Радио Мелодия (гр. Силистра - 105.8MHz):
Радиото представя нелоша ритмична и разнообразна музика от 80-те и 90-те. Нямам представя, дали сега се излъчват предавания или само музика, но музиката не е лоша като цяло. Направи ми впечатление, че наскоро са си върнали онлайн излъчването, което доста време отсъстваше. Предполагам, че са си оправили проблемите и затова има онлайн излъчване и в момента не се излъчват хороводни китки (любимото ми в това радио) през нощта, на които аз лично много се радвах от 03/04 часа сутринта до около 07часа. Имам информация от човек, работещ в радиото - когато има технически проблеми, няма излъчване на никакви предавания, никакво живо включване - върви си само музика от 80-те и 90-те през деня и от вечерта до около 7 часа сутринта звучат хороводни китки (или както те ми казаха ,,това е стара музика и се пуска само за да се запълни времето"). При нормални условия, когато всичко е наред хороводни китки съм забелязал на кръгъл час само сутрините (в 6 часа) например и после вече нормалната музика и местни + национални новини (може и предавания да има). Надявам се да са оправили и най-големия проблем на това радио - това радио доста уикенди си почиваше на носеща

https://youtu.be/EvjyLeDKstQ
RDS и RT: ,,RADIO MELODIA-105.80MHZ NAI-DOBRATA MUZIKA OT VSICHKI VREMENA" - тук поне всичко е наред

Звукът обаче е много сух и тих - не гледайте, че се чува силно и добре - то е след специална настройка на звука и многото усилване на звука (ако се пусне радиостанцията на позиция 2, колоните ще изпушат

Покритието също е доста лошо - точката на излъчване се намира в ниското (Palace Tower), а и мощността не е много висока, но горе-долу се покрива областта..
С нетърпение очаквам отново да имат технически проблеми и аз да мога да си слушам хороводните китки през нощта