"Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 2817
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
CONTACT:

"Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот BestRadio » 04 Яну 2014, 11:07

Те прекарват много от денонощията си в малка стая, в малък коридор на последния етаж на факултета по журналистика. Създават своя собствена медия, убедени, че работят в правилна посока. Не се оплакват.

Хората зад радио "Реакция" не се вълнуват много от това на кого ще успяват да угодят, а и знаят, че не всички слушат радио от компютъра си. Важно е да се забавляват и да информират тези, които искат да научат нещо ново. "Реакция" съществува от 2009 г. и както името му подсказва – е създадено в ответен отговор на поредната родна несправедливост.
Преди три години Софийският университет с лекота и срещу съответната сума отдава под наем на частна радиогрупа честотата, която му се полага като студентска институция. Този ход никога не е бил обсъждан публично и не изглежда да е предприет в полза на студентите. Тогава малка част от тях, възпитаници на Факултета по журналистика и масови комуникации, се вбесяват умно и написват проект, който изпращат на фондация "Отворено общество". Той включва създаването на абсолютно независима медия, направена от и за студентите, радио, което да разисква теми, касаещи живота и учебния процес на младите хора в България, и помагащо да се установи едно министудентско общество със собствена трибуна. И въпреки че печелят проекта и радио "Реакция" става факт за кратко време, то така и не попада сред ефирните станции. За целта трябва сериозна сума, а парите от фондацията стигат само за да се купи нужната техника.

Въпреки всичко медията успява да се появи, макар и с малко средства, и на 3 декември празнува третия си рожден ден. В пределите на България радио "Реакция" няма аналог – то е една будна, по детски позитивна инициатива, която в света на големите съумява да се самоизхранва, актуализира и автокоригира всеки ден, да дава среда за искащите развитие, сцена за търсещите гласност, причина на ненамиращите стимул. В онлайн ефира (http://www.reakcia.net/ ) звучат около трийсет и пет предавания – със сериозни намерения е "Смисълът на живота", Jamaica Air Force изпълнява редовен полет София – Кингстън, а в "Инспиракция" са добре дошли философски настроените. Друго предаване е създадено в подкрепа на международна организация, целяща осигуряване на свободен достъп до класическа и джаз музика на хора в неравностойно положение. Live Music Now Bulgaria е нейният български клон и е в ефир в четвъртък от 19:00 до 20:00 часа. Сред останалите предавания са "На нокти", Friday Chopsticks, "Студентски ад" и др. "Реакция" предлага абсолютно безплатен стаж за всички студенти, които се интересуват от радио, а и търсят смислено и продуктивно общуване със себеподобни. Няма конкурси, желанието е достатъчно.

И понеже понякога на думи нещата изглеждат странно идеалистично и трудно приложими в действителността, решавам да опитам от духа, да стана за малко част от екипа му, който - оказва се – наброява повече от трийсет души. Студенти първи, втори, трети курс, вече дипломирани журналисти, тепърва прохождащи философи, магистри от други факултети на СУ. Всички те, обединени от една-единствена идея – да правят свободна медия, на която никой да не спуска какво да излъчва, каква позиция да отстоява и от какво да се ръководи. Желанието им е всеки да може да развива интересите си и да се изразява, както му харесва. Разбира се, спазвайки журналистическа етика и стил.

В сградата на ФЖМК може да влезе всеки, който знае паролата. Човекът, който охранява факултета, чака да чуе "радио "Реакция" и със задоволство насочва: "Те са там!" "Винаги ли има някой горе", питам го. "Почти винаги, всяка вечер." Тази вечер обаче е малко по-специална, защото екипът на радиото е бил на среща с управителния съвет на СУ, който, както ми обясняват за добре дошла, е все така недоверчив към тази странна структура, помещаваща се на последния етаж и правеща "там-нещо-си…". Тук са по-голямата част от хората, създали радио "Реакция" такова, каквото е днес. По нищо не личи, че те не са на работа със заплата, всички изглеждат сякаш ще получат хонорарите си в края на седмицата – увлечени в планове, с разкази за гафове и смях през сълзи. Изобщо изглеждат като едни много щастливи журналисти, като режисьори на собствения си живот. Разбирам, че не само не получават пари, но и нямат подкрепата на университета си. Нещата не опират само до средства, това винаги е била по-лесната за преглъщане теория. Според едно от момичетата по-страшна изглежда човешката незаинтересованост на едни преподаватели към техните ученици.

Стела и Стела са впечатляващ тандем, нищо че са толкова различни. Русокоса и брюнетка, и двете приказливи и твърде симпатични, за да съжаляваме, че не ги виждаме. Умеят да говорят. В радиото са от началото на създаването му, продължават да реализират идеи, една от последните им е предаването "Центрофуга", в което са водещи. Достатъчни са само час, за да разбера, че схемата всеки да може да замести другия наистина работи и тук никой не се ограничава само до собствените си задължения. Всичко е общо, но всеки има себе си и свободата да мисли каквото си иска. Винаги има какво още да се обсъди, с какво да се помогне или просто нещо, което дружно да се дояде.

Мъжката част от компанията е скромна, към момента на непринудената ни засечка в коридора наброява един индивид, за сметка на това той е висок, с ясен изказ и изявен интерес към всичко, случващо се в страната. И към музиката. Константин е на 25, както се определя – "позакъснял студент", който си умира за хип-хоп. Бунтът на жанра сякаш е заразил всички в скромното студио на радио "Реакция". То е малко, саморъчно облепено със шумоизолиращи материали, винаги готово да приеме в лоното си всеки, имащ да каже нещо умно или забавно. Косьо е във ФЖМК почти всеки ден и винаги намира какво още да свърши.

Чувам за малко и Диди, която тръгва по задачи, но преди това споделя какво я довежда в тази структура на ентусиасти. "Ако си в профил "Радио", отидеш в някоя от нормалните, традиционни радиостанции и искаш да се учиш – най-вероятно няма да ти позволят да пипнеш нищо. Тук можеш да правиш всичко, да експериментираш по начин, по който на други места не става." Разказва пламенно за първото си "дете" – предаването "Оркестър с трудно име", което отглежда цели две години. В момента тя учи магистратура във Философския факултет и интересите й са поели в по-смела посока. Реакция на това е новото й предаване, в което може да я чуете да говори за източната култура, религия, музика, мода и какво ли още не.

Най-мъничка, слабичка и с много за казване е Марина. Преди година и тя води предаване, но ролята й вече е малко по-сериозна, защото е част от управляващия борд. Той е съставен от най-дейните и най-ангажирани със съдбата на медията хора, без ограничение в техния брой или ръководни функции. Има приемственост на желанията и идеите, затова не е трудно всяка година бордът да се обновява и допълва, за да няма застои в развитието. Всички работят за една кауза – радиото да го има независимо от неблагоприятната социална среда. Марина честно си признава, че на 22 години няма ясна идея какво трябва да се направи, за да се промени тази държава и условията за младите хора да станат по-добри. Но пък няма да се предаде. За нищо на света.

Докато се представяме един на друг, заобикаляме най-болезнената тема – бомбата, която цъка от много месеци по улиците на българските градове; крясъка за промяна, желанието да се случи нещо ново. Когато заговаряме за протестите, в коридора на четвъртия етаж, пред зала 69, заживяват не пет, а петдесет различни гласа с техните посоки и трептения.

Задъхан, със сандвич в ръка влиза и Илия. Той също е част от екипа на "Реакция" и често има дни като днешния – привечер се сеща, че не е ял нищо просто защото не е имал време. Но време за предаването си Hipster Business Weekly намира винаги и е на мнение, че човек, когато иска – може. Дори в тези смутни времена на промяна, "…която обаче така и не се случва". Всички започват да говорят бързо и много, но като професионалисти веднага озаптяват хаоса. "Ние нямаме единодушно мнение за протестите, започва Стела, даже по-скоро всеки си има негово и всеки изповядва негова си философия. Не можем да излезем с общо становище на радио "Реакция" и да кажем "да, ето, ние всички мислим по един и същ начин".
"За мен и двата протеста са конформистки, категоричен е Косьо.

И едните, и другите се вкарват точно в рамките, от които уж се опитват да избягат. Така е и в медиите – никаква обективност, а всички само за това говорят. Аз никъде не я виждам. Протестът е борба срещу закоравялото и робско мислене, не е срещу онези 240 души в парламента." Приключва с тезата си и полу на шега обобщава, че всичко може да намери решение в установяването на една мила анархия.

Интересувам се дали като група, създадена с някаква идеална цел, се чувстват част от всички протестиращи студенти. "Чувстваме се като изключение", казва Марина. Тя ходи на протести, но не вижда изход от ситуацията и за разлика от повечето си колеги не смята, че промяната ще дойде с окупация. "Аз съм на 22 и виждам ясно, че не се взимат решения, които да генерират промяна. Баща ми казва, че протестите няма да свършат никаква работа, защото не предлагат адекватна алтернатива на това, срещу което се бунтуваме.

" Русокосата Стела се оказва по-веща в протестирането – излиза на улицата в редиците на недоволните и е със знаме в ръка от 2009 г. Оттогава е скачала за Иракли, за Рила и Пирин, против шистовия газ, АКТА и тройната коалиция. Няма да забрави един 14 януари, когато полицаи я задържат, взимат й българското знаме и я принуждават половин час да седи на тротоара по чорапи. Такива случки не я карат да се чувства част от процеса на промяна, напротив – според нея нещата у нас се случват несправедливо и правилата важат различно за всеки. Всъщност "малко хора се интересуват от нуждата от кардинална промяна в мисленето, но това не значи, че трябва да спираме да искаме да живеем по-добре".

"Аз не се чувствам част от нищо", декларира Илия. Посочва радиото като единственото място, на което среща хора от своята порода. "Чакам да завърша и се махам", допълва. Другите от екипа обаче не подкрепят идеята за бягство. Или поне не директно. Марина има план да пътува: "Искам да мога да опозная света, да бъда информирана. Не знам дали искам да съм завинаги някъде в чужбина, но си представям така да живея, пътувайки. И ако може, децата ми да познават своята българска страна." Дали е възможно, тя не знае. Косьо е почти сигурен, че това е химера, и се чувства част от живота тук, смята, че е част от системата. Не че я харесва. "В България има много възможности, подкрепя го Илия. Никъде по света не можеш на 22 години да работиш във водещи медии. Тук познавам много хора, който са попаднали в радиа, телевизии. Това си е голям шанс. Друг е въпросът обаче дали това ти носи някакви дивиденти и има ли смисъл изобщо…"

През вратата на студиото периодично изскачат различни шарени персонажи, кой гост, кой домакин, кой обикновен наблюдаващ процеса. Но всички – единни в различията си. Мила е светлокоса мацка с лунички и умни очи, изглежда спокойна и уверена. Току-що е приключила гостуването си в "реакционния" ефир. Оказва се, че се познаваме отнякъде и "малката София" бързо ни събира в експедитивен, сякаш неотложен разговор за това как точно да оцелеем, без да се отказваме от плановете си за по-добро бъдеще. Мила живее в Амстердам, но учи тук. Идва и си отива често, опитва се да остане част от случващото се тук, но и да продължи да се развива там. В София тя завършва "Кино" и се надява да се занимава с документалистика, това я влече. Неотдавна попада в холандската столица, където приятелят й учи в един от най-добрите институти за създаване на дигитални филми. И тя гребе с пълни шепи, за да може да го приложи след това на родна почва. "Може да звучи като начален ентусиазъм от моя страна, но аз съм сто процента сигурна, че ако си уверен точно какво искаш да правиш и имаш някаква актуална идея и концепция как да стане това – ще успееш в България. Дори да се провалиш няколко пъти, съм сигурна, че имаш шанс. И то много добър. Иначе не е хубаво човек да се задържа много дълго на едно място, нито тук, нито там. На мен в Холандия ми омръзва също, времето е гадно, а и не е като у дома. Тук пък, ако поседя по-дълго, се чувствам обедняла откъм нови емоции. Общо взето, и аз търся изхода. Къде е?"

