Радио България Он Ер - Важните неща

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
ShukiBG
1000+
1000+
Мнения: 1161
Регистриран на: 21 Дек 2017, 09:35
Местоположение: Република България (Район - Североизточен)
CONTACT:

Re: Радио България Он Ер

Мнениеот ShukiBG » 12 Ное 2020, 23:09

Stani написа:
ShukiBG написа:Да им е честито на всички самоковци (вкл. и на @Stani). Радио България Он Еър сменя своята проблемна честота за Самоков (ТВРС Боровец) от 99.4MHz на 97.1MHz - да се надяваме проблемите със смущенията да приключат и вече всичко е наред. При България Он Еър се наблюдава развитие - оправиха звука на предавателите на радиото и поздравления за колегата Stani, който успя със своите писма да ги накара да предприемат мерки - д7а сменят проблемната честота. Интересно е, че се сменя и точката на излъчване - досега на ТВРС Боровец, ли си беше предавателя ? Ако е било така (както пише на сайта), то следва че се местят в самия Самоков - ул. Цар Борис предполагам ?

Решение:
https://www.cem.bg/actbg/5962

Да, на кулата е, преди да бъде преместен там, беше на Цар Борис lll от стартирането на DANCE FM чийто наследник е БОЕ, преди това Алфа радио. По времето на Алфа радио съм сканирал във Бороввц и сигналът там беше също както е сега в Самоков, в самият град, когато предавателят беше в града, се приемаше добре въпреки "нашествието" на Виден. Приемаше се дори по добре от fm+ 90,5MHz, което също се излъчваше от Цар Борис lll. След преместването на тези два предавателя на кулата в Боровец стана обратното. Къде ще е новата точка е загадка? Може и на Хотел "Оллимп" да се преместят, от там в началото излъчваха Дарик 89,7MHz и "Радио 1" 97,9MHz, като второто се приемаше по слабо, докато сега "Радио 1" се приема много добре и като сила на сигнал, и като звук. Това предавателче на БОЕ е от Христо Шипочки, собственика на спрялото DANCE FM, то е българско производство, като Шипочки го поддържаше и настройваше и често даваше дефекти, като в един период имаше седем хармоници около блока на Цар Борис lll. Когато денса спря го замести Алфа радио, като Шипочки продължи да поддържа предавателя, имаше период от една седмица, когато Алфата се приемаше с много брум, оказа се проблем със стерео кодера, който беше свален от предавателя от Шипочки и предавателя излъчваше само носеща на МОНО докато Христо ремонтира стерео кодера. След появата на БОЕ поддръжката на предавателя преминава към техници на медията.

Много благодар