли колко инфантилно се държа. И как в зелената стая трите останали бяха седнали заедно, а нея я бяха избутали през няколко души на края на канапето да си подскача на воля. И въпреки крещенето и неистовите й ръкомахания водещия я загърби, тя се опита да го прегърне и да крещи нещо в микрофона, а той го подаде на трите. Total ignore. Май доста лоша слава има нашата т.нар. "звезда".
Колкото до конкурса - за мен това беше урок по география в коя страна какви малцинства има. Единственото интересно нещо в песента на Дима беше Плюшченко. По-добре да беше спечелила Украйна, въпреки че моите лични фаворити бяха Азербайджан и Дания.
И браво на Сърбите за шоуто. Показаха световна класа.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот radiator » 25 Май 2008, 22:30

Адв, контрата на твоето вмятане е във втория ти параграф - това си беше чиста проба урок по геополитика. Няма никаква връзка с опосуми и други подобни. Специално в България, Мюзик Айдъл е популярно шоу и е нормално да има влияние върху поведението на аудиторията. А за това, че хората са гласували за Люси - това може да говори само добре за нея... Не знам какво толкова си я намразил. И аз имам причини да не харесвам Дидо например, но той постигна сериозен успех с отиването си там, например. Няма да коментирам как, с какви методи, фактът обаче е факт и това е. Не е отишъл Пенчо, а е отишъл Дидо.

Естествено, че Австрия няма да гласува за Германия, знаеш какви хора има там. Видя и вота на Великобритания, видя и самата Германия как гласува, надявам се обърна внимание и на знамето, което се развяваше зад водещия. Имаше дори много як виц по повод турците и другите малцинства в Германияа в рубриката "Канцлер комеди" преди няколко години.

Трябва да се измислят някакви допълнителни правила за разпадналите се държави и техните сателити. Оказва се, че Евровизия вече ще се решава от бившите СССР републики и от провинциите на бившата Югославска конфедерация.

В тази връзка - логично е, че е трудно да спечели която и да било по-нормална песен като тази на Дания, Великобритания и т.н. Можеш и сам да видиш статистиката, че държавите учредили конкурса не са печелили от много време, въпреки че те движат голяма част от реалната световна музикална индустрия.

Ноу Ейнджълс бяха фалшви в събота, не знам на какво се дължи. Аз съм ги слушал наживо в Германия, пеят си нормално... или са се отпуснали, или са загубили тренинг или просто вече не стават за пеене наживо. Това е факт. Поведението на Люси на сцената обаче беше адекватно, спрямо колегите й в групата. Не подскачаше като в София, оказа се точно така както предположих - превъзбуда на родна сцена. Песента като такава е съвсем достойна... просто нямаше кой да гласува за нея. Както сам си написал, най-малкото което определя изхода от конкурса е музиката... И това е ясно за всички. Да не кажа единственото, което не определя е музиката. Факторите са геополитически, етнически, доколко е зрелищно сценичното представяне...

Смятам, че не можем да кажем точно каква слава има дадена звезда, по това кой на кого е дал игнор в директно предаване за поне 80 милиона зрители, да не са били и повече...
Доста добре съм запознат с технологията на произвеждане специално на финала на Евровизия и там таймингът е просто адски жесток. Нямаш и секунда да импровизираш. Ако ти изтича времето - просто муув он, защото така или иначе ще те резнат. Сещаш се, че единственият начин да синхронизираш над 40 телевизии само в Европа и не знам още колко на майната си, като голяма част от тях не са като нашето БНТ - като изостане нещо или избърза - хоп, клипче и течащ надпис "очакваме включване", е да имаш тайминг и не точен тайминг, а жестоко точен тайминг + пълен запис от генералната репетиция, който тече синхронно и е на един лост разстояние, ако се осере нещо.
Ако ти е интересно мога доста да ти разкажа за това как правят предаването и какви са правилата на продукцията. Затова изобщо не можем да съдим кой е интересен и кой не - има железни правила, нормално е хостовете в дадената държава (тъй като водят за първи и последен път такова огромно по мащаб живо предаване) да не са свикнали на такъв тайминг... и да трябва да изоставят събеседника по средата и да продължат, като им викнат в слушалката. Там няма "Стефке, хихихи" или "чакаме апаратната, ама ме засмиват, колега"...

