Радио България Он Ер - Важните неща
Re: Радио България Он Ер
Музиката ми допада до някъде.но звука и силата на сигнала за Перник са много зле.Докато на 97.0 в Перник излъчваше Ултра нещата бяха по друг начин.А сигурно има начин да се пооправят нещата.
- runo radio
- Нов
veniotr написа:Звука и силата на сигнала за Перник са много зле.
Чува се много тихо и със смущения! Дори на места е неслушаемо! И "Кракра" е по-добре.
veniotr написа:А сигурно има начин да се пооправят нещата.
Има ли желание, има и начин!
Днес си пътувах към Радомир. България Он Ер се чуваше много зле към Бела вода в Радомир вече и следа нямаше от него.Но излезна на друга честота.
- BigBrother
- 1000+
Май нещо са пипнали звука на БОЕ... Или така ми се чува?
При мен си като преди ниско ниво на нч,сигнал и филтрирани високи честоти.
Аз съм може би най запознатият със техните преноси от студио до слушател. Много пъти съм казвам какъв им е проблема.
За тяхно съжаление, вече нямам намерение да им помагам и проблема ще остане.
За тяхно съжаление, вече нямам намерение да им помагам и проблема ще остане.
Философ пълен!
- Vasil Ivanov
- 100+
Вече седмица без България он ер на 97.7 в Смолян. РДС има но звук не.
Нормално. Явно там е наличен приемник от калпавите които имаха преди години. Те забиваха често.
Философ пълен!
Oт две-три седмици имат проблем с предавателя в Димитровград. Дори в близост до Общината честотата не се лови автоматично, каналите не са с равномерно ниво, забелязва се пръщене, а RDS изобщо няма.
BestRadio написа:Oт две-три седмици имат проблем с предавателя в Димитровград. Дори в близост до Общината честотата не се лови автоматично, каналите не са с равномерно ниво, забелязва се пръщене, а RDS изобщо няма.
Явно няма много слушатели и всичко е на самотек.Някой ден ще го оправят

Мончо Воев демонстрира качества миналата неделя с You Can Leave Your Hat On на Joe Cocker на половин час вечерта. Като толкова го мързи да разбърника базата данни, поне да ни беше посвирил в ефир, барем, пак по-добре.
BULGARIA ON AIR вече и в Златоград на 92.5MHz
Halfdead написа:Това радио във Видин е най-слабото от всички. До преди два месеца бе толкова слабо, че както казва колегата, РДС-а изписваше каквото прецени..Радиото уж излъчва с 500W, на 105.2. Преди, когато на тази честота излъчваше Радио FM+, сигналът бе без забележки. Сега, съседното по честота сръбско Радио S от Тупижница (105.3) на много места в самия Видин, да не говоря за околните села, смущава БОА... Просто no comment!
Самоцитирам си поста от... 2014-та година защото проблемът все още не е решен. Ето видео, заснето вчера в центъра на Видин. Добре че приемникът ми е селективен. С обикновено радио/касетофон, слушането на БОА е почти невъзможно и непоносимо.

https://youtu.be/Pc8xoyyCmy4
Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!
www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
Гледам, че си бил паркирал на 100-тина метра от блокчето, в което се помещава (предполагам все още) РЦ на СЕМ. Явно работата му е толкова активна, колкото и интересът на видинчани към БОЕ....
Звукът му е под всякаква критика, "скованият" ми предавател преди години вадеше по добър звук! 

В Ямбол същата работа заглушен премодулиран звук,докато беше Алфа си цъкаше доста добре.
shaikata написа:В Ямбол същата работа заглушен премодулиран звук,докато беше Алфа си цъкаше доста добре.
Ако е глух звука не може да бъде премодулиран, при премодулацията звукът е доста силен и звучи с изкривяване. В Самоков и Алфа звучеше тихо,глухо като в началото беше с много високи честоти после го коригираха но звукът си остана по тих в сравнение с другите радиостанции!
- ЖОРО
- 1000+
Тия въобще знаят ли как трябва да звучи едно радио ? или само си играят
Във Велинград от първия ден на пускането му звучи глухо и е доста по-тихо от другите радиа... надявах се да е временен проблем, но годината се изниза а си е все така...
Радиослушател 

- viliqnko.petkov
- 500+
Проблемът си е на ТИМ-аджиите! Техниката им за какво да не говорим?!