Общи приказки, свързани с радиоефира на Северозападна България
- MCKristiyanPro
- 500+
Re: Кой иска радио сити в плевен
Искам, но за да оправят покритието и сигнала на 106.1, защото хубаво го ловя само в Плевен и на Беклемето. Н всичко друго място се лови слабо или отсъства. 

подобре да е на една от двете освободени честоти за плевен
Не се хваща
- ShukiBG
- 1000+
Джорджи™ написа:BGTOOL написа:Не се хваща
Значи Радио Сити от Ак баир в Ловеч излъчва с 20 вата, а не с 200 вата.
Цялата карта е объркана, не може в Плевен да се хващат "100" и "200" ватови радиостанции чак от Ябланица, а "200"-ватово от Ловеч да не се хваща.
Моля, ПРЕДАВАТЕЛ да си обнови информациите на картата с точни и актуални такива.
На много хора ни е ясно, че покритието на СИТИ Ловеч е ужасно. Сити е предназначено за града и предавателят е на 300м надморска височина.
Предавателите на Ябланица са на почти 1000м надморска височина и са предназначени да покриват главните пътища (най-вече магистралата).
Вижда се, че разликата във височината са цели 700м (не е малко). Няма никаква грешка. БНР Шумен на 87.6 е доста мощен и най-вероятно той е причината (както е в Троян например)....

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

- MCKristiyanPro
- 500+
Радио Сити в Ловеч е толкова, повтарям ТОЛКОВА зле, че когато пътувам за Малчика, веднага след напускането на Ловеч, посока североизток, веднага, повтарям ВЕДНАГА почва да се меши с БНР Рд Шумен. В Летница вече Шумен се лови и с RDS, а от Сити няма и следа. Същото се отнася и за Зетра Ловеч и Радио 1 и Витоша от Плевен.
Re: много offtopic, много нещо...
Джорджи™ написа:В к.к Боровец....
На 97.90 Радио 1 звучи слабо, баш като за 35-ватов предавател.
Баш 35 вата не са, защото хвърля перманентен сигнал до Видин (200км.)

Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!
www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
Аз съм потребител от 2006-та година (не че има някакво значение) и въобще не те карам да ми вярваш. 

Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!
- MCKristiyanPro
- 500+
Halfdead написа:Джорджи™ написа:В к.к Боровец....
Баш 35 вата не са, защото хвърля перманентен сигнал до Видин (200км.)![]()
Джорджи™ написа:Halfdead написа:Баш 35 вата не са
Не вярвам на фалшиви клипчета в интернет постнати от анонимни потребители.
Може да не са 35 вата, може да са и по-малко - към 15-25 вата.
Сигнал край Боровец почти няма!
Halfdead написа:Аз съм потребител от 2006-та година (не че има някакво значение) и въобще не те карам да ми вярваш.

Re: какво се приема във Видин
Обяснявам: причината за бандскана ми бе техническа профилактика на РРС Новоселци сиреч спиране на всички предаватели от там - 95.8 ; 97.1 ; 97.8 ; 103.2 и 105.2.
Цялото видео (първа част) може да гледате тук (на 01:38 е неуловимото Радио 1 от Боровец):
https://www.youtube.com/watch?v=BWxlnbii_p4
а втората част е тук:
https://www.youtube.com/watch?v=NMf9grhcWA8
В описанието на двете видеа в YouTube детайлно съм описал всички приети станции.
Отговора ми е за темата „Какво се приема във Видин" но имам правото да докажа че не си измислям.
Цялото видео (първа част) може да гледате тук (на 01:38 е неуловимото Радио 1 от Боровец):
а втората част е тук:
В описанието на двете видеа в YouTube детайлно съм описал всички приети станции.
Отговора ми е за темата „Какво се приема във Видин" но имам правото да докажа че не си измислям.
- ЖОРО
- 1000+
Halfdead написа:Обяснявам: причината за бандскана ми бе техническа профилактика на РРС Новоселци сиреч спиране на всички предаватели от там - 95.8 ; 97.1 ; 97.8 ; 103.2 и 105.2.
а втората част е тук:
Споко ве пич знаем как е .. Джорджито са праи на интересен .. ни мои задели 20лв за радио от битака .
MCKristiyanPro написа:Halfdead написа:Джорджи™ написа:В к.к Боровец....
Баш 35 вата не са, защото хвърля перманентен сигнал до Видин (200км.)
Джорджи™ написа:Halfdead написа:Баш 35 вата не са
Не вярвам на фалшиви клипчета в интернет постнати от анонимни потребители.
Може да не са 35 вата, може да са и по-малко - към 15-25 вата.
Сигнал край Боровец почти няма!Halfdead написа:Аз съм потребител от 2006-та година (не че има някакво значение) и въобще не те карам да ми вярваш.
![]()
![]()
Има си сигнал не само около Боровец но и в Самоков и то доста добър в сравнение, когато предавателят беше на Хотел "Олимп", тогава сигналът беше по слаб, може да са вдигнали малко мощността, но определено насочеността и диаграмата на антената на "РРС Боровец" е добре ориентирана към града!
Джорджи™ написа:BGTOOL написа:Не се хваща
Значи Радио Сити от Ак баир в Ловеч излъчва с 20 вата, а не с 200 вата.
Цялата карта е объркана, не може в Плевен да се хващат "100" и "200" ватови радиостанции чак от Ябланица, а "200"-ватово от Ловеч да не се хваща.
Моля, ПРЕДАВАТЕЛ да си обнови информациите на картата с точни и актуални такива.
За Плевен няма какво да се обновява на картата. Радиостанциите от Ябланица се приемат много добре (даже с rds) в определени части на града, радиостанциите от Ловеч почти не се приемат. Причината е надморската височина от почти 1000 м на РРТС Ябланица-Драгоица, а за лошия прием от Ловеч е релефа. Плевен и Ловеч са в ниското, а между двата града е по-високо. Радиостанциите от Плевен се приемат по-добре в Ловеч, може би заради местоположението на РРТС-Дружба в Плевен.
А иначе радиостанциите в Плевен наистина са малко, ефира е празен, свободни честоти да искаш, но според КРС виждаш ли свободни честоти няма.
@daniel359, по принцип Плевен е най-ощетения от КРС град от първите десет по население от към брой честоти! След това е Добрич. Три пъти по-малкият Ловеч вече приема същия брой станции като Плевен. Свободна беше 104.7, но я препланираха за Ябланица. 98.7 я пазят за БНР-регионално, независимо дали студиото, ще бъде в Плевен или В.Търново. Има още честотен ресурс за Плевен от 101.5 до 102.0, но явно няма стимул и желание.
Има място в ефира на Плевен за радиостанции, но желание в КРС няма. При условие, че в Горнотракийската низина са раздадени толкова много честоти, а там разпространението на УКВ е лесно заради релефа, то колко повече може в централна северна България където разпространението на УКВ е по-трудно.
Съседите ни все повече под носа ни измъкват координирани честоти. А при нас малкото останали се препланират в угода на веригите. Със сигурност, ако и когато завършат АМ "Хемус" нещата ще се пораздвижат.

- ShukiBG
- 1000+
Джорджи™ написа:Halfdead написа:Обяснявам: причината за бандскана ми бе техническа профилактика на РРС Новоселци сиреч спиране на всички предаватели от там - 95.8 ; 97.1 ; 97.8 ; 103.2 и 105.2.
а втората част е тук:
Първо - не можеш да докажеш, че по време на слушането си наистина бил във Видин, а не някъде около София например.
И второ - можеш да се опиташ поне да обясниш как физически е възможно слаб сигнал от 35-ватов предавател да ходи на 200 км.
Имаш естествени прегради - планини Витоша и Стара планина.
Това най-вероятно е някакъв хармоник от Ябланица, от Ботевград или там близките предаватели в Северна България.
А и имаш БНР Христо Ботев 450 вата от Враца!
Всичко е възможно ! Твой проблем си е дали му се доверяваш или не (защо му е да ни лъже

А ето и едно видео, относно ватовете ти: https://m.youtube.com/watch?v=4TMjPAJcodU
Предавател 400W от 160км маже 1kW предавател на 25км. Към Тутракан теренът е чист.
И сега спри да пълниш тази тема с празни приказки....

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

ха ха, колега, никога не съм имал положително мнение за институциите, контролиращи радиоизлъчването в БГ, но това няма никакво значение. И никога не бих си помислил че българските предаватели са добре. Виж румънците, излъчващи от Козиа и Кощиля. Ето това са предаватели и мощности.
Целта на този (и другият, където съм по-активен защото не се спами на поразия) форум, е да покажеш и да си полезен на останалите със същите интереси като твоите, а не да лъжеш. Радиото ми е Блаупункт със Sharx-филтри (виж в чичо Гугъл за какво иде реч) - за това отделя двата съседни сигнала (които не са силни при мен) без проблем. С удоволствие ще направя видео за да покажа къде (като локация) снимам и приемам станциите. Най-вероятно обаче няма да успея да приема пак Радио 1 на 97,9 защото Зи-Рок на 97,8 е на линия + това от локацията ми се виждат антените на РРС-то от където излъчва, но когато не съм на работа както днес, мога да опитам.
Гледам, подкрепяш ДАБ+. Отвори ми канала (от видеото горе) и ми разгледай далечните ДАБ+ приеми, които изглеждат по-невъзможни от този на Радио 1 от кк.Боровец.
И последно - не, няма как да е хармоник.
Целта на този (и другият, където съм по-активен защото не се спами на поразия) форум, е да покажеш и да си полезен на останалите със същите интереси като твоите, а не да лъжеш. Радиото ми е Блаупункт със Sharx-филтри (виж в чичо Гугъл за какво иде реч) - за това отделя двата съседни сигнала (които не са силни при мен) без проблем. С удоволствие ще направя видео за да покажа къде (като локация) снимам и приемам станциите. Най-вероятно обаче няма да успея да приема пак Радио 1 на 97,9 защото Зи-Рок на 97,8 е на линия + това от локацията ми се виждат антените на РРС-то от където излъчва, но когато не съм на работа както днес, мога да опитам.
Гледам, подкрепяш ДАБ+. Отвори ми канала (от видеото горе) и ми разгледай далечните ДАБ+ приеми, които изглеждат по-невъзможни от този на Радио 1 от кк.Боровец.
И последно - не, няма как да е хармоник.
Отказвам се да споря повече. Възможно да е било локлано тропо. Ще чакам спиране на съседното Зи-Рок за да видя дали ще го има пак. Точка по въпроса и наздраве!
Момци, Радио 1 и Дарик от Боровец са приемани чак в Панагюрище тъй, че всичко е възможно!
Гергов ня трябваше да съсипва Фреш, но вече е късно за съжаление. Сега сам яде горчивите плодове на собствената си глупост.