Stani написа:Джорджи™ написа:az написа:Пак се изказваш неподготвен. Лови се на определени точки и то с добра антена. В момента този предавател е неизползваем дори и в Софиа. Аз имам пряка видимост отвисокo към зоната на предавателя и въпреки това сигнала в затворени помещения на практика го няма. Ако този предавател с тази си мощност и с тази кота на излъчване бyде пуснат в експлоатация ще направи много лоша реклама на DAB+. Не бих се учудил антенката в момента да е на някоя тераса и да излъчва с 30W (с колкото излъчва базовото "джелезо" на Paneda).
Разбирачев, ягито от клипчето не е кой знае колко добра антена, нито Panasonic приемникът е кой знае колко добър.
В момента може да има някакви трудности, но принципно сигналът си стигаше до Плевенско.
Никой няма да ти пусне DAB+ в София със 100 вата. Ти чуваш ли се какви ги говориш?
Само да вметна, че в плевенско се приемаше със голяма външна антена включена във приемника, със телескопичната не се приема, колегата направил приемите беше показал каква е антената в клипчето.
Stani и Джорджи,не внимавате и двамата,или не сте разгледали видеата ми внимателно,на първия симулкаст приех тестовия сигнал на 77 км от предавателя през Стара планина в с Голям извор само с телескопична антена,което се оказа и най-далечния прием за първия тест въобще.
След пускането на втория предавател, за който съм сигурен ,че не излъчва от същата точка ,отново направих приеми около същата локация отново с телескопичната антена,след това пробвах и открих сигнала в плевенско отново с телескопичната антена с много добър запас от 3-4 деления на скалата.При мен е така слагам външна антена ,само ако трепне някакъв сигнал на телескопичната.
А относно приемника Панасоник си в грешка ,това е един от най-добрите и чувствителни приемници на ДАБ сигнали,не само у нас но и по-света,има достатъчно видео ,но няма кой да гледа.Не случайно с него съм приел всички сръбски ДАБ предаватели/6 бр/ ,румънския и нашия ДАБ от най-далечно разстояние,дори успях да сканирам и хърватския ДАБ от над 500 км.Така че, не обиждай приемника ,ми погледай малко видеа във форумите ,за да не са ти празни приказките и да ставаш за смях.
За да има успехи се иска много труд - сканирания ,проби на антени ,локации и т.н. само с приказки не става - теорията е едно ,а практиката съвсем друго
А ,забравих -ягито от клипчето се води професионална антена и се е доказала с далечните и свръхдалечните си приеми.
Сега на две локации на разстояние 10 км една от друга се лови стабилен сигнал с телескопичната антена,а като включа ягито сигнал има около целия град.