Страница 1 от 1

Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 06 Апр 2011, 17:21
от UGLY_BOY

Re: Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 25 Апр 2011, 02:31
от simeon.bg
Българинът, винаги го е мързяло и вика дай, че това е по-лесно, евтино, бързо, че трябва да ходя да пия, че му е писнало да работи. Еми въздушни кабелни мрежи не трябва да има, дори и в малките населени места, просто да се изградат канални мрежи и т.н. просто грозна гледка е вече.

Re: Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 27 Апр 2011, 22:32
от UGLY_BOY
От една страна наистина е така, но от друга - БТК се възползваха от факта, че ЕС ни задължи да вкараме всички кабели под земята, като "приватизира" шахтите само за себе си (поне в София). Във всеки град всяка община решава на кого ще разреши да копае и на кого - не. Тези, които нямат право да копаят, ползват съоръженията и изкопите на тези, на които е било разрешено да копаят, и плащат огромни суми за този "лукс". Така компании, близки до общините или държавата (и най-вече до частния бизнес на управниците от местната или централната власт) се облагодетелстват и в крайна сметка пак опираме до познатата шуробаджанащина, ощетяваща малкия и среден бизнес. Това унищожава конкуренцията и влияе зле на принципите на пазарната икономика, така че работата става ни тъй, ни инак.

Re: Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 03 Май 2011, 13:55
от simeon.bg
Нз как се приватизират улици, пътища, но това е обществена инфраструктура и като такава би трябвало да е общинска. Колкото до София, според един репортаж на господарите, разбрах, че шахтите са на СО и те са на Концесия от БТК и те като концесионер, инвестират, развиват и събират наеми от чужди кабели. Трябва да са общинска собственост и просто парите от тях, да отиват само за тях.

Re: Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 03 Май 2011, 14:46
от UGLY_BOY
Трябва, но когато частният бизнес на някои държавни служители има общо с определени компании, на въпросните компании се дава приоритет. Така че наистина вкарването на кабелите под земята, наложено ни от ЕС, е добра и цивилизована мярка, но както винаги някой в България се е възползвал от това, за да затвърди монопола си.

Re: Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 15 Май 2011, 13:52
от simeon.bg
Ако има силни личности и истински съд, за 1 ден можеш да им покажеш на БТК среден пръст, а да ги видя кво ще направят в Хага ли ще ни съдят.

Всяка държава може ако иска да направи на 2ст. всяка компания, човек. Държавата държи валутата, радиочестотите, инфраструктурата и нито една мултинационална или друга компания може да направи нещо.

Същото е станало през 1944г. в България.

Re: Махат кабели на интернет доставчици в София

Публикувано на: 15 Май 2011, 19:37
от UGLY_BOY
Това е така, но в случая държавата се възползва хитро от изискванията на ЕС, защото интересите ? явно се припокриват с интересите на БТК.