ShukiBG написа:Още от преди съм забелязал, че звукът и покритието на БГ Он Еър от Русе на 103.9 е много добре, за мен нивото на сила на звука си е наред и се чува добре. Преди си мислех, че звукът на предавателя в Силистра на 92.3 е тих, но сега се чуват еднакво, силата на звука е еднаква, което ме кара да си мисля че може да са пипнали нещо. Вчера и БГ Он Еър в Добрич звучеше добре. Не го слушам толкова много, но събота и неделя си го пускам, музиката ми харесва....
Трябва да хванем сутрешния блок за да раберем. Един пример за ужасен звук - bTVRadio на 89.9 от Русе (то сигурно е така и с другите предаватели). Направо се дразня, като им слушам новините (затова рядко ги слушам). Звукът е много завишен и се чува гадно, Он Еър мисля че дори по-добре им се чуват новините...
Да, явно са пипали нещо, защото преди беше тих, но понякога беше добре, тоест ту е добре, ту не, дано сега остане така за постоянно.
bTV имат гаден звук от телевизията, завишени средни и срязани високи и когато се излъчват филми, високите на филмите са леко филтрирани в студиата при записа и понеже има филтриране и на високите от апаратната за излъчване и става манджа с грозде, все едно слушаш флашка форматирана на 32kb. Не при всички филми е така, но при повечето, особено при турските сапунки.