wildboy написа:Между другото подчертавам, че пиратското радио SPY FM е от много време в ефира на РУСЕ на 88,30 FM и до сега нищо не е направено![]()
Колеги, използвам да се включа в тази тема за да внеса малко яснота понеже виждам че се пише какво ли не в този форум. Учудва ме тоя коментар за пиратски предавател покриващ град Русе който аз не ловя?! Можете да сте 100 % сигурни че такова радио в ефира на Русе няма или поне по начина по който се представя, за да пише някой че години то работело необезпокоявано и той си го приема и на всичкото отгоре с RDS. Това са глупости, и защо който го приема не представи по добре запис за да ни убеди че това е истина а пише че дори институции мълчали по въпроса и държавата ни била еди каква си, е какво да правят институциите когато такова радио просто не излъчва. През почивните дни няколко пъти съм превъртал обхвата и на тази честота не съм забелязал нищо освен Румънските. Имам добра антенна система и макар и с такава на 88,3 ще чуете предимно шум или евентуално проходка на Румънските "К" или чат пат "ZU" които се приемат предимно сутрин, а преди месец се появи кратковременно трето Румънско излъчване със много слаб сигнал, само Румънски фолк което обаче не съм засичал скоро. Да такова радио съществува, има го в интернет но не и в ефира, и ако някой го лови нека представи доказателство, и на мен ще ми е интересно да разбера как се приема тоя сигнал за който се пише защото аз не го ловя, и ако може даже да каже точното място на приемане за да проверя с колата защото определено в централната част на града такъв сигнал няма, проверил съм с автомобила си.