Радио CITY (Сф) нова точка на излъчване
Радио CITY (Сф) нова точка на излъчване
Днес забeлязах, че радиоточката на Камен Спасов се приема изключително качествено. Дали вече на излъчват от старата ТВ кула? Някой има ли инфо коя е новата точка на излъчване на CITY?
Re: Радио CITY (Сф) нова точка на излъчване
prassyo написа:Днес забeлязах, че радиоточката на Камен Спасов се приема изключително качествено. Дали вече на излъчват от старата ТВ кула? Някой има ли инфо коя е новата точка на излъчване на CITY?
То някой слуша ли я тая боза изобщо?

Oпределено имат нова точка и то от този следобед
Радиото се хващаше перфектно по цялото Цариградско Шосе, Младост, Евлоги Георгиев и всички райони около старата ТВ Кула...утре ще мина под нея и ще ви кажа дали предава от там ..
Но сигнала определено е доста по-добър от преди .. не че ме грее, ама все пак 
P.S. Качеството на звука се е влошило

P.S. Качеството на звука се е влошило

Нали уж щяха да местят предавателя на Копитото? Между другото, това беше едно от най-зле приемащите се радиа в София. Дано скоро оправят и Алфа. Утре и аз ще мина покрай бул. "П. К. Яворов" и ще разбера дали излъчва от там. Процесингът им винаги ми се е струвал страшно умрял. Поне за около 8 години, откакто съществуват, се сетиха да се оправят сигнала. 

UGLY_BOY написа:Нали уж щяха да местят предавателя на Копитото? Между другото, това беше едно от най-зле приемащите се радиа в София. Дано скоро оправят и Алфа. Утре и аз ще мина покрай бул. "П. К. Яворов" и ще разбера дали излъчва от там. Процесингът им винаги ми се е струвал страшно умрял. Поне за около 8 години, откакто съществуват, се сетиха да се оправят сигнала.
Абсолютно си прав, в моя квартал радио Сити никога не се е чувало като хората. От както съществува ..

Според мен и Романтика трябва да поработят още малко, но к'во ли ми дреме за тях, и без това излъчват чалга. И нямат никакъв процесинг, разбира се. 

UGLY_BOY написа:Според мен и Романтика трябва да поработят още малко, но к'во ли ми дреме за тях, и без това излъчват чалга. И нямат никакъв процесинг, разбира се.
Спокойно и тяхното време ще дойде, а за нас остана само да се молим телта, с която са за завързали предавателя си за една къща в кв. Горна Баня, да се скъса при някой по силен порив ня вятъра.

Винаги съм го казвал и ще го кажа пак, ако щете ме мразете - мразя чалгата, но не съм против съществуването й - всичко, което се смята за благо от някого, и не пречи физически или ментално на останалите, може да съществува. Аз не съм цензор и няма и да бъда. Крайно време е да разсъждаваме демократично.
UGLY_BOY написа:Процесингът им винаги ми се е струвал страшно умрял. Поне за около 8 години, откакто съществуват, се сетиха да се оправят сигнала.
Не мисля, че даже имат процесинг. Самият саунд е определено мизерия.
Да, бе, почти всички радиа имат процесинг, само те нямат. Баси тъпото. Не можеш да си позволиш да си CHR и да нямаш процесинг.
Няма радио без процесинг (ако изключим класик фм, където звукът е трагедия, а имат процесор, но не е настроен от...години)... Вече, че даден процесинг не звучи добре е друг въпрос
.

Последна промяна 2 на slimi, променена общо 9 пъти
Код за потвърждение: Избери целия код
] Computer, what is the nature of the universe?
] The universe is a spheroid region 705 meters in diameter.
Значи Сичи имат процесинг, друг е въпросът че той е тип "кашон"... Но това е въпрос на познание, четене, слушане и т.н. Ако попиташ някой от "империята Сичи", ще ти кажат че са с най-добрия звук в света ;-)
Искам да уточня, че така нареченият саунд дизайн изобщо не е лесна работа, както си мислят някои хора и въпросът не е "да се чува силно и хубаво" или пък да е "роу, като от диск". Има си конкретни изисквания по стандарт за дадената държава (за девиацията), изисквания за формат, съобразяване с местонахождението на процесора - преди преносна линия или след, дали процесорът прави преемфазиса, изобщо дали прави композитния сигнал (в случай, че е при предавателя) и т.н. И разбира се, настройките на мултибандовата част. Много много четене трябва за това нещо. Затова и в България имаме само няколко станции с нормален звук. Пример за брилянтно изпълнение на звука (взети са предвид формат на радиото, технически особености и т.н.) е The Voice... както и другите станции на SBS.
Искам да уточня, че така нареченият саунд дизайн изобщо не е лесна работа, както си мислят някои хора и въпросът не е "да се чува силно и хубаво" или пък да е "роу, като от диск". Има си конкретни изисквания по стандарт за дадената държава (за девиацията), изисквания за формат, съобразяване с местонахождението на процесора - преди преносна линия или след, дали процесорът прави преемфазиса, изобщо дали прави композитния сигнал (в случай, че е при предавателя) и т.н. И разбира се, настройките на мултибандовата част. Много много четене трябва за това нещо. Затова и в България имаме само няколко станции с нормален звук. Пример за брилянтно изпълнение на звука (взети са предвид формат на радиото, технически особености и т.н.) е The Voice... както и другите станции на SBS.
А някой последно има ли идея от къде излъчват радиоточката Шити ? 

От ТВ кула Яворов, но засега е пробно за измервания от КРС.
tralala написа:От ТВ кула Яворов, но засега е пробно за измервания от КРС.
Да, но какво значи пробно? Че ако нещо не OK, няма да излъчва от там ли? И нямаше ли да го местят на Копитото?
Аз не мога да разбера защо всички се оплаквате, че радиата се приемат зле. Вчера точно със тунер (мобилния) нямах НИКАКЪВ проблем със дори по-"слаби" сигнали тип City, Hit 7, Alpha, Romantika и тн. Много ми е интересно как ги слушах почти идеално на 70+ KM от столоцата, а? Вие какво си мислите? Или това, че специално "Романтика" я слушах на "20 минути" от Анталия по въздушна линия все още с добър и леко примесен сигнал? И после ми говорете, че са ни слаби сигналите. Е, не са като в други държави предавател, който е предвиден да покрива едно градче случайно покрива и диаметър около 200-300 km от градчето... Тук радиусът е около 50-70 km по мойте впечатления (това важи за София, за други градове не знам, но и те не са по-назад, особено Пловдив например).
Мен ми е чудно как ги има и двете крайности тук - хора, които се оплакват от слаб сигнал на местни радиа с предаватели на около 10-15 километра правя линия от тях и хора, които дори доказват как приемат далечни сигнали от порядъка на 250+ km. Аз щом приемам всичко качествено с тунери за "без пари" (в порядъка до 30-40 лева в комплект с GSM), то или приемате със китайските радийца за по 2 лева или не сте си свързали антените
. И също така за експеримент направих една проверка, на която UGLY BOY ми даде честоти с по-слаб сигнал, които се приемат в моя квартал. Е сега обстойно ги проверих с уредба и с GSM-а. Разликата е, че уредбата разпозна и прие безпроблемно румънското радио на 95,3 за което UGLY BOY спомена, докато на GSM-а това радио пръщеше в нас, а навън се лови със слаб сигнал, но става за слушане ако не мърдаш много. Също така безпроблемно улових нещо непослредствено след бъгнатия NJOY който излиза на 106,9 и на 107 - честотата беше 107,1, сигнала приличен, програмата беше със джаз и фънк музика, не говореха на нашия език (предполагам румънци пак)
Мен ми е чудно как ги има и двете крайности тук - хора, които се оплакват от слаб сигнал на местни радиа с предаватели на около 10-15 километра правя линия от тях и хора, които дори доказват как приемат далечни сигнали от порядъка на 250+ km. Аз щом приемам всичко качествено с тунери за "без пари" (в порядъка до 30-40 лева в комплект с GSM), то или приемате със китайските радийца за по 2 лева или не сте си свързали антените

FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
WiFi RX/TX:
О, то и аз ги хващам перфектно извън града, но в града - зле. Специално Сити постоянно пращеше навсякъде, просто сградите пречат, сигналът се блъска в стените и се отразява, вярно, но ми правеше впечатление, че при Сити нещата стояха най-зле. Не знам как си бяха сложили антената, но извън града се преимаха добре, в града - зле. Абе, да не кажа, че 90 процента от радиата, които се приемат зле в града, извън града ги приемам отлично. Точно това е идиотското. Като си слагат антени, които ми целят полето.
Ми сега идвам от сръбската граница и мога да ти кажа, че от там до и във София (през Банкя) нямаше никакъв проблем дори с приемането на Хит 7. В града радиата на мен не пръщат - почти по същия начин като извън града се ловят, е може би съвсем малко по-зле. Зле става когато свиеш към Перник - минеш ли от другата страна на Витоша сигнала пада и пръщат доста стабилно повечето радиа и се губят бързо малко след Перник, докато например локалните радиа нямат проблеми до Дупница. Значи явно е въпрос на приемник или и аз не знам. Аз проблем с радиата нямам - само музиката не ме кефи. От към сигнал нямам оплаквания.
FM-RX:
WiFi RX/TX:
WiFi RX/TX:
Единствените радиа в София които имат силен сигнал са : Романтика, Хоризонт, Дарик, Христо Ботев, Fresh, StarFM, Витоша и N-JOY