Тези дни е модерно да искаме да се случват някакви грандиозни неща – като това да възтържествува всенародна любов и справедливост. Хората от радио "Реакция" имат малко по-различни желания – малко повече пари и внимание от страна на някои институции. "Това никога не се е случвало, нито веднъж някой не се е поинтересувал от ръководството на Софийския университет какво мислим и с какво се занимаваме цели три години. Единственото, което знаят, е, че "някой трябва да поеме отговорността". Разказват ми история отпреди година – докато тече поредното предаване, парче от окачения таван се срутва на главите на двете Стели. Няма никой пострадал, за щастие таванът е лек. Както се очаква от една сериозна медия, водещите пускат анонс в сайта на радиото, че поради технически причини – а именно последвалото леко наводнение и застрашената техника наоколо – предаването им не може да бъде излъчено докрай. Никой от университета не вижда съобщението, но телевизиите не спят. В ректората веднага се обаждат репортери, за да се поинтересуват какво се е случило, а от ръководството обясняват, че нищо не знаят, но и че нищо такова като срутен таван не може да има. И точка.

Празнуването на 8 декември трябва да е позитивна тема за довиждане, но се оказва най-далечното, от което всички в радио "Реакция" се вълнуват. Радват се повече на наближаващото парти по случай рождения им ден (изминалия 3 декември), на идващата пролет и на факта, че в дарителската сметка, която са открили наскоро, има цели 25 евро. Оптимисти са. И както те самите се определят – "никому в угода, никому напук" (Й. Хербст), "лумпенпролетариат" (К. Маркс), "добри хора" (Х. Томпсън), "няк’ви там студенти на четвъртия етаж в Журналистическия" (произволен академичен ръководител), "само мечтатели" (Д. Таралежков).

Навън мирише на студ и бомбички, чуват се викове от поредния протест, а на крачки от входа на Журналистическия някакво улично куче е ухапало полицай и поне петима униформени се суетят около ранения. Има само личен избор дали да си от тия, които вярват в утрешния ден, или от другите, които мразят вчерашния, та и днешния. "С любов всичко се постига", казват ми на тръгване. Мисля си - и в онзи момент това ми стига – че тя може да не спаси света, но радио "Реакция" – със сигурност.

в-к "Капитал"
kikiface
500+
500+
Мнения: 612
Регистриран на: 11 Окт 2011, 11:05
Местоположение: София
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот kikiface » 04 Яну 2014, 11:34

Радио Реакция беше ЕДИНСТВЕНОТО радио което отразяваше окупацията! Аз съм студент в СУ, уча География, когато мога го слушам, но по време на окупацията, само те отразяваха имайки достъп до Ректората. Може да е всякакво радио, но все пак го има това радио, даващо трибуна на СУ. Също така и Алма Матер ТВ.
София, жк Овча Купел 2, бл. 9. Тук е високо и чист въздух.
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 914
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот chebaev » 06 Яну 2014, 17:14

Жалко е, че ръководството на най-големия университет в България не се интересува от това радио. Жалко е, че не ги подкрепя и не дава място за изява на младите студенти. Най-жалкото е, че си продадоха ефирната честота. Факта е обаче, че студентите се опитват да правят нещо, за което ги поздравявам.

Сега обаче какво става с радиото? Нещо е offline?
tv_maniac
100+
100+
Мнения: 387
Регистриран на: 30 Юни 2007, 20:23

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот tv_maniac » 06 Яну 2014, 19:47

chebaev написа:Жалко е, че ръководството на най-големия университет в България не се интересува от това радио. Жалко е, че не ги подкрепя и не дава място за изява на младите студенти. Най-жалкото е, че си продадоха ефирната честота. Факта е обаче, че студентите се опитват да правят нещо, за което ги поздравявам.

Сега обаче какво става с радиото? Нещо е offline?


За съжаление в България почти никой не се интересува от което и да било радио, както и почти никой не се интересува от студентите като цяло. Много сме добри в апатията! :(
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 914
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот chebaev » 06 Яну 2014, 21:23

За да привлечеш хора да се интересуват от нещо, трябва да имаш голяма аудитория или достатъчна, че хората на по-висши постове да се интересуват от теб. Трябва да покажеш сериозно и професионално отншение към нещата. Аз лично съм слушал няколко пъти Радио Реакция и мога да кажа, че има и добри и лоши черти. За съжаление в екипа им мисля, че няма някой, който да се е занимавал с радио преди, защото има много фрапантни неща, които им липсваха. За съжаление обаче ми се струва, че проблема не е толкова в хората, а в тяхното обучение. Според мен им е добра идеята, но реализацията куца. Слабото публични изяви и може би не достатъчен рейтинг са причината от ръководството на СУ да не са заинтересовани.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 2817
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот BestRadio » 03 Окт 2016, 22:27

информация за казуса между сдружение ПРОФОН и
“ОБЕРОН Радио Макс” ЕООД, по евентуално прехвърляне на лицензии от
доставчиците на радиоуслуги “Радио ФМ- Плюс” ЕАД, “Инфопрес и Ко” ЕООД,
“Плевен плюс” ЕАД и отказ от ПРОФОН за подписване на предварителен договор.

След дълго чакане, Гелосаният се очаква официално да се сдобие с 24-те честоти на трите програми. Очертава се възстановяване на Класик ФМ и разширяване покритието на бТВ радио, Енджой и Мелъди!
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2327
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот BigBrother » 11 Окт 2016, 08:56

И днес в СЕМ ще гледат прехвърлянето на честотите. Да не би да има клъцни - срежи от ФМ плюс, Фреш и Стар ФМ?
Аватар
partyfm
100+
100+
Мнения: 452
Регистриран на: 11 Мар 2006, 14:42
Местоположение: VARNA
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот partyfm » 11 Окт 2016, 11:51

Общо взето честотите ги прехвърлят на "ОБЕРОН РАДИО МАКС" ЕООД Управител на тази фирма е Шинто Аврам Меламед и собственик на капитала също. Та въпроса е кого представлява този човек и какво да очакваме от трите радиостанции?
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 2817
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот BestRadio » 17 Окт 2016, 18:54

Честотите, които прилапва Гелосания:
ИНФОПРЕС И КО ЕООД
Варна 105.7; София 105.6
ПЛЕВЕН ПЛЮС ЕАД
Варна 100.3; Велико Търново 104.8; Добрич 100.5; Кърджали 90.5; Пловдив 103.3; Русе 93.6; Сливен 105.7; София 100.3; Стара Загора 104.6; Шумен 91.9
РАДИО ФМ - ПЛЮС ЕАД
Благоевград 99.9; Бургас 94.1; Варна 94.6; Велико Търново 100.3; Велинград 99.0; Пловдив 89.1; Русе 94.4; Самоков 90.5; Свиленград 97.6; Сливен 94.2; София 94.9; Стара Загора 90.3

Единствено в Свиленград не е провеждан конкурс. Други градове пък подсказват, че в предстоящите конкурси ще бъдат ''освободени'' честоти за конкурентите - Кърджали, Русе, Велинград... Основният пай ще отиде при бТВ радио и Мелъди, остатъкът ще се разпредели между Енджой и Класик ФМ.
Аватар
partyfm
100+
100+
Мнения: 452
Регистриран на: 11 Мар 2006, 14:42
Местоположение: VARNA
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот partyfm » 07 Ное 2016, 19:52

Вече официално лицензите на трите радиостанции са прехвърлени на оберон радио макс, вероятно след нова година ще започнат и промените.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 2817
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот BestRadio » 09 Ное 2016, 21:15

Благоевград 99.9 BTV РАДИО
Бургас 94.1 CLASSIC FM
Варна 94.6 BTV РАДИО
Варна 100.3 MELODY
Варна 105.7 CLASSIC FM
Велико Търново 100.3 BTV РАДИО
Велико Търново 104.8 CLASSIC FM
Велинград 99.0 BTV РАДИО
Добрич 100.5 N-JOY
Кърджали 90.5 N-JOY
Пловдив 89.1 CLASSIC FM
Пловдив 103.3 BTV RADIO
Русе 93.6 CLASSIC FM
Русе 94.4 Z-ROCK
Самоков 90.5 N-JOY
Свиленград 97.6 N-JOY
Сливен 94.2 BTV РАДИО
Сливен 105.7 N-JOY
София 105.6 CLASSIC FM
Стара Загора 90.3 CLASSIC FM
Стара Загора 104.6 BTV РАДИО
Шумен 91.9 BTV РАДИО
Аватар
partyfm
100+
100+
Мнения: 452
Регистриран на: 11 Мар 2006, 14:42
Местоположение: VARNA
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот partyfm » 09 Ное 2016, 21:24

Това ли ще е официалното разпределение и от кога ще станат промените.
Аватар
yuliqn
500+
500+
Мнения: 671
Регистриран на: 30 Авг 2014, 08:59

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот yuliqn » 09 Ное 2016, 21:29

spasenieto e cifrovizaciq na radiqta...
az
500+
500+
Мнения: 838
Регистриран на: 05 Май 2007, 12:01

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот az » 10 Ное 2016, 09:18

yuliqn написа:spasenieto e cifrovizaciq na radiqta...


Точно от това големите частни радиомрежи ще бягат като дявол от тамян. И досега в доста страни в Европа комерсиалните станции рият срещу DAB+, защото DAB+ внася допълнителна конкуренция на пазара. А нещата стават още по-забавни, защот вече има софт. дефиниран ДАБ+, който се явява много евтино решение и съвсем малки станции вече могат да си го позволят - пример trial MUX-овете във Великобритания.
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 1732
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот Stani » 10 Ное 2016, 10:42

BestRadio написа:Самоков 90.5 N-JOY

Е нема що,от трън та на глог ;D
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 2834
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: Perth (Australia)

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот ЖОРО » 10 Ное 2016, 12:43

Бягат като дявол от тамян , КРС искаха да стартират конкурси за 4 национани радио мрежи и за 10 регионални и АБРО веднага излизат с становище .. Българските радио оператори нямат интерес да качват програмите си на цифрови мултиплекси ..
Аватар
marto81
Нов
Нов
Мнения: 84
Регистриран на: 21 Мар 2006, 09:52

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот marto81 » 10 Ное 2016, 13:42

Добре, а за В.Търново на 88.5 и 104.4 ще тръгнат Радио 1 и Фокус, а на техно място 90.03 и 102,4 какво ще има? Резонанс запазва 88.9 вече без Бтв радио.
Аватар
marto81
Нов
Нов
Мнения: 84
Регистриран на: 21 Мар 2006, 09:52

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот marto81 » 10 Ное 2016, 13:44

Дали ФМ+ и Фреш ще отидат на тези честоти 102,4 и 90,03 или те отпадат от Велико Търново?
az
500+
500+
Мнения: 838
Регистриран на: 05 Май 2007, 12:01

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот az » 10 Ное 2016, 14:46

ЖОРО написа:Бягат като дявол от тамян , КРС искаха да стартират конкурси за 4 национани радио мрежи и за 10 регионални и АБРО веднага излизат с становище .. Българските радио оператори нямат интерес да качват програмите си на цифрови мултиплекси ..


Хм, а това би било добро решение. Да речем 8 станции с 96 kbps и 6 с 72 kbps и нещата заспиват.
BTW мисля, че цифровизацията на радиото рано или късно ще "изгрее и на нашата" улица, защото явно нещата вече набраха критична маса в Европа:

http://www.worlddab.org/system/news/doc ... 1478771482
Последна промяна 1 на az, променена общо 10 пъти
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 2817
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
CONTACT:

Re: "Реакция"-та срещу идеите на Гергов

Мнениеот BestRadio » 10 Ное 2016, 15:50

marto81 написа:Добре, а за В.Търново на 88.5 и 104.4 ще тръгнат Радио 1 и Фокус, а на техно място 90.03 и 102,4 какво ще има?

Ще променят най-много точките за Велико Търново, за да подобрят покритието предвид релефа.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта