Днес се прибирах от Малчика и най-накрая реших да запомня, запиша и създам подробност за приема на Авторадио на 104.7 до там. Естествено, и други се возеха с мен, но аз и преди съм пътувал до Малчика. Затова реших да създам карта на покритие на Авторадио от Ловеч до Левски.
Легенда:
RDS
Fresh
липсва
лошо
добре
перфектно
Както може да се забележи, Фреш на 104.8 се чува много добре (да не кажа перфектно) и това е отчасти причината Авторадио да не се лови добре. Когато Авто се лови около Летница много добре, се чува едно грозно пръщене от Фреш. Тунера ми не е много селективен и има проблеми при слушане на Авторадио,
но става. Обаче и Фреш да го нямаше, Авторадио нямаше да се слуша добре. В Малчика на места някои радиа, вкл. и Фреш изчезват, но Авто също не се ловеше добре, понеже къде е Ябланица, къде е Търново (дори Фреш лъчи по-силно от Авто и другите частни от Ябланица, но не се лови

). Добавил съм как Авто се лови и по път 35 и в Ловеч. В Ловеч радиата от Ябланица се губят/чуват много зле, а около Лисец ок. Забелязвал съм когато съм пътувал за Плевен, че Авто се лови след Ловеч до Брестовец ясно,
но глухо. В Брястовец до входа на Плевен много добре, след това се разваля. Данните ги давам по време на движение и да
подчертая, че навсякъде от картата Авторадио се чува стабилно и не заглъхва в движение, а между Ловеч и Троян е много зле. Единствено се чува добре и с RDS около завоя за Дълбок дол и този за път 4.

Едит: Авто се лови
добре от Ловеч (където разстоянието от предавателя до Ловеч е 55 км) до Летница (
85 км!). Данните са от Google Maps и разстоянието е по права линия. Направо си нямам и на идея какво правят тези, които с 200 ватов Предавател фъргат толкова далече, а 275 ватовото предавателче го няма на 104.7 в Александрово, Йоглав и Умаревци!