RADIO FRESH- хитовете днес
- BigBrother
- 1000+
Re: RADIO FRESH- хитовете днес
Сити е разпознаваемо като марка. Другата станция не е популярна като име
А и е доста различно като звучене. Ще видим какво ще стане, ако не е просто поредната измишльотина, която се пуска в пространството.

- ЖОРО
- 1000+
secet написа:Какво точно сте чували за Сити? И защо точно с него да правят нещо, при положение че радиото си е с добър рейтинг, а не примерно със 1 Рок или Вероника, които са с доста по-нисък рейтинг?
CITY е водещ бранд , най много до края на годината да прибави още 4-5честоти от едно 'друго радио'
ЖОРО написа:CITY е водещ бранд , най много до края на годината да прибави още 4-5 честоти от едно 'друго радио'
Уж беше надежден проект ''другото радио'' ....
- ЖОРО
- 1000+
То пъ една свежест с дъх на гнило и мириз на вкиснала манджа ...Джорджи™ написа:City пак що-годе може да държи ниво като "се прелъгват" да пускат класики. Докато свежестта ще го убий туй Фреш
Между City,The Voice и Fresh избирам Fresh не знам защо.На Оберон радиата ми харесват само Старт не съм го слушал.
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
- MCKristiyanPro
- 500+
nvr написа:Между City,The Voice и Fresh избирам Fresh не знам защо.На Оберон радиата ми харесват само Старт не съм го слушал.
Сега може да се слуша единствено в / около Несебър, понеже няма стрийм.

Гласувай бъдещето на forum.predavatel.com тук

Тази година слушах Авторадио повече
ефирно, отколкото онлайн!

Много лош процесинг на звука, металически бас с повдигане на средни честоти!
- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:Много лош процесинг на звука, металически бас с повдигане на средни честоти!
При тях всичко е кът под 80Херца и над 13.8 херца ТОВА Е заради предавателите .
Ако бяха в ДАБ+ можеше да е от 40 до 15
ЖОРО написа:Stani написа:Много лош процесинг на звука, металически бас с повдигане на средни честоти!
Даде, ама и в интернет звучат така.
И какви са тези предаватели ?

- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:ЖОРО написа:Stani написа:Много лош процесинг на звука, металически бас с повдигане на средни честоти!
Даде, ама и в интернет звучат така.
Логично . сигнала който се подава е от плайаута който се настройва честотно.. и аз ако искам може от 10 КХз до 15 Кхз да излъчвам и да не се чува нищо в ефир освен С,Ч,Ш
Аман от експерти по програминг и процесори в тоя форум! Всяка станция излъчва според възможностите си (финансови и технически). Какъв е процентът на хора с качествено аудио в колите, където масово се слуша радио? А тези с лаптопите по офисите или на друго място? Не казвам, че е без значение, но това е поредното грешно изместване на темата. За мен нашите хит радиа ( и не само) звучат на ниво, кои добре, кои по-малко.
Малко са радиата у нас излъчващи качествен звук, за съжаление фреша не е от тях. Еталон за качествен звук, RADIO 1, БНР "ХОРИЗОНТ" 

По принцип е така, но нека расъждаваме реално. До колко една инвестиция в оборудване тук е оправдана и каква би била нейната възвъщаемост? Друг момент е и липсата на качествени кадри в бранша, макар и да ги има, породена от не особено атрактивното зашлащане и лансирането на хора, които не стават, защото така. Всеки иска да се кефи на готин звук и добра програма, но се правят и компромиси. Тук отново казвам, че въпреки финансовите и други ограничения, голяма част от станциите звучат приемливо.
- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:Малко са радиата у нас излъчващи качествен звук, за съжаление фреша не е от тях. Еталон за качествен звук, RADIO 1, БНР "ХОРИЗОНТ"
Radio1 излъчва сървърно с 384Kbps а БНР все пак е с LAWO и излъчва с 256 Kbps и е навдякъде с Optimod ,така че няма как да се сравни с техниката на Фреш ..а у то лъчи с 192 kbps
- ЖОРО
- 1000+
Джорджи™ написа:hot_fan написа:По принцип е така, но нека расъждаваме реално. До колко една инвестиция в оборудване тук е оправдана и каква би била нейната възвъщаемост? Друг момент е и липсата на качествени кадри в бранша, макар и да ги има, породена от не особено атрактивното зашлащане и лансирането на хора, които не стават, защото така. Всеки иска да се кефи на готин звук и добра програма, но се правят и компромиси. Тук отново казвам, че въпреки финансовите и други ограничения, голяма част от станциите звучат приемливо.
Относно кадрите и техните способности, не мога да коментирам обективно. Твърде често се обиждат младите специалисти и т.н хората в България, че нямало капацитет... Само че в една пазарна икономика получаваш толкова за колкото си платиш. България се намира в Европейския съюз, което прави така че българските работодатели директно се конкурират с всички останали в същия този ЕС.
По някаква идиотска причина, правителствата мислят и очакват от хората в България да се задоволяват с мизерните заплатки. Само че България има доста стабилно и развито социалистическо минало до 1989, и България не е държава от Африка или Индия, където хората ще се задоволяват със стотинки за всичките си усилия и труд. А и животът е скъп. Цените са същите като на международните пазари.
Това е така ,но не забравяй че радио пазара е наводнен .. ще ти кажа че Оберон главно се издържа от Фреш .. много рядко е да се появи рекламодател за ZROCK или ФМ+ ... така е и с другите групи .. т.е ако чуеш реклама по другите то тя е по преразпределение на броя излъчвания .. или т.нар бонус излъчване .. другите радия обаче се финансират от кампании,съвместни бизнес проекти и тн .. и от там като теглиш чертата резултата трагедия ,поради факта че фреш издържа и другите 4 радия ..
ЖОРО написа:Това е така ,но не забравяй че радио пазара е наводнен .. ще ти кажа че Оберон главно се издържа от Фреш .. много рядко е да се появи рекламодател за ZROCK или ФМ+ ... така е и с другите групи .. т.е ако чуеш реклама по другите то тя е по преразпределение на броя излъчвания .. или т.нар бонус излъчване .. другите радия обаче се финансират от кампании,съвместни бизнес проекти и тн .. и от там като теглиш чертата резултата трагедия ,поради факта че фреш издържа и другите 4 радия ..
Абсолютно си прав. Единственото, което още крепи Фреш е, че и конкуренцията едва крета и никой не прави нищо.
- ЖОРО
- 1000+
prassyo написа:ЖОРО написа:Това е така ,но не забравяй че радио пазара е наводнен .. ще ти кажа че Оберон главно се издържа от Фреш .. много рядко е да се появи рекламодател за ZROCK или ФМ+ ... така е и с другите групи .. т.е ако чуеш реклама по другите то тя е по преразпределение на броя излъчвания .. или т.нар бонус излъчване .. другите радия обаче се финансират от кампании,съвместни бизнес проекти и тн .. и от там като теглиш чертата резултата трагедия ,поради факта че фреш издържа и другите 4 радия ..
Абсолютно си прав. Единственото, което още крепи Фреш е, че и конкуренцията едва крета и никой не прави нищо.
Именно и за това свалиха Мелъди от Виваком за какво да дават по 2000лв всеки месец за капацитет
Аз лично в момента не мога да разбера каква точно е концепцията на ФМ+ и на Мелъди? Струва ми се че двете радиа въртят общо взето една и съща музика.
secet написа:Аз лично в момента не мога да разбера каква точно е концепцията на ФМ+ и на Мелъди? Струва ми се че двете радиа въртят общо взето една и съща музика.
Нямат концепция, просто са манджа с грозде