Радио N-JOY - Само Хитове
Re: N-JOY 106,9
Добре, че нямаш, иначе Омниа и Орбан да са фалирали отдавна 

- JukeBoxHero
- 100+
Извинявам се, че продължавам офтопика, но този Sonos 4 Free ми звучи доста добре. Само един проблем - при спиране забива, и дава грешка. Това е на два различни компютъра, и двата с уиндоус седмица. Много е неудобно, защото след това се налага отново да се пипат настройките, иначе с готовите такива звучи ок. Освен него инсталирам и VB CABLE Driver - виртуален аудио кабел. Може би ненужно инсталирам въпросната програма, и оттам идва белята, но не виждам как може да стане без нея.
И аз продължавам... Sonos 4 e страхотен процесор. Има всичко, което имат и скъпите хардуерни такива. Ползвам го от 2 години и не съм имал проблем досега, включително и с въпросния виртуален кабел. Всичко опира до конфигурацията на машината, на която се ползва.
Един комп във всяка кула със такъв софт = 60-70лв. Една аудио карта (само ДАК) звучащ по-добре и от такива за 500лв - 30лв. Общо 100лв
Това е цена на един сат приемник!
Ефекта ще е добър но защо не го ползват, а е през сателит?

Философ пълен!
tufata,
Защото през сателит е много по лесно,ако сателитното излъчване е качествено няма нужда от никакви процесори и компове.
Защото през сателит е много по лесно,ако сателитното излъчване е качествено няма нужда от никакви процесори и компове.
Ако... видимо не е!
За по лесно не е, за по евтино не е, еднакво е - стига да има нет фрии!
За по-надеждно може и да е, но за 60лв има комп маркови където не забиват и са по-надеждни от сат приемник за тия пари.
Така чакаме решение и предупреждение. Каквото трябва съм направил, към нужните медии съм писал - който се прави на не разбрал, ще го разбере от СЕМ, а ако те не вземат мерки - информирал съм и друга институция!

За по лесно не е, за по евтино не е, еднакво е - стига да има нет фрии!
За по-надеждно може и да е, но за 60лв има комп маркови където не забиват и са по-надеждни от сат приемник за тия пари.
Така чакаме решение и предупреждение. Каквото трябва съм направил, към нужните медии съм писал - който се прави на не разбрал, ще го разбере от СЕМ, а ако те не вземат мерки - информирал съм и друга институция!
Философ пълен!
Очакваме отнети лицензии, фалирали радиа и наказани собственици! tufata не се шегува - изхвърляйте процесорите и се върнете в зората на радиото 

- ЖОРО
- 1000+
TuffaТА Шъ опраи радио бизнеса в България !

След промяната на точките на излъчване и ефективната мощност на предавателите на N-JOY в Ябланица и Левски, радиото се приема относително добре в някои части на Плевен на 100.5 и 92.7MHz. Явно се цели покритието на пътя София-Русе.
Плевен не е интересен, а и за без пари и толкова му е много
Плевен не е интересен, а и за без пари и толкова му е много

Ако спрат Манджата, трябва да спрат и Мреш. И на двете радиа музиката се реди от капацитета с маймунско IQ - г-н Шурулинков.
http://img3.slusham.com/1307/spas_shuru ... rektor.jpg
http://img3.slusham.com/1307/spas_shuru ... rektor.jpg
Този трябва да си смени професията. Слогана на Фреш е "Хитовете днес ",но всъщност ежедневно по няколко пъти звучи музика от 2011-2014. Ротацията на едни и същи песни е абсурдна. Чак депресираща .
Мога само да похваля Сити ТВ и Box TV за това, че отсрамват с усета си и подбора на истински хитове всички радиа и телевизии. Радиата са пълна глупост
Мога само да похваля Сити ТВ и Box TV за това, че отсрамват с усета си и подбора на истински хитове всички радиа и телевизии. Радиата са пълна глупост
newto написа:Ротацията на едни и същи песни е абсурдна. Чак депресираща .
За това си говорим!
Аз уважавам само Витоша. Сити и там е същата боза. 10 хита по цял ден.
Но Н-жой го раз на вече поради звука, много лошо и дразнещо звучене. После заради песните, а предаването вече е не поносимо с оная..
Философ пълен!
Бих казал,че най-разнообразното и с доста песни където никъде другаде не можеш да чуеш е Мая.Всички регионални станции са на изживяване,а Мая и екипа им доказват точно обратното и вкарват веригите в малкия си джоб с хубава музика и малко говор а не като повечето с 5-10 мин включвания (на места и повече).
tufata написа:Един комп във всяка кула със такъв софт = 60-70лв. Една аудио карта (само ДАК) звучащ по-добре и от такива за 500лв - 30лв. Общо 100лв
Това се прави с Пигита а може и Пи за по-евтино. Има и Пи-та за 5 долара. DAC-а за 30тина лв при добра калибрация ще се справи малко по-добре от този в сат. приемника. Но преноса на MPX през нетЯ за 10лв от кварталната ЛАН-ка до предавателя ще е предизвикателство

И си представи абонамента във всеки един град в който това радио върви - пак си е цифра

Сателитния пренос им идва бонусче (като за без пари - толкова) и по-добре веднъж да дадат по 100тина лева на точка вместо да плащат всеки месец по 10 + отделно допълнителните разходи.
Пак се радвай, че не са с пренос на 64 кбпс

FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
m3gab0y написа: по-добре веднъж да дадат по 100тина лева на точка вместо да плащат всеки месец по 10 + отделно допълнителните разходи.
Пак се радвай, че не са с пренос на 64 кбпс
Е налли ме В Бг, забравил, че всеи гледа да е най-евтино. колкото да каже: там ни слушат... Да слушат Ви колкото да чуят новините

Е то оставаше и на 64к да минат, то радио точката има по добра динамика, тогава можете направо да останат на АМ!

Философ пълен!
- ЖОРО
- 1000+
Все пак е по добре от колкото да излъчват МОНО на 80Кбпс.. Туфа ти наистина си зле щом слушаш бозата ФРЕШ Витоша Сити и Нджой ..
Кой те излъга че слушам Фреш, Сити, Нджой?
Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходен пост
Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходен пост