Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 24 Апр 2008, 15:47

@predavatel

Или с една дума - глобализация.Но това че се "глобализираме",не значи че се цивилизоваме,за съжаление е така.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот radiator » 24 Апр 2008, 16:02

Колега, имаше ли нужда да квотвате целея постинг на Мишо?
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот radiator » 24 Апр 2008, 17:10

не е необходимо да реагираш така остро, какво виждаш попитах съвсем човешки, изобщо дори забравих, че имам бутон, с който да редактирам, не ми е и минало през ума.
Постът на Мишо бе достатъчно красноречив по темата, коментарите по него, ако има такива, според мен (като човек) могат да бъдат по части от информацията, тогава нека се цитира, нека се конкретизира.

Предлагам ти да не се ежиш, нито съм те предизвикал с нещо, нито нищо. А да ти кажа честно, видели сте модериране, иди в някой друг форум да видиш какво е. Този форум си е съвсем френдли, не се цензурира и т.н. Опира до нормална прегледност за останалите. И ще се повторя - постът не е редактиран, както виждаш, като посетител попитах кому е нужен такъв огромен цзитат, след като постингът е непосредствено след цитирания и самото съдържание на изказването не взима отношение по конкретни точки, които е било редно да се цитират.

Да не говорим, че можеше да ми изпратиш едно лично, да коментираме човешки, дори съм склонен да изтрия своето мнение, но сега ако го изтрия трябва да трия и твоето, което ще е тъпо.

За какво е тва хейтърско поведение??
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 24 Апр 2008, 18:08

radiator написа:Колега, имаше ли нужда да квотвате целея постинг на Мишо?

Колега радиатор,нарочно цитирах всичко,което беше написал мишо,за да се върже с първите думи на поста ми.Докато има кой да пише толкова дълги писания,ще има и кой да го цитира.Така се получава нещо като верига,което спомага да не се изтърве общия смисъл на темата.Защото,както си забелязъл,постовете по дадена нова тема са два-три,другото е съвсем различно от нея.
Колкото до "хейтърското" държание на хората във форума,е,мисля че малко издребняваш.Тук сме се събрали само приятели на форума и такова поведение ни е чуждо.Надявам се и ти да смяташ така...
Захар
Нов
Нов
Мнения: 32
Регистриран на: 16 Мар 2008, 22:43

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот Захар » 24 Апр 2008, 18:34

Благодаря на предавател за изчерпателния отговор. Братята цигани ще наваксат този съществен пропуск!
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот radiator » 24 Апр 2008, 22:40

До ФМ СТЕРЕО:

Съгласявам се с това, което написа. Моя грешка.

В стилистиката на ежене на Миро няма да изпадам, той и преди показа, че обича да го прави.

Само ще припомня, че в писмената реч инторацията няма как да се предаде коректно и именно толерантността, за която той пледира изисква малко повече търпимост. В думите ми няма упрек, а точно зададен въпрос, на който ФМ СТЕРЕО ми отговори. Благодаря.
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот Adv » 24 Апр 2008, 23:00

Ако цитата е дълъг добре е да се използва началото му и многоточие, както в примера по-долу. Така ще спестите голямото скролване с мишката на другите форумници и излишното товарене с информация.


predavatel написа:
Захар написа:Здравейте, имам ? Някой знае ли, дали в Румъния, Гърция, Дания или Швейцария, има радио за малцинство???

Adv написа:Незнам за Румъния, но в останалия свят надали. В Германия има над 4 милиона турци и няма радио на турски, нито емисии новини...


Има, има ... България е сред малкото страни в Европа, в която има предавания само и основно на един език. За да бъда конкретен ето няколко показателни примера:

.......


Когато цитата е голям, с много картинки и снимки, а пък от своя страна участват много хора в разискванията може да използвате обръщение, като например:

@Radiator
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2135
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот predavatel » 25 Апр 2008, 00:23

>>> FM STEREO <<< написа:Или с една дума - глобализация. Но това че се "глобализираме",не значи че се цивилизоваме,за съжаление е така.


Глобализацията си е глобализация, но не забелязвам "ние" да сме замесени в това. По темата единствен пример за глобалиция тук са пет-минутните новини на английски по Радио София. Описвам ситуацията във всичките тези страни, именно, за да покажа, че само в България предаванията за малцинствата толкова малко. Дали това е свързано с неуважение към другите култури, присъстващи и в България или с незачитане на техните човешките права, незнам точно.
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 25 Апр 2008, 04:39

С тази разлика,че в страните,които си изброил,има малцинствени ОБЩНОСТИ.За тях е нормално да се хвърлят пари за радио,защото се предполага,че то ще има една висока слушаемост от дадената общност.Тук,в България,единственото,което се доближава до определението,са ромите.Е,сега,дай във всяко населено място да забучим по един предавател,където да върви ромско радио,единствено защото там живеят един-двама.Не става!При нас знаеш,че положението е доста смешно и жалко,тук не се гледат нуждите на слушателя,а парите!Така че едва ли ще тръгне национално етническо радио.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот bubic » 25 Апр 2008, 05:27

Информацията на Г-н Предавател не предполага повече въпроси,а само изводи,които няма да са малко...
ФМ,национално,етническо радио не звучи правилно. Много пъти съм изказвал мнение,че не бива на всяко нещо да се лепва думата "национбално". То,което е действително национално,то си личи без някой да го определя,но това е дребно нещо. А самта фраза,хем национално,хем етническо не се връзват,защото излиза,че етноса е нация. Най-добре е както се посочва на много места,да бъде назован само езика,нищо повече-Предавне на Английски език,Прне на Турски език ,а който иска нека му приписва каквито иска епитети.Но в България е сравнително късно да се развие такава система,която Предавател прдставя...
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот radiator » 25 Апр 2008, 10:28

Във връзка с постинга на Мишо, смятам че причината се крие донякъде в липсата на толерантност в българина.
Имаме един "ентически модел", който обаче се крепи на незнайни за мен основи. В България има псевдо толерантност, зад която се крие адска нетърпимост към всички малцинствени групи, като цяло всички по-различни.
Естествено е че има неприятни хора от някои от малцинствата, които причиняват проблеми, но например, толкова много арменци, които освен 2 вестника, които сами издават - нищо. Няма да споменавам в детайли, че повечето млади арменци дори не знаят езика си, някои дори не знаят, че езикът им има 2 версии дори и т.н. Никой от държавата, от съответните регулатори през годините, не е направил необходимото за техните културни потребности и т.н.
Наскоро участвах в един виртуален скандал в един друг форум, където някакъв си харесал една инициатива, която и в други общества се среща, да се пребиват така наречените ЕМО. И хората като почнаха - ами да, да ги шамаросаме нещастните лузъри, да се усетят къде е правият път и т.н. Никой не мисли за глобалните последици, при положение, че групи като ЕМО рядко имат директно взаимодействие с тези, които ги критикуват.

Същото е и отношението към хората инвалиди. Мнооого сме толерантни иначе, но инвалидите нямат къде да си спрат колите, никой не им прави предимство никъде(е има и такива, които им правят път, уточнявам, че да се не обиди някой), ако някое ТВ предаване не направи репортаж, никой не се сеща рампи да направи... е как няма да са озлобени инвалидите, нямат елементарни условия.

По самата тема, до ФМ СТЕРЕО имам няколко думи:

НИКОЙ в днешни дни не се интересува от друго освен парите, говоря за комерсиалните радиостанции. Да, наистина са по-добри от тук, но това е защото там хората имат друго възпитание и сами за себе си се движат напред, естевствено и в развититие страни има мениджъри, които ги мързи да гледат и на всяко нещо отговарят с What the fuck is that... Като цяло обаче, комерсиалните станции се занимават с това как да повишат резултатите.
Свободните, обществените и подобни станции се финнасират от друг тип структури - фондации, университети и т.н. Софийският университет вместо да сложи 3 изкукуригали лели да се занимават с радиото им и да си продадат половитана програмно време, защото някой е бутнал кинти, където трябва, спокойно могат да развиват такава програмна дейност, като със съответния компетентен подход и да се самофинансират чрез програми на ЕС.
Има и много общински радиостанции, които вместо да се правят на комерсиални станции, могат да направят същото. Тъпо е да имаш 4 комерсиални радиостанции в един град + една "уж" на общината, която и тя да се стреми да звучи като комерсиална радиостанция. Леко само ще загатна за кметове, които дори гледат да разкарат общинските радиа, защото от приватизацията им кинти ще паднат.

И т.н....

съгласен съм с Бубич, че е твърде късно за развиване на такъв модел, много време ще трябва и самите българи да се осъзнаят.
Ето, Мишо даде толкова изчерпателна информация, от която остава само да замълчим, защото поводът да се появи тя бе въпрос с очакван от някои отговор, че в чужбина изобщо няма такива програми. Е, колеги, и в това сме много назад... затова предлагам да помълчим малко, а не пак да почваме "ама вижте сега, тук у нас е друго".... и отново и отново...
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2135
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот predavatel » 25 Апр 2008, 10:59

Мисля, че и в България има значителни малцинства - според Уикипедия, 83% от населението се определят за Българи, турците са около 750 хил. души или 10% от населението, циганите - около 5%, други забележими групи са арменци, евреи, руснаци, власи, каракачани. Има градове, където турците са мнозинство като Кърджали. По отношение на радио и телевизионните новини хората там се чувстват като в чужбина - могат да видят новини от София на родния си език само в 16:05. И тъй като нито часа е удобен, нито са особено изчерпателни тези новини, естествено, че ще си пуснат турската телевизия и ще се информират от Истанбул или Анкара. Това се нарича дезинтеграция.
Излишно е отново да цитирам цифри, но само един пример - в Унгария, където 4-та програма на радиото излъчва на 13 езика, най-голямото малцинство, ромското, представлява 2% от населението. Термина "национално етническо радио" наистина звучи малко абсурдно, но принципно си мисля, че регионалните радиостанции на БНР биха могли да имат предавания на малцинствените езици. Освен това нищо не пречи да се дават лицензии на регионални радиостанции, които искат да излъчват на език, различен от български.
В някои страни (всъщност, повечето европейски страни) ефира е свободен за радиостанции, които се занимават с обществени въпроси - етнически общности, обществени и неправителствени организации, университетите, общините, понякога и църквите имат право на честоти. Но тук, ако погледнеш ефира на който и да е град - той няма нищо общо с населението му. Обикновено трите национални и пет-шест търговски радиомрежи с програма от София. В най-добрия случай има местно студио на Дарик и местна поп-фолк радиостанция. Вижте всеки европейски град - първо, някакси се намира място за двайсетина радиостанции, освен това винаги има няколко местни, винаги има и обществени. Радиостанции има и в най-малките градове, съвсем легално съществуват и квартални радиостанции. Наште ръбове са се спряли на две понятия - национално ниво и местно ниво. Като второто не е ясно какво значи. Продължават да повтарят глупостта, че в България има 200 радиостанции и затова в ефира нямало място за нови, което съвсем не е вярно - в страната има 15 радиовериги и 50 местни радиостанции, половината радиоефир е свободен. Извинявайте, че се отклоних от темата. Т'ва тука не е държава, а нещо друго ...
BG
Нов
Нов
Мнения: 29
Регистриран на: 04 Дек 2006, 15:19

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот BG » 07 Май 2008, 13:36

mita6ki написа::Hmmm колкото и да не ми се иска да мисля така ... - :down

Malii ama napravo kyri tva radio!
Аватар
martintzvetomirov
1000+
1000+
Мнения: 1315
Регистриран на: 26 Дек 2006, 17:56
Местоположение: Враца\Edinburgh, UK
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот martintzvetomirov » 07 Май 2008, 15:20

Durli написа:А приема ли се и във Враца? :Hmmm

С радиото в колата го засичах веднъж и ако не ме лъже паметта и RDS имаше
WMAQ
Нов
Нов
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Май 2008, 21:55

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот WMAQ » 14 Май 2008, 22:01

kazvaite imeto na pesnite i izpalnitelite a ina4e radioto e super
:Clap :Happy
freeze
Нов
Нов
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Юни 2008, 20:48

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот freeze » 05 Юни 2008, 22:53

Браво! Етнорадио приемете мойте поздравления, днес бях във Монтана и доста хора ви слушат което разбирасе не бива да ви успокой НО! Продължавайте в същият дух успех...
radio_fm
Нов
Нов
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Юли 2008, 20:44

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот radio_fm » 14 Юли 2008, 20:55

слушах сутрешният блок на радиото ,пускат много яка музика-ретро, бг,новите денс хитове и малко гръцко.Има и много готина информация.Между другото дават възможност на всеки слушател,който желае да се изяви като радио-водещ за един ден всеки петък.
Аватар
mita6ki
1000+
1000+
Мнения: 1490
Регистриран на: 29 Окт 2006, 23:58
Местоположение: Враца
CONTACT:

Re: Етно радио 95.7 FM в ефира на Монтана!

Мнениеот mita6ki » 16 Юли 2008, 12:48

ха това е готина идея :)

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта