Фреш губи още три града?

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiator » 02 Юли 2009, 14:05

Юнак, прекрасно знаеш, че въпреки ролята си на най-бързата медия по отношение на информацията (до скоро), при радиото резултатите идват много по-бавно. Радиото не спира, а просто си спират изключително неизгодни договори, което е напълно нормално... трябвяше и по-рано да го направят. Да не говорим, че най-добре беше да не разрешават на Стрижлев да ги подписва. А на фона на годините бездействие, 8-те месеца, в които Стрижлев го няма, са нищо.

Ако познаваш хора, работили в Радио Плос (тогава), могат да ти разкажат за финансовото състояние на дружеството, преди да мине към групата.
А това, че интересите им не са тук - абсолютно си прав. Но има ли причина да не е така? Има го и моментът, че самите Емис са една от най-издуханите компании в медийната индустрия в САЩ като цяло. Съответно хората им, отговарящи за България допуснаха такова некомпетентно управление години наред, може би заради собственото си безхаберие или некомпетентност. За това също си прав. Вината реално е тяхна. :Friends

Ема, пиши на когото искаш. Не е нужно да "си имам" хора в радиото. ;) Аз ти споделям как функционира тази фирма, а какво ти казва някой, който иска да се изкара много велик е друг въпрос. Това не е Плевен Плюс АД. В такава компания си има хора за всичко.
Няма нормална компания в света, в това число и СМЕ, в която програмният директор да е изпълнителен... защото функциите не са съвместими по никакъв начин.

Нищо де, то е важно Господ да продължи да има своите сподвижници... иначе няма да е толкова харизматичен :tooth Само му кажи някъде в чужбина да не казва, че е "създал" ПроФМ в България, че ще паднат хората от смях... :Baby

Поздрави.
trmkr
100+
100+
Мнения: 165
Регистриран на: 31 Яну 2006, 00:02
Местоположение: Пловдив
CONTACT:

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот trmkr » 02 Юли 2009, 15:04

biggeorge написа:За нея CHR е просто шепа нови поп и R&B хитчета,с които да запълно програмата на радиото!


Еми то CHR си е точно това - 40 песни до откат и тук там някоя по-стара за цвят. Не знам кой те е излъгал, че CHR радио трябва да върти само транс и хаус. Видях и по-горе да се опитваш да пишеш за историята на радиото. Е, пич аз съм един от най-големите фенове на радио Плюс в България. И то на екипа Ники Стоянов, Боби Цветков, Калина Спасова, Катя Миткова. Тогава радио беше УНИКАЛНО, ВЕЛИКО. Тогава беше и завинаги остава в историята (поне според мен) като най-доброто радио правено някога в България, слушал съм го почти денонощно. Но всичко с времето си - дойде през 2002-ра ВиК-то и е*а мамата на всичко. Само искам да кажа, че ВиК не може да стъпи на малкия пръст на Стоянов, разбирайте ме както искате.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiator » 02 Юли 2009, 15:19

АБСОЛЮТНО съгласен с горния пост!!

Виктор се опитва много умело да затрие тази ера, но популярността на Радио Плюс и по-късно Фреш дойде от годините усилена работа на групата ентусиасти, най-вече Боби и Калина и Катя. Изключително професионална за времето си работа, съчетана с неочакваната експанзия на радиото. Дори в София хората не бяха чували такова радио, това го направи популярно много бързо.
След това обаче, идвайки на големия пазар, дойде ролята на кофти мениджмънта, хората си тръгнаха и другото го знаете. Смешно е човек да се изказва как е "създал" нещо, в чието създаване и облик няма никакъв принос. Как може да има претенции и за програминг и работа с водещи, като той няма и секунда жив ефир в такава станция... в никаква станция (с едно малко изключение през 1994-та)! Да не говорим, че едва ли ще разпознае релейка от звуков процесор... а Господ би трябвало да знае всичко.

Сега се зачетох по-нагоре, искам да поправя информацията на Биг. Парите за разширението и оборудването не са от Емис, те (Емис) дойдоха наготово и то покрай ФМ плюс.
Радио Плюс получиха едно безвъзмездно финансиране по програма от САЩ, а честотите дойдоха покрай другаря Зеленогорски по времето на синьото правителство (тогава кмет на Плевен и приближен до крилото на другарката Надежда Михайлова в СДС). Така набързо разрешенията за изграждане, които се появиха ей така от някъде, придобиха сила по параграф 16 на тогавашния ЗД и се стигна до разширението на радиото. Много хора помнят втория конкурс в Русе, само и само Радио Плюс да "вземе" и там. От там дойдоха и големите проблеми, Христин никога не е бил готов да управлява такава структура. Затова и до последно те си пускаха сплитовете РЪЧНО!!! от регионални студия, за които се плащаха някакви безумни суми, релейки, хора... и какви ли още не идиотски дребни неща, които показват безобразен оперативен мениджмънт.

И да се върна на темата за Създателя. Какво се "създава" точно? Като историята на радиото (Плюс) изобщо датира много от преди това?
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiomanbg » 02 Юли 2009, 15:35

Какво се чудите, на Фреш поручик Узунов от ФОКУС сви същия номер както направи с ФМ+ в Хасково. Кампанията е поръчкова, с политически цели и мнооого мръсни пари на ДПС. Това е!
Сега ще слушате новинарската боза-помия на Фокус, идва голямата говорилня Фокус с намерение да измества Дарик от вашия град!! Това ще сполети всички, които не играят по свирката на управляващите! Помнете думите ми! Това е целта - да се ударят лабилните собственици на лицензии останали от миналото , закъсали финансово в малките градове и да се разруши конкуренцията на пазара. После се надяват да лапат големите пари от хора като Краси Гергов! Ако с конкурси не стане ще стане с мнооого пари на всяка цена! Хищниците в медийния бизнес се завърнаха!
Аватар
gadchet0-
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 01 Юли 2006, 14:03

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот gadchet0- » 02 Юли 2009, 15:43

Те от къде да знаят какво е било радио Плюс като не са го слушали..Затова не могат и да осъзнаят,че ВиК нищо не е направил :D
@ ema dj
Има нещо Емиловско в цялата работа,стига ни обяснява колко е велик ВиК и как без него нямаше да има радио в България :Rolf Като знам колко "разбира" от музика ми става смешно,че още има хора,които му се връзват на фантазиите :Slap
Аватар
PROFM
100+
100+
Мнения: 146
Регистриран на: 19 Юни 2009, 15:45
CONTACT:

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот PROFM » 02 Юли 2009, 16:16

Жалко за Бургас ФреШ пускаше хитовете на Сити за мен то си беше Сити
1 година супер хитове и предавания Про фм The Hit Factory!

1.Pro fm 2. NRJ 3. VITOSHA 4. FRESH
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiomanbg » 02 Юли 2009, 17:13

Интересното е , че БГ радио взеха честотата на Фреш в Ловеч, а сега Фокус взима честотите им в Бургас, а вероятно и във Враца и Видин. Интересно , докъде ли ще стигнат?
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiator » 02 Юли 2009, 17:22

Радиомен, в случая Фокус не взима честоти на Фреш, защото те никога не са били на Фреш.
Направени са договори, при доста неизгодни за Фреш условия за препредаване на програмата им от въпросните местни оператори. В един момент от Емис решават да спрат. За мен най-логично е собствениците на честотите да ги продадат. Представи си, почти 2 години ти дават програма от някъде и в един момент да трябва да се занимаваш отново. Най-логичното е просто да се вземат едни пари и край.
Специално за Враца не ми се вярва собственикът на радиото да го продаде, въпреки че пък Поручик отдавна опитва. За Видин ще е интересно какво ще стане обаче.
Аватар
hot_fan
1000+
1000+
Мнения: 1327
Регистриран на: 22 Яну 2008, 14:13
Местоположение: Sofia

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот hot_fan » 02 Юли 2009, 20:53

radiator написа:Специално за Враца не ми се вярва собственикът на радиото да го продаде, въпреки че пък Поручик отдавна опитва.

Значи не е изключено Силвър да се върне? Другия вариант е Павел Сотиров да направи "радио" конкурентно на "ХотЪЪЪ ЕФ ЕМЪЪЪ" :D
Аватар
martintzvetomirov
1000+
1000+
Мнения: 1315
Регистриран на: 26 Дек 2006, 17:56
Местоположение: Враца\Edinburgh, UK
CONTACT:

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот martintzvetomirov » 02 Юли 2009, 22:15

hot_fan написа:Значи не е изключено Силвър да се върне?

:SOS
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3006
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот BestRadio » 02 Юли 2009, 23:04

radiomanbg написа:Какво се чудите, на Фреш поручик Узунов от ФОКУС сви същия номер както направи с ФМ+ в Хасково.
Сега ще слушате новинарската боза-помия на Фокус, идва голямата говорилня Фокус с намерение да измества Дарик от вашия град!!

Специално за Хасково, никой никого не измества - въпрос на фирмена политика е! Това, което се каза за Фреш важи и тук - проблемът си е у ФМ Плюс, сами са си избрали "договор за сътрудничество" с Чилингирови... и ти да си, когато преосмислиш целите си сам ще се разпоредиш, независимо от амбициите на наемателя, а и те - Еммис - не са съсобственици, че братята да са длъжни да им предлагат изкупуване!
Колкото до Дарик, поне тук, ако си слушал, в което се съмнявам, никой не ги измества - или както се казва - това, което сам си направиш - никой друг не може! Ако чуеш за какво иде реч, едва ли ще плюеш толкова Фокус - имат уникални водещи просто при Радосвет в местния му клон, новините и репортажите също предизвикват скука у слушателя, да не говорим и наложената политика от София - по-малко програма по региони и на всичкото отгоре включване на упадъчни материали изпратени им от "Дондуков" 82...
Последна промяна 1 на BestRadio, променена общо 30 пъти
trmkr
100+
100+
Мнения: 165
Регистриран на: 31 Яну 2006, 00:02
Местоположение: Пловдив
CONTACT:

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот trmkr » 03 Юли 2009, 00:41

radiator написа:
Виктор се опитва много умело да затрие тази ера, но популярността на Радио Плюс и по-късно Фреш дойде от годините усилена работа на групата ентусиасти, най-вече Боби и Калина и Катя. Изключително професионална за времето си работа, съчетана с неочакваната експанзия на радиото.


Много точно казано, евалата за което. Жалкото всъщност е, че Водоснабдяване и канализация успя да затрие това което беше Плюс. Най-много се дразня от това, че 15-16 годишни пикльовци едва ли не го боготворят и като му чуят мазния, гнусен глас получават жълто на гащите. Добре, че беше онзи австралийски (ако не се лъжа) консултат на времето, който го е биеше през пръстите да натиска само бутона за автоматично генериране на плейлиста, та радиото да става за слушане. Спомням си как беше обявил за годишен номер 1 за 2001-ва година Майкъл Джексън (щото видиш ли му бил голям фен) и беше набутал най-големия хит на радиото Touch Me на Rui Da Silva (събрал невероятен еърплей при друг музикален редкатор) някъде към 20 и някое място. Точно в този момент се отказах от това радио и ми беше много скапано, щото ВиК му разказа играта. Сега сигурно ще се появи заглеждащия се по трамваи и ще изкара някакви рейтинги на радиото от преди и след ВиК - ще му кажа, че само може да си избърше задника с тях.
Кофтито (според мен) в момента е, че сегашните собственици на Фреш натискат Стоянов да върти музиката, която се пуска в момента. Сигурен съм, че ако Ники имаше свободата, която имаше преди, Фреш щеше да звучи както едно време и отново да бъде номер 1. Според мен Ники Стоянов е един от малкото (сещам се точно за 3-ма) човек в БГ, който знае как да прави CHR радио.

p.s. До бат Вики Пики: едно време се подиграваше на една "радио точка", а май сега ти правиш такава.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3006
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот BestRadio » 03 Юли 2009, 00:47

Р Е Ш Е Н И Е № 241/25.09.2007
Заявлението е подадено от “РОСИТА” АД, рег. по ф.д.467/2003 г. на Видински окръжен съд, със седалище и адрес на управление гр. Видин, ул. “Цар Александър ІІ”, № 13, представлявано от Росица Любенова Кирова, и съдържа искане за изменение на лицензия № 441-00441 от 26.07.2001 г.:
• Изменение на т.1.2. “Наименование на програмата” от “РАДИО ГАМА” се променя на “РАДИО ФРЕШ - ВИДИН”;

Р Е Ш Е Н И Е № 274/04.12.2007
Заявлението е подадено от Георги Димитров Генов, и съдържа искане за изменение на лицензия № 431-00442 от 26.07.2001 г.:
• Изменение на т.1.2. “Наименование на програмата” от “РАДИО СИЛВЪР” се променя на “РАДИО ФРЕШ - ВРАЦА”

Р Е Ш Е Н И Е № 9/12.02.2008
Заявлението е подадено от “НИКИKА-90” АД, рег. по ф.д.2256/1997 г. на Окръжен съд Бургас, със седалище и адрес на управление гр.Бургас, к-с ,,Славейков”, бл.62, вх.3, ет.2, представлявано от Николай Кръстев-собственик, и съдържа искане за изменение на лицензия № 321-00005от 09.03.2000 г.:
• Изменение на т.1.2. “Наименование на програмата” от “РАДИО ЮЖЕН БРЯГ” се променя на “РАДИО ФРЕШ - БУРГАС”
ema dj
Нов
Нов
Мнения: 61
Регистриран на: 22 Апр 2009, 16:38

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот ema dj » 03 Юли 2009, 13:01

Няма да коментирам нищо повече, че ме искарахте сподвижница вече само ще ви пейстна отговора на Костов на мой дълъг имейл от вчера в който му бях събрала всичките ви мнения за Про Фм от последните седмици-
вкл и своите де
"Здравей, ....,
Благодаря ти за вниманието и за добрите думи за ПРО ФМ. Най-интересното за мен е, че дори без да знаеш, че аз съм в радиото, ти си го отличила от останалите на пазара в София. Което само по себе си вече е голям успех.
Няма да се разпростирам надълго и нашироко, най-малкото защото не разполагам с нужното време, нито смятам за професионално да се налага мнение на аудитория, която няма нужното образование и опит, за да различи вярно от манипулирано по отношение на специфични въпроси, касаещи радиобизнеса.
Истината в постингите, които си ми изпратила е около 15-20%. Не знам с кого от колегите си разговаряла, но и ти не си много коректна в информацията, затова ще те помоля да не спекулираш повече с наученото от хора от ПРО ФМ.

С две думи - по правилата на нашата организационна структура аз съм в основата на това радио за България - негов Head Manager съм, взимам всички решения самостоятелно и отговорно, но се съобразявам и с мнението на колегите си, както и на нашите румънски приятели, чийто опит е значително по-голям от нашия във всяко едно отношение. Това е начинът, по който работи СМЕ в цяла Европа. Смятам, че това е верният начин на правене на радио, особено в мултинационална компания, което има и две национални телевизии в портфолиото си.
Позволявам ти да ме цитираш с написаното дотук, защото всъщност хората, които се опитват да те убеждават в "тяхната истина", знаят добре каква е действителността, но им се иска тя да бъде интерпретирана по повратен начин. Например лицето, подписващо се като
........... /махнала съм името за да не ме обвините че интригантсвам после но , който трябва ще се намери в изречението/ е емоционално свързано с една от водещите ни, която е страхотен професионалист и много добре си разбира от работата, но спецификата на дейността, която извършва за нас, не й позволява да познава в детайли процесите в ПРО ФМ"

И още неща стават ясни, но не ми се иска да цитирам цялото писмо само за да ви направя кефа!
Аз като разбрах с кого водя разговоря тука се шашнах, най-малкото понеже не е професионално и морално да имаш гадже в радиоо и да я използваш за да пускаш врели некипели по разни форуми.
Или пък да работиш в Про Фм и да пишуеш в предавател, сякаш работиш в друго радио и си жена , в съ щото време си мъж, ужасТ! Но в Про Фм всичко се знае мога да ви уверя.

Иначе мога да кажа че е добре да се говори с факти кагота се плюе по хората.
За радио Плевен Плюс мога да кажа че съм го слушала още преди Фреш и беше неадекватно радио, нелошо но супер не-професионално направено и мърляво. Помня някакви идиотски песни една след друга например неква си Саманта Мумба и после някакъв денс-интрументал и после някаква пачанга от любимите на Стоянов и след това Питър Гейбриъл, даже имам някъде рейтингите на това радио, които съм взималла от Стрижлев навремето и бяха смехотворни. Нещо като 20то място в София от 22 радия тогава. Знам че затова и се преименува на Фреш, з ада се промени нещо за добро.
Не скам повече да се заяждам с неколцината лицемери в този форум и няма да го правя понеже научих кой зад кой ник стои и ми паднахте много в очите, честно.
Просто нямам думи за простотията човешка.
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот Юнак » 03 Юли 2009, 13:30

15-20% е супер много за истина, аз се оправям и с 1%.
Ema, ти ли си мъжът?... чакай да се попипам по.... че почнах вече да се съмнявам и аз, егати ;D
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiator » 03 Юли 2009, 13:41

Ема, прочетох внимателно "писмото".
Кой тоя, свързания с водеща... освет trmkr да е?

Хаха, ама знаеш ли... аз освен да взема този пост на "хеда" и да го изпратя в брилянтен превод на румънски език на един много близък мой приятел в Букурещ... не е точно в радиото, но е в СМЕ на доста приятна позиция. Дали ще са приятно изненадани румънските "консултанти" от подобни изказвания в интернет? Това по принцип е против фирмена политика. Административният директор няма никакво право да коментира в публичен форум или с непознати фирмената структура, делата в компанията и т.н. А подобно изказване "аз", "аз", "аз" е много много лошо приемано навсякъде, въпреки мазните подмяатния за "нашата компания" и "приятелите"...
Аз пък ти давам разрешение да му кажеш, да си прочете фирмените политики и да види какво може и какво не може да приказва за фирмата, в която работи и с кого!

Май и двамата приемате света за прекалено голям, а той не е толкова голям.

Нищо де, So be it! Да пребъде истинага Божия! Истината е, че колкото и на Господ да му се иска, никой, ама никой не му завижда за нищо... никой не го мисли дори, камо ли да прави повратни твърдения за истинност. Просто прави смешки и по-скоро всички тук на теб ти се чудят на акъла.
:tooth
ema dj
Нов
Нов
Мнения: 61
Регистриран на: 22 Апр 2009, 16:38

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот ema dj » 03 Юли 2009, 15:23

Аз просто бях потресена като разбрах колко лицемерни можете да бъдете в този форум.
Не ъсм искала да навредя на никого и смятам че бях коректна въпрвеки, че съм сигурна че не е трябвало да цитирам това писмо вече.
Знам колко коректен е този човек и досега ви се чудех как можете да говорите неща които не знаете и не разбирате? Но край вече...мисля че ме загубихте като съфорумка останете със здраве. :Beee
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот radiator » 03 Юли 2009, 15:29

Да, да добре. Всички ние в този форум сме дезинформирани и лицемери, че му се смеем.
Само Господ е един и е коректен.
То стана като вица за мутрата, която карала в насрещното по магистралата, слушала радиото (сигурно г-н Костов го "създава") и чула следното съобщение: "Внимание, един луд кара колата си в насрещното движение! Пазете се от него". Мутрата чула съобщението, погледнала как всички останали му свиркат, святкат и казала: "Аве, кво им стана на тия, всичките полудяха и карат в насрещното!".
ema dj
Нов
Нов
Мнения: 61
Регистриран на: 22 Апр 2009, 16:38

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот ema dj » 03 Юли 2009, 15:49

Съжалявам че цитирах, без да питам!
Но пък и вече знам че в компанията СМЕ всичко се знае, дори и кой от служителите пише под чуждо име и къде и кой споделя каквото е научил с други хора, мислещи че знаят всичко на този свят. така че говори за фирмени политики другаде.
Аз на твое място бих замълчала чесдтно казано и бих си свряла мнението аре да не казвам къде!
това беше ог мене :Drunk
ATi
Нов
Нов
Мнения: 68
Регистриран на: 23 Ное 2006, 09:22

Re: Фреш губи още три града?

Мнениеот ATi » 03 Юли 2009, 15:50

ema dj написа:Аз просто бях потресена като разбрах колко лицемерни можете да бъдете в този форум.
Не ъсм искала да навредя на никого и смятам че бях коректна въпрвеки, че съм сигурна че не е трябвало да цитирам това писмо вече.
Знам колко коректен е този човек и досега ви се чудех как можете да говорите неща които не знаете и не разбирате? Но край вече...мисля че ме загубихте като съфорумка останете със здраве. :Beee


И кое е лицемерното? Кои са лицемерите? Нали говориш с факти - къде са? Някакво съчинено писъмце, пуснато от съмнителен потребител... Очакваш във форума да пишат хора, които се занимават с производство на кисело мляко ли? Естествено, че пишат хора, които са малко или много навътре в този бизнес! А четейки твоите постинги, ти или си някой дегустатор на задници в профм, или си Господ, или си някое пациентче тип Емо (нищо чудно, че си се кръстило "Ема", аз чак сега направих взаимовръзката ;) ).
Като не ти харесва форумът - къш! :) Преди да дойдеш беше по-хубаво :Cylon

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта