Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Sparky
Нов
Нов
Мнения: 6
Регистриран на: 06 Яну 2007, 13:42
CONTACT:

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот Sparky » 08 Яну 2007, 12:55

FrozenMax ти прочете ли ми мнението или гледаш между редовете ? Огоста радио кандидатстват за 2-ри път (1-вия е бил през 2003) за закупуване на постоянен лиценз за тази честота, за непросветените ще поясня, че една много голяма част от Българските радио станции до момента са излъчвали с временен лиценз, което ще рече, че са напълно легитимни, но разрешението им да излъчват важи докато г-дата от СЕМ не решат. През 2003 от СЕМ отказват да дадат постоянен лиценз на Огоста радио за честотата 91.6 ФМ въпреки, че всички документи и такси са били внесени изцяло навреме. Сега ситуацията се повтаря, но този път интересното е, че честотата се ПРОДАВА на радио което, първо - не е регионално, второ - никога и никъде на друго място няма да излъчва на тази честота и трето - Огоста радио излъчва на тази честота от 11 години насам и при условие, че са подали документи за лицензиране на тази честота би трябвало да са с привилегия за взимането на лиценз за нея. В крайна сметка това е като да дойдат от съседния град и да направят платен паркинг в твоя гараж.
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2127
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот predavatel » 08 Яну 2007, 15:46

В крайна сметка това е като да дойдат от съседния град и да направят платен паркинг в твоя гараж.

Само, че в случая гаража е незаконна постройка на общинска земя и е дошло време съответните органи да разчистят за устройването на нов паркинг ...
FrozenMax
Нов
Нов
Мнения: 20
Регистриран на: 09 Ное 2005, 06:10
Местоположение: Montana

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот FrozenMax » 08 Яну 2007, 18:37

Sparky, ми те са си се прецакали не съм се аз прецакал нито пък ти. Можеше да го направат нет радио- да няма честота в ради ефира. Ако са толкова добри, колкото се реве сега ще оцелеят, ще има кой да ги слуша. Това е нещо което те са го решили, защо тогава не са надигнали вой, а сега ще надигат когато им издърпват килимчето и от договора се разбира че това рано или късно ще стане. После СЕМ били виновни, ми не са шашави СЕМ че ядат баницата, шашави са тия които им позволяват това. Всеки си е гледал гъза през тия години от 2003 насам а? Аре сега да не плачкат. Гледай си станциите баце и да се не занимаваме с глупости що не сме ние хората!
дин Умира друг му го навира!!!
Аватар
mita6ki
1000+
1000+
Мнения: 1490
Регистриран на: 29 Окт 2006, 23:58
Местоположение: Враца
CONTACT:

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот mita6ki » 08 Яну 2007, 22:47

не ми са коментира сега за тия работи дет си ги говорите ама само казвам когато стне нещо да се обадите тука да знаем
Аватар
dimitar.b
100+
100+
Мнения: 107
Регистриран на: 08 Ное 2005, 16:28
Местоположение: sofia
CONTACT:

за закъснялата дискусия и за тези след нас нито ред....

Мнениеот dimitar.b » 09 Яну 2007, 00:33

Здравейте, чета тази дискусия относно "орисията"на едно Радио далеч от столицата,което дори не познавам.Не мога да споря и защитавам програмните му качества,още повече ,че съм им колега,но това което става напоследък във "родния "ЕФИР не може да не ме вълнува.Не мога да не скрия разочарованието си от отношението ни към една медия все пак на регионално ниво ,доказала своята необходимост и бога ми ако беше жив "бате Райко"/мир на праха му/не бих му спестил този въпрос.Всъщност какво става в нашия роден ЕФИР,задавам този въпрос ,защото не веднъж съм подчертавал полувековната си обвързаност с Радиото/израсналсъм под антената на Вакарелския предавател/ дишайки "вълните" на 70 годишната история на Радиото в милата ни татковина.Замислил ли се е някой от нас за идните поколения,за тези след нас?.Не че отричам "Рока"като жанр в общата световна култура,напротив някога в Родио София ни накзваха с Данчо "стълбицата"ако по Музикална стълбица вървеше в ефир нищо подобно.Защо става така ,че сега едно великолепно по съдържание радио "зет-рок"да става изкупителна жертва на недалновидността на някои не по мъдри и достойни от всички нас българи,поставени от самите нас на възлови структори на управление на обществото.Прави са европейците ,да не ни искат така дълго.Заслужаваме си го,защото едно е да си политик/това е дарование,недостъпно за повечето от нас/друго е да си държавен или обществен служител.Райков ,беше от малкото близски мой приятели ,който съчетаваше и двете качества/мир на праха му/.Но може би нещата са много по различни около съдбата на едно регионално радио,за това биха казали местната управа,обласния управител или пък депутатите от този регион.А мисли ли някой от тях за тези след нас...въпрос на който отговор не съм получил досега нито от г-н Иван Костов ,нито от Н.В Симеон Втори, от г-н Станишев,въпреки че познавах лично баща му надали ще получа.Да НИЕ сме вече "европейци"но манталитета ни ще си остане такъв ,който 1300г .не се е променял.Може би е за добро,иначе как ли щяхме да оцелеем досега?
UGLY_BOY

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот UGLY_BOY » 09 Яну 2007, 01:43

[quote=""FrozenMax""]Има нещо верно в думите ти, дефакто няма нито една сериозна медия в цялата държава която да каже...Ние! В нашия ефир не сме пускали нито една вулгарна дума.
Някой ще кажат ...БТВ други Нова трети Канал 1 и тем подобни, навсякъде е подобната смрад и знаете ли защо е смрад, защото ние искаме да е така...медиите са създадени за това да развличат хората, след като нямаме развлечение като развлечение, а обичаме малко или много да ни е "кочинка"...тога какво търсиме под вола теле!
Тая тема е доста дълга, като яйцето и кокошката...колкото и искаме да мъдриме нещо или да не мъдриме, само ядосваме себе си...защо били спрели Огоста Радио, ми щото не са си платили лиценз, що да ги не спрат докога ше се прават компромиси...кой на кого бил шеф и кой къде имал връзки. Тия хора докато се не оправат с документите които са им нужни, никой няма да ги пусне. И така трябва да бъде...или ще има ред или да си пълниме ушите с барут и да си силиме главите в стената.

Аре и умната...не се ядосвайте да живее Z Rock[/quote]
Според мен именно това е проблемът на нашите медии - прекалено много ни забавляват, а много по-малко мислят как да сеят култура. Нещо го подкарахме много по американски ентъртейнмънтски модел.
Относно незензурните думи - какво да ти кажа. Определено има голямо значение какъв привкус ще им придадеш, защото понякога те биха могли да бъдат и изкуство и да носят смисъл. Например, в един филм, биха могли много добре да демонстрират характера на героя, да опишат средата му. Разбираш ли? Псувнята на някой герой може да бъде превърната и в произведение. Стига да знаеш как да я използваш, защото винаги трябва да знаеш, че използвайки тези думи, си на ръба и би могъл да прекрачиш границата на простащината. Нашите медии често се уливат, без да се усетят. Някои от тях дори целелнасочено се стремят да бълват подобни простотии в ефира и, както се изрази г-н Богоев, без да мислят за бъдещите поколения, да стимулират лумпенизирането на подрастващите, демонстрирайки им, че простотиите, които някакви си хора вършат на екрана, са правилен модел на поведение. Но това е друга тема.
FrozenMax
Нов
Нов
Мнения: 20
Регистриран на: 09 Ное 2005, 06:10
Местоположение: Montana

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот FrozenMax » 09 Яну 2007, 01:53

Е в нашия регион е Борислав Великов...ама както всички знаем рибите се хранят ...изакват се и третото вече е първата черта за еднаквост на рибите и политиците.
Няма и да ти отговорят...трябва да имаш познати в бюрата им на политическите партии да го отнесе някой който ще свърши работата точно...ти да го познаваш и да сте дупе и гащи и той да има вземане даване с лицето което търсиш така нататък...та някой да обърне внимание.То това няма и смисъл за разясняване, то се знае че всичко пропада по бюрата.Те са добри политици но не и държавници.
Затова ако на някого ще пишеш на врата и с нахалство, а на следващите избори плюй на бюлетината му и върху някоя хубава мадама ако има в комисията. За която си струва да си хвърлиш плюнката.

Ще си запала плевнята да изгори на комшията къщата!!!
дин Умира друг му го навира!!!
djkk
Нов
Нов
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Яну 2007, 15:45

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот djkk » 11 Яну 2007, 15:52

zdravei sparky.pozdravi!!!!.slu4aino otkrih tazi diskusia tuk i mi stana mnoooogo interesno.imam edin vapros - za6to radioto neraboti online dokato e spriano ot efir i za tova li njamat pravo?

haide do skoro
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот bubic » 12 Яну 2007, 05:23

Sparky,malko sus zakusnenie ti otgovarjam.Vsjako nesto,koeto horata suzdavat kato izkustvo,ima svoja stojnost i trjabva da ima hudozestvena takava.Izkustvoto odavna e izljazlo ot nacionalnite izvori i ramki.vzaimstvenost kolkoto iskas.Demis Roussos peese na SEDEM ezika,po celija svjat.Kogato bese v apogeja si komunistite ne go puskaha po televizijata,cak nakraja go napraviha.Bulgarija i Albanija sa edinstvenite strani v Evropa,koito ne izdadoha nito edin poreden album (LP) na BEATLES po vremeto na komunizma.Narodnata muzika ne se razvivase svobodno,to kakvo li "narodno" se razvivase.Sled kato bolsevizma se sruti,komunistite se zaeha da pravjat kapitalizum s narodni pari i zatova okradoha narodeca.No pari iskaha da pravjat i drugi sustestva s coveski fizionomii.Po kakuv put,sestas li se??? Da,pozna vednaga,s krazba i taka se stigna do tazi situacija.Vzaimstvane,podrazanie,vlianie,da neka da e taka,no takova "tezko' kopirane vece e malo nad dopustimite granici.Dobre e da se radva vseki na nesto rodno,koeto da e v unison sus susednoto i svetovnoto,no "gastite s'te ti cepna",tova e etalon na prostotija.Sto se kasae za razlicnite zanrove,dejstvitelno ima mnogo nesta da se kazat.Pravis goljama greska kato sravnjavas ili svurzvas POP-muzikata s RAP-a.Raput njama stojnost i forma na muzika.Tova sa taktove,monolozi,karanici,povtarjanija,bezsmislici i t.n. POP-muzikata e samo cast ot POP-arta vuobste,tova e neizcerpaema tema.Licno az slusam mnogo zanrove i vidove muzika.Vuv vsjaka ima stojnosti,povjarvaj mi i ne biva nito ednata da se favorizira,nito drugata da se prenebregva,no i tova e dulga tema.Sto se kasae za samata duma "calga",losoto e ce v mnogo posoki na zivota se razvi tozi stil,kojto stava psihoza i mantalitet.Za drugite ti misli si absoljutno prav,njama kakvo da se dopulni.Samo mi kazi,pitam za treti put,redno li e da se zaglusavat susedni stancii -bulgarski i tezi na susednite strani ili ne e redno???
UGLY_BOY

Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот UGLY_BOY » 12 Яну 2007, 22:33

Оф, човече и всичко това те е накарало да напуснеш България и да отидеш в САЩ? Това демонстрира безсилието ти да се справиш със ситуацията.
А, да. "Благодаря" ти за "ласкавите" неща, които каза за рапа. Слушам само чужд рап. Има рап и рап, но това, което масово се тиражира по американските станции, не е рап, повярвай!
jikata84
Нов
Нов
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Дек 2006, 18:28
Местоположение: montana

огоста радио МОНТАНА онлаин

Мнениеот jikata84 » 20 Яну 2007, 12:40

огоста радио го има он лаин ве4е .някои да ли знае да ли са полу4или лиценз и 6те преустанови изла4ването си в грат монтана или схте се слу6а само по интернет?някои ако информация да пи6е
BG
Нов
Нов
Мнения: 29
Регистриран на: 04 Дек 2006, 15:19

Re: Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот BG » 07 Фев 2007, 13:49

I koga 6te go ima zi rok? za6to ne tragvat i ostanalite radia? mai nikoi ne znae!!!
Sparky
Нов
Нов
Мнения: 6
Регистриран на: 06 Яну 2007, 13:42
CONTACT:

Re: Радио Огоста-Монтана спряно-тръгва Зи Рок

Мнениеот Sparky » 01 Мар 2007, 15:03

bubic няма да коментирам това което каза, мога да кажа само, че предпочитам да виждам Българчета който видимо да са привърженици на поп-фолк стила, отколкото да виждам 14 годишни със смъкнати гащо по улиците който да говорят само за коз. Аз слушам всякакъв вид музика, слушам това което ми харесва и ми допада и смятам, че независимо дали една песен е гръцка, сръбска или турска, тя е подчинена на Балканския манталитет, там където се намира България и именно затова "чалгата" печели сърцата на толкова Българи, защото е музика която се прави от хората с който сме си пили виното и сме си делили месото всички тези векове. Ако смяташ, че Америка има нещо по-стойностно от нас, посочи ми го, защото аз не виждам особена стойност във Бритни Спиърс или 50cent, който са чисто Американски образи. Относно Огоста радио нищо не мога да кажа, последното което знам е, че водят дела срещу СЕМ и не са единствените, тъй като съдбата им не е несподелена. Мисля, че излъчват онлайн в момента, но и в това не съм сигурен. Мога само да им пожелая успех и искрено се надявам да се преборят и да си върнат ефира.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта