Радио Фокус

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3015
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Радио Фокус

Мнениеот BestRadio » 09 Мар 2020, 19:10

Напълно ненужни са за някои региони, особено пък регионалните новини от софийския ефир са пълно повторение на тези от кръгъл час. В един момент се получи абсолютно дежа ву с някогашното Инфорадио, което през 15 минути повтаряше едно и също. От доста време в някои региони изкуствено се поддържа програмата - предвид и на тежкия ''норматив'' за брой новини. Особено във Видин, Смолян и Кюстендил от самото начало единствено ентусиазмът на репортерите крепеше нещата. Незнайно защо се провалиха плановете за програми в Плевен, Хасково и Стара Загора - региони, където със сигурност би имало по-сериозен информационен поток.
http://focus-radio.net/focus-stara-zagora/ - показателен пример за случващото се в радиото...
След кончината на Поручик нещата рязко се промениха и оттук-насетне единственото, което може да се случи като позитив е запазване на честотите в градовете, където все още текат конкурси. Кризата в големите новинарски вериги е осезаема, дори националното Дарик радио от години се лишава поетапно от регионалните програми. Където все още съществуват е въпрос на време също да бъдат закрити. Като че по-прагматичен се оказа подходът на ТИМ, Нова и бТВ, които поддържат единствено предаватели и транслират тв програмите си - нещо неприемливо за сериозната аудитория, но напълно икономично за собствениците.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта