TNS TV PLAN - july 2006

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
andrew
Нов
Нов
Мнения: 46
Регистриран на: 21 Мар 2005, 06:33
Местоположение: Sofia
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот andrew » 01 Сеп 2006, 13:02

Mlukvam :)
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот radiator » 01 Сеп 2006, 13:23

Нормалните тук се считат за луди.

Не знам защо все се пише, кой се бил оправдавал. Никой, или поне аз или мои колеги, не се е оправдавал.
За последен път казвам - аудиторните нагласи не се следят по главната таблица. Тя е за обща информация. Простият математиески принцип е, че не може всички да са първи, защото хоратаса различни, предпочитанията им, търсенията им. Съответно тези предпочитания и търсения зависят и са в пряка връзка с образователен ценз, среда, произход и т.н.
Нормално е ВВС да е на последно място, примерно. Това значи ли, че ВВС е тъпанарско радио? Аааайде моля ви се, популизмът в джоба.
А Джаз ФМ? С всичките му кусури, то прави елитална програма. Същото важи за Радио Нова, Хот ФМ и т.н. - станции, които пускат специфична музика, за по-специална аудитория.
А народът си е такъв, какъвто е - всички знаем, че сме си простички, на мен ми е мъчно, защоо може да сме повече, да живеем по-добре, но... щом сами не искаме, няма как.

Така, че айде стига със спекулациите, кой какво се бил оправдавал, пък не знам си ккаво. Всяко нещо има логично обяснение, особено ако човек се занимава сериозно с работата си. За разлика от много хора, които си играят на някакви неща, за да си доказват на тях си колко струват. Аз и мои колеги си имаме достатъчно работа, за да се занимаваме с тия нещо.

@Spoken - да, никой не е вързал никого в България. Ще ти кажа аз защо седя в България, въпреки, че веднага мога да сем на друго място и да правя същото, което правя тук и то с много голям успех, но, за разлика от много хора, аз съм учил сериозно Теория на радиото, правя си усилието да участвам в браншови форуми и дискусии на европейско ниво и мен са ме учили, че функцията на медиата е да култивира! Ако ние с труда си сме отучили 10 човека от тъмната страна на балканщината, това за мен е достатъчно, аз хляба има от какво да си го изкарвам. А тези 10 човека не са 10, а много повече. Това е разбиката межзу медиатора и повечето тукашни разбирачи и кадри.

МЛЪКВАМ!
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот ico_pol » 01 Сеп 2006, 13:28

Май пропускате в анализите си една много типична черта на българина, а именно: мрази да го поучават кое е добро и кое - не! Така, че колкото и да му набивате в главата, че глупендери слушат поп-фолк, той толкова пвоече, ще слуша това. Разковничето не се крие в това! Крие се в начина на живот на хората, а когато живота им е една чалга, една изкревена действителност за всичко, ела ги научи да слушат нещо различно от чалга.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот radiator » 01 Сеп 2006, 13:37

Ицо, това са повърхностни глупости. Животът, измеренията му, ти си ги правиш.. аз имам приятели, бедни хора, но не живеят в чалга (нямам предвид чалга чузика, а чалгата по-общо като понятие)
А това с поучаването, ти ако мислиш, че такива като нас пледират лекции против чалгата на всеки час, не... точно това е функцията на медиите. ТИ да не мислиш, че в америка не се слуша мазно Нешвилско кънтри, то вие повечето тук не знаеше какво е Нешвил освен населено място, но... тук идва ролята на другата масова култура - филми, телевизии ,радиостанции и т.н.

Абе какво се занимавам да ви приказвам - който си го кефи мизърито - да си мрънка и тва е, мен изобщо не ме интересува. :lud:
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот ico_pol » 01 Сеп 2006, 13:50

Да, до известна степен съм съгласен с теб, защото финансовото ми положение не е никак розово, а въобще не съм привърженик на такава музика, пък и съм виждал мастити представители на Опел в един доста тузарски, като за Троян хотел, да дивеят на чалга. И все пак, това са единици! Болшинството слуша тая празноглава музика, може би точно заради това, което е страната ни. А, в момента България е една чалга. Примери...бол: за милиони, няма закони; само да те гепна, дънките щ'ти цепна и всякакви подобни. При положение, че шансът да си хвенеш някоя кукла (хубаво момиче)без да си фиркан с пари е почти никаква, как да слуша някой пич песни, в които се възхвалява чистата любов, да речем. Въобще, тази музика изразява най-близо състоянието на дрържавата ни. Поради това и много хора се обръщат към нея. Другото, което е, е че все пак сме на границата на ориента и е много по-естествено тук да се слушат ориенталски ритми, откокото класическа или джаз музика, например.
Похвално, че се занимаваш с нещо, което цели превъзпитаванеот на нацията. В случая лошото за тебе е, че си едва в началото и усилията ти най-малко ще бъдат доста слабо възнаградени. След време такива като тебе може да се издигат на пиедестал, но не и сега. Сега инакомислещите се оплюват или просто се игнорират. Изхода...може би изхода е в това, да се остави обществото само да се култивира. Понякога така става.
UGLY_BOY

