R R П написа:Между другото радио театъра по Христо Ботев е много добре направен и вярвам, че не пречи на никого.
Жалко само, че май повечето от пиесите са отдавна, не знам сега дали се правят такива неща.
И аз съм съгласен за радиотеатъра. Много ми харесва и дори по едно време бях почнал да го следя редовно. За разлика от MIRORUSE, аз го възприемам като култура, а не като празно и безсмислено дърдорене. Все пак, аз не само обичам да ходя на театър, обичам и да го слушам.
MIRORUSE, без да искам по никакъв начин да те обидя, но съвсем не си прав за идеята на радио София като такова. Просто се реши, че освен съществуващите Пловдив, Варна, Стара Загора, Шумен и Благоевград, ще се създадат София, Видин, Бургас и какво още беше. Идеята е тези радиостанции да занимават хората само с местни новини и новини от региона. Националните медиии трябва да ни занимават изключително и само с новини, които имат повсеместно (разбирай за цялата територия на страната) значение. Радио София ще занимава хората, живеещи в столицата само с регионални новини и така националният ефир няма да се задръства с тях. Данъците ти отиват за абсолютно всички регионални програми на БНР, не само за софийската.
borosport, тези, които си мислят, че София обира лаврите, сигурно отдавна не са идвали тук или са идвали за кратко. В техните спомени София е онова, което е била преди 17 години или в ерата на социализма, когато имаше жителство и социалситите наистина лобираха за града. Сега никой не се интересува, а населението на града е достатъчно мешено, за да не му дреме и просто да си гледа работата, без дори да се замисля за проблеми, които доста от негативно изказващите се за София си мислят, че съществуват. Но, това не трябва да те притеснява. България не е единствената държава, в която отношението към столицата е такова. Хайде да питаме MIRORUSE по какъв начин румънците, които не са от Букурещ, обиждат столичаните и да видим дали не е същото.