Страница 1 от 1

Mergermarket: Telenor продава българския си оператор на американски фонд

Публикувано на: 18 Яну 2018, 20:39
от UGLY_BOY
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/ ... _operator/

Купувачът да не е този?:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sprint_Corporation

Защото от няколко месеца IP адресите им се водят на него:
https://iplookup.flagfox.net/?ip=85.118 ... telenor.bg

Re: Mergermarket: Telenor продава българския си оператор на американски фонд

Публикувано на: 20 Яну 2018, 00:39
от kikiface
Дано тоя каръшки оператор най-накрая си намери собственик. А тая компания ме подсети че бяха един период спонсори на НАСКАР. Тъй че май ще има битка за НАСКАР-а. :D

Re: Mergermarket: Telenor продава българския си оператор на американски фонд

Публикувано на: 20 Яну 2018, 09:11
от UGLY_BOY
Причината да е каръшки е много проста - народецът иска пакетни услуги и евтинийка, което Telenor не могат да предложат, предвид факта, че предлагат само мобилна телефония. А може да има и друга причина. Както е видно, Telenor продават и операторите си в Сърбия, Черна гора и Унгария в пакет с българския. А там операторът извършва дейност много отпреди в България, което ме навежда на мисълта, че може би стратегията им може да е била да купят един пазар евтино, да го развият и да го продадат много по-скъпо, особено като се има предвид, че ако операторите им в тези държави бъдат продадени, мобилната им телефония в Европа ще се свие само до скандинавските държави. И без това мобилните услуги не са приоритет номер едно за тази компания. Печелят си достатъчно от поддържането на сателити, което си е доста по-голяма пазарна ниша.

Re: Mergermarket: Telenor продава българския си оператор на американски фонд

Публикувано на: 26 Яну 2018, 18:28
от UGLY_BOY
Норвежкият телеком Telenor обяви, че има изявен интерес от потенциални инвеститори към операциите на компанията в Югоизточна Европа. От телекомуникационният гигант обявиха в кратко прессъобщение, че са получени оферти за звената ѝ в Унгария, България, Сърбия и Черна гора. Миналата седмица изтече неофициална информация, че Telenor може да се изтегли от българския пазар, като продаде активите си не само в страната, но и в целия регион. Тогава от централата в Норвегия не пожелаха да коментират слухове и спекулации. Сега обаче от компанията потвърждават тази информация, макар да не предоставят пълни детайли.
Официално потвърждение

Според последното изявление на Telenor потенциален инвеститор е предложил на компанията да закупи операциите в Унгария, България, Сърбия и Черна гора. От норвежкия телеком изрично подчертават, че офертата идва не по тяхна инициатива, а от евентуалния купувач. Telenor също така отбелязва, че в момента правят оценка на предложението, като този процес ще продължи през първите три месеца на годината. Телекомът обяви, че разглеждането на офертата няма да засегне по никакъв начин операциите на регионалните звена в България, Унгария, Сърбия и Черна гора. Нито от гледна точка на отношенията ѝ със служителите, нито с клиентите.

Telenor няма да предостави повече коментар, поясниха от компанията.
И неофициалните спекулации

Според неофициалната информация от миналата седмица, Telenor е сключил обвързваща сделка с неназован купувач за операциите на норвежкия телеком в България, Сърбия и Черна Гора. Звеното в Унгария се споменава бегло, като възможна част от офертата. Сумата, която "Капитал" цитира по техни източници е около 2 млрд. евро. Спекулациите за излизането на Telenor от региона варират от лятото на 2017 г., когато президентът на групата Сигве Брекке се наложи публично да отрече слуховете.

С последната информация компанията потвърждава, че има потенциален купувач, който може да придобие операциите ѝ в целия регион. Без да се споменават размера и детайлите на офертата, която са получили.

Източник: https://www.hicomm.bg/novini/telenor-im ... vropa.html

Re: Mergermarket: Telenor продава българския си оператор на американски фонд

Публикувано на: 26 Яну 2018, 23:47
от UGLY_BOY

Re: Mergermarket: Telenor продава българския си оператор на американски фонд

Публикувано на: 08 Фев 2018, 15:51
от UGLY_BOY