Моят личен фаворит беше Дания, определено. Ама там хората имат Кралска музикална академия... не е като при нас, някаква пропаднала консерватория, която всеки я завършва... Много се радвам, като разбирам че и на теб са направили добро впечатление!! :Drunk

Голям респект за Сърбия, много добра реализация. От колеги, които са там чух само добри отзиви. За жалост, наистина само ние тук ще си останем неандерталци във всяко едно отношение. Представям си ако трябваше в София да се прави това... просто тук локалните корифеи на БНТ щяха да се омажат яко. :Happy
Аватар
misho36
500+
500+
Мнения: 719
Регистриран на: 10 Май 2005, 13:31
Местоположение: Варна

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот misho36 » 25 Май 2008, 23:24

Мисля,че няма начин да се организира Евровизия в София,защото нямаме голяма закрита зала.Даже по-добре е да се откажем от тоя конкурс.
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот Adv » 26 Май 2008, 10:11

@ Radiator

Точната дума не е че съм я намразил, просто ми опротивява все повече. Не проумявам как може да гласуваме целокупно за нея, когато жерналистите я питат "Имаш ли немски телефон и ще гласуваш ли за България?", а тя с птичия си акъл вика "Не, ще гласувам за Германия от българския". Имаше една поговорка за по-католиците от папата. Просто не мога да не я сравня с Украинката (класи над нея), която каза "Киркоров ми е продуцент и покрай него почти се чувствам българка и ще дам своя вот за България". Колко ще го направи не е ясно, но звучи много добре и така трябва да се приказва. И ме хвана срам, защото когато украинката беше в България на гости преди 3-4 седмици в МА тия двамата кретени призоваваха пред нея да гласуваме за Люси. Виждам, че кретенията им е заразно зло и хич не ми е приятно това.
Геополитика да, но тя е за 8, 10 и 12-те точки. Германия е голяма и важна страна и надали досега са имали само 2 точки (без нашите). Просто много хитро немците бяха избрали No Angels като международна група, белким някои други страни им се вържат, но само ние паднахме в евтиния капан.
Не съм ги слушал на живо, не мога да кажа нищо по въпроса. По сцената не подскачаше, защото имаха хореография. Без нея е пумпал. Аз говорих за зелената стая (зад кулисите), където се държеше шутски.

Зрителите казаха, че са 300 милиона. Мисля, че би било много интересно и полезно да обясниш наистина как се прави предаване за 120 международни телевизии. Аз поне гафове на сърбите не видях. Сега нашите коментатори оставям без коментар...
Наистина гласуването на сателитите компрометира Евровизията. Просто Русия като бивша империя и Сърбия като нещо подобно печелят толкова лесно. Също и Гърците и Турците с огромната им и много единна диаспора. Трябва да се измисли нов регламент, така че водещи да са изпълненията, а не националността им. Може би с някакво жури, но тогава ще се изгубят смс-ите.
Накрая трябва да кажа Браво и на нашата песен, нищо че не стигна до финал. От чужбина чувам само добри отзиви за нея. Невероятно шоу направиха на сцената, много по-добро от клипа им и не е честно да ги оплюваме в България - адът, където дяволите това сме ние.
Последна промяна 1 на Adv, променена общо 26 пъти
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот borosport » 26 Май 2008, 20:27

Докато правилата не се направят така, че да се намали до минимум възможнсотта за съседско гласуване конкурса няма да има никаква стойност освен визуална.
Иначе на сърбите наистина трябва да им се призане, че направиха много добро шоу тази година. Ще видите руснаците догодина какво ще направят. Спомнете си финала на Лигата миналата седмица. ;)
Иначе ние не може да организираме подоно нещо първо, защото няма къде. Откога чакаме голяма многофункционална зала в София. Да не говорим, че БНТ никога няма да направят читаво шоу. Иначе нито Блеград е нещо кой знае какво повече от София, нито сърбите много разбират от шоу и телевизия, погледнете им само нивото на телевизиите и в коя година живеят, но като се постараят и оставят балканската простотия настрана се получава нещо много хубаво.
Изображение
Аватар
Lupus
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Ное 2007, 18:48

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот Lupus » 26 Май 2008, 21:14

руснаците догодина какво ще направят.

Помни ми думата, ще спретнат такова шоу, че на Евровизията свят ще и се извие....
Те това го умеят (гледам им шоу програмите), а и пари не им липсват....
Оня мужик Лужков няколко милиона ги има за "джоб парась"
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
http://www.bsms.bg - SMS услуга за фирми
http://www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот radiator » 26 Май 2008, 22:47

Аз не съм им от най-големите фенове на руснаците, но наистина адски много ги бива в телевизионните шоу програми. Такива работи съм виждал от тях, които в Европа много много рядко се виждат.
И аз мисля, че със сигурност ще направят безгрешна продукция! Както казват едни мои приятели, там тока и парите за нищо ги нямат... за такива неща товарищите никога не са пестили и са били винаги на световно ниво.
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот R R П » 26 Май 2008, 23:40

Предполагам, че техниката на конкурса на Евровизия идва от чужбина и организацията се контролира от техни хора по точни и предварително добре отработени стандарти и затова не може да се каже, че всичко се дължи на сръбските изпълнители на организацията. По подобен начин се направи и олимпиадата в Атина, а гърците също не са много добре с организациите като нас. Това са стандарти наложени отвън, иначе шоуто няма да е на ниво и да е така еднакво при всички страни където се провежда.
Както коментирахме преди 2 години, най-лошото на Евровизия е гласуването - по етнически и предварително договорен принцип. Шоуто е лъскаво, но циркаджийско като изпълнение и не се цени творчеството, доколкото го има.
Що се отнася до поведението на Люси, то беше пресилено, както и когато гостуваха преди години на Слави. Но не това е толкова важно, колкото това, че е емоционално наивно да се гласува за Германия само заради нея като принцип. Песента на Ноу Ейнджълс не беше лоша, като за нивото на конкурса. Трябваше да се дадат 12 точки за Дима Билан, мисля, че заслужава победата.
Иначе Белград като град отдавна, още по времето на Тито, е строен с размах и е много по-напред от София и то не само заради огромната спортна Белградска Арена. Градът има повече и разнообразни забележителности - голяма крепост /като баба Вида/, възрожденска част /като стария Пловдив/, барокови сгради и пешеходна търговска зона по европейски вид в центъра, обширни приятни паркове покрай Дунав и Сава, голям стадион, добре планирана нова част - Нови Белград с модерни офис сгради с оригинална архитектура /казват, че тук е най-високата сграда на Балканите/.
Както казваха сърбите - вие имате само едно НДК.
Така че, конкурса има много слабости, но по-важното е - къде сме ние?
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот radiator » 27 Май 2008, 09:34

Абсолютно си прав! Швейцарците си правят почти всичко, що се отнася до предаването. Локалният организатор е отговорен за акомодация, съпътстващи мероприятия, т.н. Знаеш как е.
Къде сме ние - никъде, тотално извън този стандарт...
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот R R П » 27 Май 2008, 15:58

Е, сигурно бихме се справили някак горе-долу като локални организатори, но понеже побългаряваме всичко, организаторите ще се видят в чудо с нас.
Разбира се, няма да спечелим Евровизия, защото няма достатъчно кой да гласува за нас, не даваме достатъчно пари на изпълнителите за участие и реклама и нямаме спортна зала Арена. Както винаги у нас никой не се интересува за такива неща.
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот borosport » 27 Май 2008, 19:41

radiator написа:Аз не съм им от най-големите фенове на руснаците, но наистина адски много ги бива в телевизионните шоу програми. Такива работи съм виждал от тях, които в Европа много много рядко се виждат.
И аз мисля, че със сигурност ще направят безгрешна продукция! Както казват едни мои приятели, там тока и парите за нищо ги нямат... за такива неща товарищите никога не са пестили и са били винаги на световно ниво.


Само ще кажа 50 млрд. годишен бюджет на Москва и май няма нужда да говорим повече :D
те понеже тока и парите, че и хората ги нямат за нищо могат много да постигнат наистина. Просто руснаците ще стегнат колана с още една дупка и Русия ще направи най-доброто шоу досега. Могат го наистина. Аз пък съм сигурен, че и ние можем стига да имахме условията. По принцип българската публика е много добра :)
Изображение
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот Adv » 27 Май 2008, 20:53

borosport написа: По принцип българската публика е много добра :)


Ъхъ, толкова е добра, че на Кайли седящите гледаха концерта като на кино - настанили се удобно и спокойно похрупкващи зрънчо. :Icecream
Последна промяна 1 на Adv, променена общо 28 пъти
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот borosport » 28 Май 2008, 20:39

Абе аз с друго впечатление останах :)
Изображение
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот Adv » 28 Май 2008, 21:38

Щот си бил в тълпата на пода :Yoji
sabderbcc
Нов
Нов
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Авг 2013, 21:20
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот sabderbcc » 08 Юни 2014, 13:50

Евровизия е едно нагласено състезание, така изглежда.
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: Коментар на Евровизия

Мнениеот radiomanbg » 05 Авг 2014, 14:27

То никога не е било друго! Тази година заради това участниците бяха една шепа!

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта