Страница 1 от 3

Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 02:28
от RDS
От известно време слушам съботният микс на радио The Voice,който се излъчва след полунощ и откривам,че това са миксовете едно към едно на радио Kiss FM-Romania направени от Dj Yang и DJ Onyx.В тях дори от време на време прозвучават и джинглите на Kiss FM.Аз имам възможност да слушам румънското радио на честота 96.2 и съм сигурен на 100%,че това са миксовете на Кис Фм.Това не говори добре за радио The Voice.

Re: Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 02:39
от UGLY_BOY
Ми, причината е много проста - собствениците на Kiss FM и на The Voice са един и същи - SBS Broadcasting - Pro 7/Sat. 1. Даже няма да се учудя, ако преименуват Витоша на Kiss FM, както преимунаваха Атлантик на Magic FM.

Re: Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 12:35
от the_heaven
То никой и не крие, че е продукция на Кис ФМ. Който е по-заинтересован го знае това.
Както Ъгли каза по-горе двете радиа са в една медийна група

Re: Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 21:53
от RDS
Ново 20.Това не го знаех,че двете радиа са собственост на една компания. Но по едно радио да чуваш джинглите на друго,поне за мен е неприятно.Нищо против нямам Кис Фм,даже в момента го слушам,уважавам и Дъ Войс

Re: Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 22:02
от elektrik
Аз пък все си мислех, че Дъ воис са заедно с Веселина.... :Blink

Re: Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 22:08
от alonso998
Ами то не е само с Веселина ами и с Меджик и Витоша,но са една компания и с Кисс и Меджик Румъния

Re: Радио The Voice

Публикувано на: 07 Ное 2010, 23:46
от UGLY_BOY
elektrik,
http://www.sbsradio.com/bg/ - вдясно са медиите, които притежават в България;
http://www.sbsradio.com/ro/ - тук можеш да видиш на кои медии са собственици в Румъния.

Освен в тези две държави, компанията оперира и в Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и Гърция. На сайта можеш да видиш и медиите, които притежават в тези държави. От минлата година (или от по-миналата, вече не помня) SBS са собственост на Pro 7/Sat. 1.

The Voice Dancefloor Radio

Публикувано на: 09 Окт 2011, 13:45
от krasio89
Какво ви е мнението много ми харесва всяка седмица нови хитове слушам го много :)

Re: The Voice Dancefloor Radio

Публикувано на: 09 Окт 2011, 13:46
от sa6ito
Аз го слушам онлайн това радио и на мен много ми харесва

Re: The Voice Dancefloor Radio

Публикувано на: 09 Окт 2011, 14:31
от krasio89
И аз онлайн и е много качествено

Радио The Voice - София

Публикувано на: 15 Окт 2011, 00:28
от rt105
Защо песента на Ela Rose - "Lovely Words" в която има характерни звуци които се чуват само в левия канал на коя да е уредба или радиостанция, по радио Дъ Войс се чуват в дясния му канал??? :Hmmm

Re: Радио The Voice - София

Публикувано на: 15 Окт 2011, 18:30
от ivoant
.

Без реклами

Публикувано на: 17 Окт 2011, 09:42
от Юнак
Хубавото е, че имаха час без реклами, после - два, а днес - "ден понеделник без реклами". Нещата вървят към "всяка трета седмица - без реклами", "всеки втори месец - без реклами" >:D Рано сутрин, правейки палачинки, става голям купон в къщата с това радио, браво!

Re: Радио The Voice - София

Публикувано на: 17 Окт 2011, 12:45
от scuderia ferrari
С THE VOICE винаги е fun :Bounce

Re: Без реклами

Публикувано на: 17 Окт 2011, 14:12
от BestRadio
Юнак написа:Хубавото е, че имаха час без реклами, после - два, а днес - "ден понеделник без реклами"

Поредното ала-бала, с което мислят, че печелят слушателите. Първо нещата са пресметнати, второ рекламите не чак толкова, за да могат да ги пръснат в останалите пояси... Часовете без реклама, по-скоро са мъртвите пояси на аудиториална активност!

Re: Без реклами

Публикувано на: 17 Окт 2011, 19:25
от Meloman № 1
BestRadio написа:Часовете без реклама, по-скоро са мъртвите пояси на аудиториална активност!

И аз мисля като теб, BestRadio. Слушателите на "Fresh" и "NRJ", например, може и да се ядосват, че техните любими забавни радио канали пускат прекомерно много реклами, но при положение, че аудиторията е голяма, блоковете с клипове на известни търговски марки също се увеличават. Точно това се опитвахме да обясним с част от колегите тук на потребител от един друг форум - рекламите са право пропорционални на рейтинга на дадена стация. Впрочем, по "Pro FM" едно време се излъчваха крайно малко реклами, но бе една от най-реномираните медии от своя формат. Не само в София, а и в България. Това не е от липса на потребители или клиенти. С този подход се целеше идеализация на радиото като цяло. Ех, спомени, спомени... :Hmmm

Re: Радио The Voice - София

Публикувано на: 17 Окт 2011, 21:36
от Аспарух
Аха. Сигурно това ще да е причината. Върнали са една тумба рекламодатели - желаещи огромният брой потребители на реномираната ПРО ФМ програма да ги чуят. Ей тъй, заради имиджовата им политика :D

Re: Радио The Voice - София

Публикувано на: 17 Окт 2011, 23:50
от UGLY_BOY
Хайде, стига тъжни песни (както се казва в една тъпа реклама). Радио 1 като има много реклами, да не би да е добре форматирана станция? Просто е манджа с грозде от тия, които се котират в България. Тук качествените станции не вървят, щото сънародниците ни искат тюрлю гювеч. Иначе, за вас от Фреш, липсата на Про ФМ е конкуренция по-малко (затова и коментарите ви са злобни и тенденциозни). Като гледам изявите ви във форума, ако ще и най-качествената програма в света да правите, пак няма да ви слушам, щото мразя надувковци със самочувствие, което трябва да си заврат... Сещаш се къде.

Re: Радио The Voice - София

Публикувано на: 18 Окт 2011, 01:41
от Юнак
Meloman написа:рекламите са право пропорционални на рейтинга

Тук не знам какво точно казваш, тъй като "рекламите" не знам какво е - брой, обем приходи, цена, % на натоварване (заетост на наличното рекламно време на ден) или нещо друго, напр. някакъв OER (разходи : приходи).
Каквото и да е, зависимостта не е математически вързана. Донякъде има връзка, ако тарифираш по рейтинг (цена на rtg точка, cpp) като някои телевизии или в уеб (cpt). В радио не знам някой да тарифира така, продава се на време. Това се допълва и от практиката на медиа планиране за радио, която е... безсрамна.
Отделно и свързано с това е по-голямата роля на човешкия фактор, когато продаваш радио. Бих казал, че един рекламен агент на радио струва (или би тпрябвало, като качества) колкото 10 от телевизия. С много фантазия и други, хм, аргументи, девойките измъкват пари от чичковците без никаква връзка с какъвто и да било рейтинг. Се ла ви. ("Теорията, приятелю, е сяра - зелено е дървото на живота" - по памет от Гьоте)

Re: Радио The Voice - София

Публикувано на: 18 Окт 2011, 02:18
от UGLY_BOY
Юнак написа:
Meloman написа:рекламите са право пропорционални на рейтинга

Тук не знам какво точно казваш...

Сигурно има предвид броя на излъчените една след друга реклами и общата дължина на един спот реклами.

Юнак написа:...девойките измъкват пари от чичковците...

Ако тези девойки бяха девойки, нямаше да измъкнат и една стотинка. :D