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот UGLY_BOY » 01 Сеп 2006, 15:25

Вижте какво, то е ясно, че чалга ще има още доста дълго време. Причината, обаче, съвсем не е толкова проста. Тя с корени в това, че този тип музика доби достатъчно култивиран вид, за да може да преуспее. Преди десет и повече години, когато се правеха само мазни чалгии и кючеци от типа на "Левовете в марки", "Радка пиратка" или "Камъните падат" тази музика се слушаше сякаш по-малко, защото се считаше за по-простовата, за музика, предназначена за бачкатори, строители, общи работници, бъркащи варов разтвор и т. н. хора, които нямат и елементарни интелектуални потребности.
Какво стана в последствие - появиха се новите чалга певачки, които започанаха да "култивират" тази музика. Именно в този начален период на "култивация" повечето хора прогнозираха, че алгата ще изчезне като музика, поради безвъзвратното си "изпопчване" (превръщане в музика, звучаща като поп-музика). Но тя не изчезна. Именно в своя упадък, в периода на предизчезването си, тя намери начин да продължи да съществува. Тя намери ключа за палатката. Ориенталските ритми се сведоха до някакъв минимум, като разбира се кича отново се запази на много високо ниво, но за сметка на това текстовете, макар и елементарни, вече не са толкова простовати. Именно това задържа чалгата - тя завладя не само най-ниското интелигентните хора от социума, но и тези, които имат по-високи духовни интереси - хората със среден или с малко по-малък от средния интелектуален капацитет. Тя намери онази златна среда, онази ниша, която й позволява да я слушат хем нискоинтелигентни, хем малко по-високоинтелигентни. Да вземем един пример: ясно е, че няма как едно 14-годишно момиченце да има ясно формирани критерии за изкуство и култура, защото те се формират малко по-късно, на малко по-зряла възраст. Нормално е, дори и родителите му да са интелигентни, то да започен да слуша Преслава, Райна, Ивана, които пеят за "чистата и свята любов" от приказките, за която то си мечтае непосредствено преди да се поквари и някой батко да се изгаври с него. Но, както и да е - да не се отклоняваме от темата. Та така, то започва да слуша чалга, критериите му за качественост се видоизменят за вечни времена и то продължава во веки веков да слуша чалга, да възпитава деца, които слушат чалга и така веригата се затваря...
Та, какво друго ни остава, освен да се радвам, че при нас не е като в Сърбия и Гърция, където чалга песните по почти всяка радиостанция не се отделят от другите песни. В България има поне що-годе някакво разделение - чалга радиостанции и нечалга радиостанции, така че тези, които са по-културни или тези, които се смята за такива, да не се принуждават да правят компромиси.
знаещ

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот знаещ » 01 Сеп 2006, 15:42

Anonymous написа:[quote=""знаещ""]Много се кефя за престижното място на Ретро. Дано новите чорбаджий да не оплескат нещата, както правят в БГ радио или в Радио 1.


чорбаджиИ, не чорбаджиЙ! Научете го този български най-накрая!

Гост това зависи в кое число се отнася думата. Провери си граматиката по български език за 4-ти клас.
C.R.U-TO
500+
500+
Мнения: 698
Регистриран на: 10 Дек 2005, 22:43
Местоположение: СОФИЯ
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот C.R.U-TO » 02 Сеп 2006, 11:51

как можа да се вклуча в тази организация тв план тнс да могат да следят какво гледам и слушам а и според мен тя като монополист лъже в данните в измерваниятя си
Аватар
Puflet
500+
500+
Мнения: 746
Регистриран на: 18 Апр 2005, 12:09
Местоположение: Самоков / София
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот Puflet » 02 Сеп 2006, 13:03

Тъкмо се чудех как още никой не е оспорвал достоверността на данните.... на мен поне ми изглеждат реални.

Относно чалгата... this is the reality guys... защото чалгата е навсякъде. И докато един продукт има търсене, то ще има и предлагане. На въпроса "защо" май никой не може да отговори. Балканска кръв, нисък IQ, заобикалящата ни среда... доста са факторите за нашето чалга-общество. И така като гледам май ще си останем такова.

@ andrew Това със салфетките ми хареса... напомня ми за 3ти клас, голямото междучасие :lud:
LZ1PUF
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот borosport » 03 Сеп 2006, 14:20

Защо хората слушат шопара Боби Цанков ли?НЕ защото е голям водещ или пък разбира много от музика.И аз със същия успех мога да повтарям 10 пъти една сричка от дума и да се правя на идиот.
Просто явно на българина му харесват палячовците.Това е.
Иначе на разбирача дето се изказа, че NRJ било боза и затова не се слушало мога да кажа само, че много "разбирачи" се навъдиха дето решават кое е боза и кое е добро радио. :mad:
Последна промяна 1 на borosport, променена общо 3 пъти
Изображение
C.R.U-TO
500+
500+
Мнения: 698
Регистриран на: 10 Дек 2005, 22:43
Местоположение: СОФИЯ
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот C.R.U-TO » 03 Сеп 2006, 14:37

прав е бороспорт / боби/
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот ico_pol » 03 Сеп 2006, 22:03

[quote=""UGLY_BOY""]Вижте какво, то е ясно, че чалга ще има още доста дълго време. Причината, обаче, съвсем не е толкова проста. Тя с корени в това, че този тип музика доби достатъчно култивиран вид, за да може да преуспее. Преди десет и повече години, когато се правеха само мазни чалгии и кючеци от типа на "Левовете в марки", "Радка пиратка" или "Камъните падат" тази музика се слушаше сякаш по-малко, защото се считаше за по-простовата, за музика, предназначена за бачкатори, строители, общи работници, бъркащи варов разтвор и т. н. хора, които нямат и елементарни интелектуални потребности.
Какво стана в последствие - появиха се новите чалга певачки, които започанаха да "култивират" тази музика. Именно в този начален период на "култивация" повечето хора прогнозираха, че алгата ще изчезне като музика, поради безвъзвратното си "изпопчване" (превръщане в музика, звучаща като поп-музика). Но тя не изчезна. Именно в своя упадък, в периода на предизчезването си, тя намери начин да продължи да съществува. Тя намери ключа за палатката. Ориенталските ритми се сведоха до някакъв минимум, като разбира се кича отново се запази на много високо ниво, но за сметка на това текстовете, макар и елементарни, вече не са толкова простовати. Именно това задържа чалгата - тя завладя не само най-ниското интелигентните хора от социума, но и тези, които имат по-високи духовни интереси - хората със среден или с малко по-малък от средния интелектуален капацитет. Тя намери онази златна среда, онази ниша, която й позволява да я слушат хем нискоинтелигентни, хем малко по-високоинтелигентни. Да вземем един пример: ясно е, че няма как едно 14-годишно момиченце да има ясно формирани критерии за изкуство и култура, защото те се формират малко по-късно, на малко по-зряла възраст. Нормално е, дори и родителите му да са интелигентни, то да започен да слуша Преслава, Райна, Ивана, които пеят за "чистата и свята любов" от приказките, за която то си мечтае непосредствено преди да се поквари и някой батко да се изгаври с него. Но, както и да е - да не се отклоняваме от темата. Та така, то започва да слуша чалга, критериите му за качественост се видоизменят за вечни времена и то продължава во веки веков да слуша чалга, да възпитава деца, които слушат чалга и така веригата се затваря...
Та, какво друго ни остава, освен да се радвам, че при нас не е като в Сърбия и Гърция, където чалга песните по почти всяка радиостанция не се отделят от другите песни. В България има поне що-годе някакво разделение - чалга радиостанции и нечалга радиостанции, така че тези, които са по-културни или тези, които се смята за такива, да не се принуждават да правят компромиси.[/quote]
Братле, не забравяй, че чалгата в Сърбия и Гърция си е тяхна собствена, базирана на фолклора им, докато това, което се слуша в България и се нарича чалга, поп-фолк или както и да е, е базирано поне в 80% от песните на гръцки, сръбски или турски песни, които, както казах по-горе, са базирани на фолклора им.
Аватар
dice
100+
100+
Мнения: 402
Регистриран на: 06 Фев 2006, 11:47
Местоположение: Пловдив
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот dice » 04 Сеп 2006, 14:26

не знам дали сте забелязали,аз го осънах миналата вечер,когато си говорех с един човек...

доста поп-фолк парчета се опитват някакси да докарат едва ли не денс звучене...

вземете например текст:
кой ще изяде маслинката зелена....
с музика,която се опитва да прилича на денс трак,не че се е получило кто трябва,ама явно странно или не,поп-фолк слушането,свалянето,купуването се е свило...
Изображение
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот borosport » 04 Сеп 2006, 21:44

Прав си и тази тенденция не е от скоро.Просто явно усещат накъде духа вятъра и се ориентират.Да не забравяме все пак, че иначе дена парчетата които се въртят до скъсване по нашите радиостанции са си европейската чалга така да се каже :D . Тъй, че родните чалга изпълнители явно се европеизират. :)
Изображение
ashtree
Нов
Нов
Мнения: 68
Регистриран на: 08 Сеп 2006, 23:52
Местоположение: София

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот ashtree » 11 Сеп 2006, 11:06

Гoворим за чалгата...
Ми идете някъде в Оклахома или Дакота, или в прериите на Тексас. Минете по FM-скалата. Какво ще чуете? Предимно кънтри. Пак чалга, само че американска:) Тук таме някое радио ще предава rock oldies. И това е...
106FM

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот 106FM » 11 Сеп 2006, 12:11

Еее, ти намери в кой щат да отидеш :lud:
ashtree
Нов
Нов
Мнения: 68
Регистриран на: 08 Сеп 2006, 23:52
Местоположение: София

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот ashtree » 11 Сеп 2006, 12:19

A пък в Miami i LA 100% по повечето станции ще бичи латино:)
Anonymous

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот Anonymous » 11 Сеп 2006, 12:24

[quote=""Anonymous""]В ДЕСЯТКАТА ЗА СОФИЯ ВИЖДАМЕ 4 ЧАЛГА РАДИОСТАНЦИИ. БЕЗ КОМЕНТАР![/quote]

Какво се учудваш - всички селяни дойдоха в София. Как няма чалгата да е на първо място. Чудите се на румънците - онзи ден чух страхотен румънски хаус, ама това е нормално. ТЕ НЯМАТ ЧАЛГА, И ПРАВЯТ МУЗИКА. А българската овца бичи чалга.

Офф-топик - Тук щях да сложа емотикон, който повръща, ама няма такъв. Към админа и модераторите - можете да сложите един повръщащ емотикон.

Провинцията не ни ще боклука - ама селянията от същата тази протестираща провинция, изхвърля какво ли не в София.
ashtree
Нов
Нов
Мнения: 68
Регистриран на: 08 Сеп 2006, 23:52
Местоположение: София

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот ashtree » 11 Сеп 2006, 12:31

Да не говорим, че в New York, NY, където черните вече са около 50% половината станции дънят само рап. Така, че чалгата във всичките й разновидности я има навсякъде.
В Русия пък функцията на чалгата изпълнява т.н. "блатной шансон"- песни, написани в затворите и лагерите от криминални престъпници. Дори студенти от Новосибирския Политехнически Институт са измислили джобен заглушител на честотите на станциите, предаващи "блатной шансон" - качваш се в някоя маршрутка, където шофьорът е надул до дупка Александър Новиков или Вили Токарев по "Русское Радио" , пускаш заглушителя на честотата му... и... тишина....:) Трябва да се свържем с тези момчета и да им поръчаме изделието за честотите на Мангал + и.т.н. Стоката ще тръгне в България:)
106FM

TNS TV PLAN - july 2006

Мнениеот 106FM » 11 Сеп 2006, 13:11

Чакай малко, не сравнявай Ню Йорк и радиата там с Русское радио, което е също страшна гадост, както и българските радиа.
Хип-хоп културата и кънтрито са МНОГО различни неща, а руската популярная музика е трето нещо. Нашият фолк е четвърто.
Нещо ти се смесват понятията и правиш изводи от грешна отправна точка. Ако си расист - ОК, но да сравняваш кънтри и хип-хоп, това е много много грешно, от музикантска гледна точка, тъй като корените на тези две култури са много различни! Едната идва от джаза, а другата от народната музика на белите. Не можеш да нарачеш чалга джаза, освен ако не си пълен музикален инвалид.

Айде специално станциите в Ню Йорк да не коментираме, че доста ще коментираме, без изобщо да има база за сравнение. А ако говориш за Щата Ню Йорк - да, там и черни станции няма - има няколко кънтри станции, по-свестни само в по-големите ситита. Но ако говорим за Ню Йорк Сити с Сити станциите - сравнението ти е смехотворно.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта