Защо радиоводещите в България звучат толкова непрофесионално

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
InfoRadio
Нов
Нов
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Ное 2017, 16:24

Защо радиоводещите в България звучат толкова непрофесионално

Мнениеот InfoRadio » 10 Ное 2017, 17:03

Здравейте,

Защо водещите в много радиостанции като например Витоша, Дарик, Фокус и т.н., звучат като обикновени хора, току-що доведени в студиото от улицата? Днес се опитах да слушам някакви новини по Витоша, но сложеният там за говорител, не успяваше да прочете нито едно изречение без да се запъне и да направи грешка. И след всяка грешка следваха някакви цървулски майтапи с другия говорител, който звучеше еднакво трагично. В други радиостанции пък могат да четат, но нямат дикция и мънкат пред микрофона, без да осъзнават че ги слушат хора.

Ниските заплати и липсата на качествен мат'рял ли са причините за това цървулско отношение към една иначе много отговорна работа?
Аватар
prassyo
100+
100+
Мнения: 463
Регистриран на: 19 Ное 2006, 11:48
Местоположение: София

Re: Защо радиоводещите в България звучат толкова непрофесионално

Мнениеот prassyo » 10 Ное 2017, 18:51

Здравейте, InfoRadio,

основната причина за това е, че радио пазарът у нас от години е в будна кома. Никой не инвестира в програма, а вместо това има свирещи компютри. Това пък пречи да се появят нови таланти, заради което от години слушаме едни и същи хора, които дори буквално говорят едно и също. Отегчени са безкрайно, но какво друго да работят? Попаднали са в съотвтеното радио, благодарение на личните си контакти с този и онзи, а да се носят по течението ги устройва отлично...

Плащат им малко и даже със закъснение (тук всички се сещаме за кого иде реч). Липсата на програма, уби интереса на хората към радиото, липсата обективни рейтинги, кара пък много потенциални рекламодатели да влагат бюджетите си в други канали. А и да не забравяме, че се задава цяло поколение, което въобще не слуша радио, а това ще влоши нещата още повече.

А колкото дали са хванати от улицата? Може и да не са, просто толкова си могат :'(
lubopitno
Нов
Нов
Мнения: 28
Регистриран на: 19 Юни 2017, 13:41

Re: Защо радиоводещите в България звучат толкова непрофесионално

Мнениеот lubopitno » 10 Ное 2017, 22:26

@InfoRadio, защо изобщо слушаш тая глупост Витошка? Там си го карат на селска седянка от години, няма изгледи за промяна. Дарик е с ментален статут на една проста радиоточка с ужасно некадърен мениджмънт. Виж, на Фокус чат-пат румънското им става за нещо. ;D :D И то па едни таланти, които се появяват. В БНР също засичам някои грешки на водещите (и то тези, спуснати от г-н гендир преди година).
prassyo написа:А и да не забравяме, че се задава цяло поколение, което въобще не слуша радио, а това ще влоши нещата още повече.
Е тук също не си съвсем прав. Задава се поколение, което на 80% слуша Веселина и Вероника, затова би било трагично, да. Ако се почне наново и се изрине цялата тази помия, няма да е толкова зле.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта