FRESH Враца - RDS реклама?!?
Re: FRESH Враца - RDS реклама?!?
след като ФМ радио обхвата има РДС функция която според мен направо прави фм обхвата цифрово радио , и изписва толкова много работи този РДС екстра, защо ни е да минаваме на ДАБ+ радио ми то ФМ-а си е напълно достатъчен и цифров .... трябва само да си усилим мощността на предавателите и всичко заспива идеално...
avanteex написа:след като ФМ радио обхвата има РДС функция която според мен направо прави фм обхвата цифрово радио , и изписва толкова много работи този РДС екстра, защо ни е да минаваме на ДАБ+ радио ми то ФМ-а си е напълно достатъчен и цифров .... трябва само да си усилим мощността на предавателите и всичко заспива идеално...
Това е все едно да кажеш, че аналоговота телевизия със телетекст е цифрова

а ти знаеш ли защо като се абонираш за цифрова айпи тв или сателитна цифрова телевизия се казва цифрова ?
защото после в началото или в края на месеца зависи от оператора плащаш в пари а те нали има цифри по тях по парите
)
защото после в началото или в края на месеца зависи от оператора плащаш в пари а те нали има цифри по тях по парите

- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:avanteex написа:след като ФМ радио обхвата има РДС функция която според мен направо прави фм обхвата цифрово радио , и изписва толкова много работи този РДС екстра, защо ни е да минаваме на ДАБ+ радио ми то ФМ-а си е напълно достатъчен и цифров .... трябва само да си усилим мощността на предавателите и всичко заспива идеално...
Ако беше чел достатъчно щеше да знаеш че можеш да предаваш цифрова телевизия с много по високо качество от това в момента.. че дори и HD по аналогов път. и с цифров звук .
ЖОРО написа:Stani написа:avanteex написа:след като ФМ радио обхвата има РДС функция която според мен направо прави фм обхвата цифрово радио , и изписва толкова много работи този РДС екстра, защо ни е да минаваме на ДАБ+ радио ми то ФМ-а си е напълно достатъчен и цифров .... трябва само да си усилим мощността на предавателите и всичко заспива идеално...
Ако беше чел достатъчно щеше да знаеш че можеш да предаваш цифрова телевизия с много по високо качество от това в момента.. че дори и HD по аналогов път. и с цифров звук .
Не знам Жоре, може, ако съм обидил някого, моля за извинение!
- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:ЖОРО написа:Stani написа:avanteex написа:след като ФМ радио обхвата има РДС функция която според мен направо прави фм обхвата цифрово радио , и изписва толкова много работи този РДС екстра, защо ни е да минаваме на ДАБ+ радио ми то ФМ-а си е напълно достатъчен и цифров .... трябва само да си усилим мощността на предавателите и всичко заспива идеално...
След като имаш цифров звук през аналогова тв , имаш и цифрова телевизия през аналогов канал .. за аудио
NICAM 2048 Kbps
NICAM 728 - 720Kbps
за видео
B-MAC
D2-MAC
като Олимпийските игри в Испания през 1992 са били в HD .. предаването е в B-MAC (1440х1080) стандарт през 1997 се излъчва HD в D2MAC 1920х1080
а пък записите стават от 1993г. на DVHS 1920х1080 като макса е 28.2 Mbits MPEG-2 HS 4.7Mbits LS
ЖОРО написа:Stani написа:ЖОРО написа:Stani написа:avanteex написа:след като ФМ радио обхвата има РДС функция която според мен направо прави фм обхвата цифрово радио , и изписва толкова много работи този РДС екстра, защо ни е да минаваме на ДАБ+ радио ми то ФМ-а си е напълно достатъчен и цифров .... трябва само да си усилим мощността на предавателите и всичко заспива идеално...
След като имаш цифров звук през аналогова тв , имаш и цифрова телевизия през аналогов канал .. за аудио
NICAM 2048 Kbps
NICAM 728 - 720Kbps
за видео
B-MAC
D2-MAC
като Олимпийските игри в Испания през 1992 са били в HD .. предаването е в B-MAC (1440х1080) стандарт през 1997 се излъчва HD в D2MAC 1920х1080
а пък записите стават от 1993г. на DVHS 1920х1080 като макса е 28.2 Mbits MPEG-2 HS 4.7Mbits LS
Благодаря за информацията, всичко добро!