Последен гонг за радио “Гонг”

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2132
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот predavatel » 14 Дек 2006, 02:24

[size=18px]Последен гонг за радио “Гонг”[/size]
Томислав Русев и екипът му се върнаха в Дарик радио

Пламен Вълков, вестник Стандарт, 9.12.2006 г.

Имало едно време едно спортно радио. Казвали му "Гонг", а журналист на име Томислав Русев бил водещият в него. Полека-лека гологлавият бивш футболист на Левски и неговият екип направили така, че да ги слушат всички, които обичат спорта. Дори върлият противник на журналистите Христо Стоичков обичал да говори пред тях.
Така би звучал най-краткият вариант на приказката за радиото, което караше милиони българи всеки ден да осъзнават истинския смисъл на думата спорт и емоциите, които поражда нейното съдържание.
Стартът бе даден на 28 юли 2003 г. от осмина смелчаги, решили да превъплътят популярното вече спортно шоу "Гонг" в 24-часова програма. Томислав Русев, съпругата му Ирина Цекова, Валентин Грънчаров, Ники Александров, Пламен Иванов и Светослав Табаков излетяха като птици от кафез и направиха радио от нов тип. Дори може да кажем, че те бяха сред първите, които влязоха в Европейския съюз. Защо ли? Отговорът е прост. Екипът предаваше от всички кътчета на Стария континент, и то така добре, че хората, които ги слушаха, се чувстваха по-скоро зрители на събитието. В същото време Томислав и екипът му не пестяха критики към тези, които пречат на спорта и го съсипват.

Спонсорите пък не спряха да ги подкрепят, защото благодарение на "Гонг" всички научаваха за тях. Спортното радио успя да предава пряко чрез свои репортери мачовете от световни и европейски футболни първенства, двубои от Шампионската лига, както и всички финални срещи на евротурнирите. Постижение, с което не може да се похвали нито един техен конкурент в България. Чрез интернет спортното радио влезе в домовете на българите по цял свят и ги направи съпричастни с успехите на спортистите ни.

Независимо от всичко, направено от "Гонг" за тези 3,5 години, се оказа, че има хора, за които чалгата е по-важна от спорта.
Така въпреки всенародния протест след дни на мястото на спортното радио на България ще стартира новата попфолк станцията "Хит FM".
За милионите фенове на Томислав Русев и неговият тим остава утехата, че пак ще ги чуват по "Дарик" радио, но в съкратен вариант. Така че приказката "Гонг" не свършва.

Следва продължение ...
Дачо
Нов
Нов
Мнения: 89
Регистриран на: 28 Ное 2006, 13:29
Местоположение: София
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот Дачо » 14 Дек 2006, 11:16

Съкратеният вариант:
(понеделник-петък): 16-17 "Пред банята", 17-18 "Гонг", 22-24 "Гонг" + сряда 20-22;
(събота) 14:30 - 19 "Гонг"
(неделя) 15 - 18 "Гонг"
georgi
100+
100+
Мнения: 252
Регистриран на: 21 Мар 2005, 14:54
Местоположение: София

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот georgi » 14 Дек 2006, 11:26

Тази схема от 29 януари ли ще влезе в сила?
Защото към момента не съм чул "Пред банята" и "Гонг+" ?
Аватар
Ritmo
100+
100+
Мнения: 138
Регистриран на: 28 Ное 2006, 14:28

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот Ritmo » 14 Дек 2006, 14:36

Потопът го няма
Потопът го няма, апокалипсисът – отложен!!! А май се случи по-рано!!! Близо седмица от както единственото спортно радио в България престана да има собствена честота! А аз все още чакам потопа и апокалиптичните събития в живота на всички, които милеят за спорта! Да, ама не би!

Сигурно и в живота на един добър радиоводещ като Томислав Русев нищо особено не се е случило, освен по-често обаждащи се досадни "съмишленици" от сорта на "пациент" Ненчо и други "ефирни активисти", които задружно си псуват и плюят само че не в ефир а в ушите на Томето! Казвам радиоводещ, а не журналист, защото ако беше такъв Русев отдавна да е разбрал защо радиото на "високата" култура го няма!

Ясно е че радио се прави сравнително лесно и не е кой знае какво! Работил съм и знам! Поне като да знаеш какво трябва да имаш в програмата! Но от там нататък трябва да знаеш и да поставиш правилата на играта и те да се спазват от всички , да кажеш :това не е жаргонно и диалектно пробългарско радио, което може да си позволи да се превърне в защитена зона на "свинете" и "говедата" и бащин дом на самозабравили се и звучащи свирепо и самодейно синьо и червенонаркозависими геофрафи, философи, витизчии и всякакви какавиди, които да си въобразят че оформят общественото мнение или по-точно въздействат осезателно върху него чрез... ефтиния!

Трябва да си разбрал че толкова години спортно радио не се е случило в БГ и да помислиш, но не като обикновен левскар а като професионалист, заобиколен от познавачи на радиопазара, с които да измислите как може да се получи то! И реклама да има и техника да има и слушатели да има! А не перманентни превъзбуди и пенене покрай всеки "световен" мач в А група, с мобилното телефонче в ръка и на всичкото отгоре да си се взел насериозно!

В Западна Европа имат фантастични спортни радия при това далеч нямащи толкова аудитория и врящи в уникална конкуренция! А така тази дума я запомнете – конкуренция! Нейната липса ви уби, самозабрави и унищожи без да съществува! Самият Луканов разказват си направил СДС, за да я има неговата нова демократична партийка, само че не първото а второто го уби, физически!

Не можа, Томе, да разбереш, че не може с превъзбудени петелчета да правиш материя! Кога някой ще плати на един разбиращ от даден спорт журналист или известен спортист, за да може хората, рекламодателите да знаят къде ще се чуе тяхната абревиатура и кой ще я анонсира! В това радио нито един не се е занимавал със спорта за който му се плаща! Само са ходели да реват безчинно в нечий клетка на нечий стадион!

Това за обикновените работници и дето си обичал, Томиславе, хората от "гетото" си прав- ти превърна ефира си в територия на тези хора, да псуват, обиждат, злорадстват, сквернят... ти знаеш по-добре! Да ама аз също слушах /до едно време/, но не издържах! Защото няма никога да се подам на тези които искат да ми набият в главата че България е Биг Брадър, банята или някой нов обезумял диалект от национален ефир! С една дума спорта е култура, начин на живот, но и начин на изказ, спортен изказ, означаващ стремеж към победа, любов към клуба или болка от загубата! А не това от безумието наречено "баня", което само по себе си няма никаква връзка като дума и смисъл, спрямо всички спортове!

Сега там вода няма но може да има само ако я няма нея-банята-едно абсолютно излишно и вредно следобедно врещене на люти и незачетени в обществените ползи хора, които дават по 50, 60 лева само, за да кажат за хапчетата на ЦСКА или някой полупиянски полъх на дамаджана с вкус от Герена! На всички е ясно, че можеше тези хора да ги няма, защото на компа се вижда всичко! Но не - оригиналните пухкави идеи на "профитата" решиха да нарекат това – свобода или без цензура!

А във всички нормални демокрации цензурата е благотворна дума осигуряваща добри обноски и толерантност, с други думи – възпитава слушателя на това! А в страната, в която бай Батков си показва килотите както си иска и говори като зарзаватчия /без да обидя тези хора/, в която най-богатият българин се забавлява със... спортната любов на половин България, в която се толерира по-доброто готвене и по-дебелите пури всичко е против цензурата! Собода братяааа! Но да погледнем в радиото – единственото... защото няма друго! !

Какво се чуваше от там – сутрин горе-долу се слуша, по простата причина че се сваля всичко от сайтовете, няма "на живо" и е ок! Колко го слушат е друг въпрос! И така цял ден си слушкаш самодейни коментари на дами, деца и момчета не докосвали се професионално до топка, ски и др... спортове! И идва часа на падението наречено "Пред банята"! Искам да попитам насаме Вальо и приятели: абе вие наистина ли си вярвате на това "нещо"! Какво променяте в поведението на 10–ата перманентни абонати там - Сираков, бас-баритонът от София, няколко бакшиша и тук-таме няколко нормални люде, казващи по кротък начин мнението си! Но какво от това, защо да имате, питам телефон за слушателя, какво от това, случва ли се нещо след тях! Има ли "последствия" за тях, за адресантите, за някой изобщо! Няма!

Има ли нещо градивно и смислено в "банята"! Една обществена проява трябва да "насажда" определени настроения , а вие сте причина за редица ескалиращи и идиотски изблици на "българщина", а би трябвало да въздействате позитивно или да туширате конфликтите! А какво се случва: Стефан Стоянов толкова се е надървил по своя тим че даже не му прави впечатление че в неговите "бани" хората спокойно наричат червените "чорбари"! Изобщо не го забелязва!

Този човек е един от основните виновници за истерията около "участието" на Левски в лигата, не знам дали изобщо е спал, то не бе бравурност, то не бяха оди, прози и стихове... за Николай Михайлов! Това че бил "живял" на Герена не го прави журналист /боже мой какво казах/! Това е едно пенещо се тийнеич хапливо и устато балонче, което ако не се замисли върху държанието си ще си остане един от великите фактори в превръщането на Гонг в "Левски"! По-достойно е да се казва така! Стефан е един фамозен "болшевик" на синята истерия!

Синият сектор се "запълва" от друг титан на географското синьо величие-Валентин Грънчаров! Завит от собствените си паласки той е "постигнал" съвършенство-вече почти нищо не му се разбира! А когато мача е напечен и е в чужбина...само гласни! Абсолютно недопустимо! Инак това е един от хората които уважавам защото...по-малко имитира Томислав или Ники! Страшно пристрастен и прям! Това е журналистът, който си позволи да отиде на работа с фенска фанелка! И цяла БГ го видя! На Герена! Това е същият, който възпяваше Хайдук Кула, като беше забравил словенската серия на любимите кончета, след който мач се съсипа да ги плюе, а след 2 мач се превърна в чучулига синя сладка! Това е един от идеолозите на средното поведение: хем да величаем Киево /ако паднем, гледаме бюджета/, хем ако бием-световен шампион /кой/ - гледаш пак бюджета! А, бе да си има застраховка!

Червената част от Гонг е най-смешна! Ники Александров вече едва се чува, мяука нещо, не смее да се покаже, да каже, сякаш е избрал грешния отбор и следва разстрел! А след разстрела - Левски! На Армията са командировани децата на полка! Едно невръстно детско гласче, толкова нефелно за радио, а камо ли за ЦСКА! Направо излагация! Прави интервюта и имам чувството, че му ги дават по милост! Наистина! Срамота! Що не ги пратят тия кадри на Герена!

За г-н Табаков само добри неща, но...той е безопасна игла, пълна с говорни дефекти! Но е добър! Човек! Не знам всичките там звезди, но има едно чудо на ефира – Райчев! Най-странното е че всички му се кефят и го наричат уникален... вместо да го изритат с шутове и да му напишат дружешки шарж, в който да му обяснят, че той не е дисководещ тип джорджо /другото престъпление/ в провинциален фолк клуб, че не може да заваля като орач пред веф и да си смени "амплоато"... със спасител например-само лятото и за кратко!

Знам че вероятността да се публикува това е малка, но си въобразявам, че аз и други като в този сайт можем да променим мисленето относно тази лесна манджа-футбола! А пък така трябва да се оформи обществена гражданска позиция!

Ще завърша с това, че Томислав Русев в деня на завръщането на Левски от Италия, когато затвориха София, когато разбрах че щом не съм от Левски значи не съм българин и не обичам Апостола, когато си мислех че най-нормалното е отборът да поднесе цветя само на Гунди, а не да демагогства с велик българин, който не знае че е дал името си на футболен отбор, който се управлява от изгонен от над 5 държави човек, в ден в който феновете бяха щастливи а футболистите пресметливи, та точно в този ден Русев завърши словото си с рецитация на "Обесването на Васил Левски"- представяте ли си каква наглост и безмислие! Кого обесиха футболистите, защо е нужно това...! А за капак каза: "прости ни Апостоле, пак ги бихме"- кого пак – Киево ли, кого... направо национално извращение!

Това аз считам за потоп и апокалипсис ! Не закриването на гонг! А знаем че ще го има, и това е "упражнение"! Дано само да се вслушат в другите хора като мен които слушат но не желаят да говорят... защото ги е срам!

Ако съм обидил някой-съжалявам и се извинявам!

Цвети Павлов
Аватар
Nasko
100+
100+
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Юни 2005, 05:41

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот Nasko » 14 Дек 2006, 16:34

Ritmo , ти ли си го написал това ?
Аватар
TRT
100+
100+
Мнения: 267
Регистриран на: 10 Дек 2006, 01:43

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот TRT » 14 Дек 2006, 18:47

[quote=""Дачо""]Съкратеният вариант:
(понеделник-петък): 16-17 "Пред банята", 17-18 "Гонг", 22-24 "Гонг" + сряда 20-22;
(събота) 14:30 - 19 "Гонг"
(неделя) 15 - 18 "Гонг"[/quote]А обеден Гонг? сега върви всеки делник от 12.30 до 13ч


[quote=""predavatel""]има хора, за които чалгата е по-важна от спорта.

ще стартира новата попфолк станцията "Хит FM".
b][/quote]

кой е казал, че ще има чалга? КОЙ е казал, че Хит ФМ ще е попфолк станция? Тия вестникари са опасно нещо, ей...
Последна промяна 1 на TRT, променена общо 16 пъти
Аватар
Тони
100+
100+
Мнения: 232
Регистриран на: 21 Мар 2005, 22:18
Местоположение: Paris, France
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот Тони » 14 Дек 2006, 19:57

Дълго време се носи слух, че ЦСКА ще бъде продаден...

Така и стана


От доста време се носи този слух...

Незнам дали ще стане така, надявам се не :x
Изображение
gamzoff
Нов
Нов
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Апр 2006, 00:11

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот gamzoff » 14 Дек 2006, 21:39

Хора кажете ми кое е това новото радио, което измести Гонг. Така и не разбрах. Благодаря за вниманието!
Аватар
Nasko
100+
100+
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Юни 2005, 05:41

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот Nasko » 14 Дек 2006, 21:50

Да всъщност и аз днес го слушах но пускаха някаква ретро музика става дума за честотата на Търновския Гонг 96,7
crimson

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот crimson » 14 Дек 2006, 21:54

Още не е тръгнало нищо на тези честоти. За да тръгне трябва да се промени програмната лицензия в СЕМ. А до тогава писклив глас ще съобщава че слушаме радио Гонг, само че ще върви музика без водещи и програма. За да се промени името на програмата също трябва разрешение от СЕМ. Така беше преди 3 години и половина когато спря "Тангра"...
georgi
100+
100+
Мнения: 252
Регистриран на: 21 Мар 2005, 14:54
Местоположение: София

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот georgi » 15 Дек 2006, 11:18

Интересно защо са правени нови джингли на Гонг, след като запазената марка била на Радосвет Радев, и той вероятно ще си я вземе?

А иначе Гонг за мен беше добро радио. Доста аматьорско и недодялано на моменти (повечето водещи определено си бяха сбъркали професията), но създаваше в мен емоция и жизненост, особено по време на преките предавания на различни видове състезания. Определено не скучаех, докато го слушам... Екипът имаше желание и амбиция, а това ми допадаше.

Е, имаше полюции като големия брой простаци в "Пред банята", но аз това предаване така и не го слушах.

Да се надяваме, че един ден отново ще има спортно радио, и дано недостатъците на Гонг бъдат преодоляни в него.
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот borosport » 15 Дек 2006, 12:04

Това ми е мислълта и на мен.Може да не беше перфектното спортно радио, но беше единствено и екипа се справяше доста добре.
Сега след като го няма всички се пънат да плюят, но да направят те по-добро нещо.Ама за това се искат пари, а не само критики.
Изображение
Аватар
TRT
100+
100+
Мнения: 267
Регистриран на: 10 Дек 2006, 01:43

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот TRT » 15 Дек 2006, 18:00

[quote=""georgi""]Интересно защо са правени нови джингли на Гонг, след като запазената марка била на Радосвет Радев, и той вероятно ще си я вземе?.[/quote]

eто поредният разбирач! Кое е запазена марка на Радосвет Радев?
Спортно Шоу Гонг е запазена марка на Дарик радио, тоест...на Р.Радев, докато "Радио Гонг" не е тяхна запазена марка. Като не си запознат, не пиши глупости по форумите.
А че новите сигнали са меко казано смехотворни (особено изпятите), в това спор няма. Музиката е взета от ...познайте кое радио? (Шатовалон, Крокодила Гена...). Хард рок+ музика а ла радио 1!
А по Ретро Радио... днес какво да чуя? Моранди румънеца с предпоследния му хит. Защо ги размиха тия радиостанции :mad:
crimson

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот crimson » 15 Дек 2006, 19:33

No Comment - Communicorp! Радвайте се че все пак в ефира останаха и радиостанции дето не са тяхна собственост!
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот borosport » 15 Дек 2006, 23:52

Е какво NRJ, Радио 1 и радио Нова да не би да са лоши?
Изображение
crimson

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот crimson » 15 Дек 2006, 23:58

Не е коректно да се каже че са лоши, но звучат някак си стерилно, няма душа в тях, не се усеща човешко творчество, а някаква автоматизация! Лошото е че напоследък и Ретро започна да звучи така (на моменти разбира се), особено когато дойде часовия пояс на някой напуснал радиоводещ...
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот borosport » 16 Дек 2006, 00:24

Добре примерно Радио 1 звучи така, защото има един компютър с музика, но NRJ има доста предавания и водещи, които са далеч от автоматизацията ;)
Изображение
crimson

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот crimson » 16 Дек 2006, 10:56

Да, съвсем бях забравил за NRJ че също са на Communicorp... И то като гледам единствената им свястна програма засега! Щото и ретро радио заприлича на Радио 1, а програмата на БГ Радио си е направо ужас! Тези ще ни накарат да намразим българската музика...
georgi
100+
100+
Мнения: 252
Регистриран на: 21 Мар 2005, 14:54
Местоположение: София

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот georgi » 18 Дек 2006, 10:59

[quote=""TRT""][quote=""georgi""]Интересно защо са правени нови джингли на Гонг, след като запазената марка била на Радосвет Радев, и той вероятно ще си я вземе?.[/quote]

eто поредният разбирач! Кое е запазена марка на Радосвет Радев?
Спортно Шоу Гонг е запазена марка на Дарик радио, тоест...на Р.Радев, докато "Радио Гонг" не е тяхна запазена марка. Като не си запознат, не пиши глупости по форумите.[/quote]
Не ме нападай така, а обърни внимание на преизказната форма на глагола по-горе в моите думи. В същия този форум бях прочел за запазването на марката "Гонг" и то не само като име на предаване, а и като име на радио. Искаше ми се да проверя доколко е вярно и ето, получих отговор, макар и малко груб.
Даже се споменаваше, че новите собственици на Гонг първоначално смятали да оставят радиото като спортно, но понеже нямало как да запазят името, не било рентабилно. Трябвало да налагат ново име с неясен успех.

Както и да е, ще видим кое име ще остане в крайна сметка.
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1287
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Последен гонг за радио “Гонг”

Мнениеот a69 » 18 Дек 2006, 17:38

Колкото и да не се хареса на доста от форума, поп фолкът се кодира повече от спорта /разбирай печели/. :P:
Това е сайтът! http://www.linkbg.info

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта