преносимост на номерата при стационарните телефони?
преносимост на номерата при стационарните телефони?
От 1-ви януари 2009г. не трябваше ли да стартира услугата "Преносимост на номерата" и между стационарните телефони? Никой никъде не обелва дума за това, има ли я, няма ли я? Някой да знае нещо по въпроса?
Re: преносимост на номерата при стационарните телефони?
Изненадан съм,не съм чул и чел за подобно нещо,поне до този момент! 

Май никой не знае нищо по темата! 

E то има 1 фиксиран оператор, каква преносимост?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
http://www.bsms.bg - SMS услуга за фирми
http://www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
Adv написа:E то има 1 фиксиран оператор, каква преносимост?
В нашия блок са 4 фиксираните оператори!
tonivet написа:Adv написа:E то има 1 фиксиран оператор, каква преносимост?
Тройната услуга ли я водиш за фиксиран оператор?
Adv написа:tonivet написа:Adv написа:E то има 1 фиксиран оператор, каква преносимост?
Тройната услуга ли я водиш за фиксиран оператор?
Всичко което ми дава собствен стационарен номер, тройна, двойна!
Adv написа:Това е VOIP, различно е.
Това все пак по смисъла на закона са си стационарни постове. Тук отново навлизаме в терминологията:
- според предназначението си телефонните постове са стационарни и мобилни;
- според метода на пренос на трафика - аналогови, цифрови и VOIP.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
В закона за електронни съобщения направиха една серизона промяна относно услугата фиксиран телефонен пост. А тя е че вече няма значение през каква технология се доставя сигнала за стационарния телефон. "Алтернативните" фиксирани оператори ползват основно VoIP, но предоставят номера от фискирания номерационен план съответно с такива цени. Това позволи дори на БТК да прави цифровизация през GSM мрежата си и да предоставя фискиран номер. Ограниченията са че номера трябва да работи в точно определена зона (в случая в района на клетката в която е регистриран) и не можеш да си го пренасяш където падне.
Именно когато опре до цени работата се оказва, че от VOIP към БТК е евтино, но обратното не.
Adv написа:Именно когато опре до цени работата се оказва, че от VOIP към БТК е евтино, но обратното не.
Знаеш ли защо е така? - защото телефонията на БТК е най-регулираната услуга на тоя пазар. А останалите предлагащи телефония през VoIP са нерегулирани и съответно могат да предложат по-ниски цени.
Какво разбираш под регулирана?
За мен ценовата политика на БТК е неадекватна. Навсякъде по света разговорите от и към домашен тел. са най-евтини. Дори има страни, където обаждането от домашен към домашен е на еднаква цена без значение от отдалечеността на населението място, просто фиксираните са на едни цени. Стурва ми се, че тъй като БТК е собственост на разни странни фирми, чието единствено желание е мах печалба за мин време, просто не ги интересува дългосрочната перспектива и по този начин режат усилено клона на който седят домашните телефони. Когато решат, че не им се занимава просто ще разпродадат каквото е останало и готово. Важното е, докато дойде този момент да одрускат каквото може с безумни цени, такси свързване, псевдо промоции и т.н.
За мен ценовата политика на БТК е неадекватна. Навсякъде по света разговорите от и към домашен тел. са най-евтини. Дори има страни, където обаждането от домашен към домашен е на еднаква цена без значение от отдалечеността на населението място, просто фиксираните са на едни цени. Стурва ми се, че тъй като БТК е собственост на разни странни фирми, чието единствено желание е мах печалба за мин време, просто не ги интересува дългосрочната перспектива и по този начин режат усилено клона на който седят домашните телефони. Когато решат, че не им се занимава просто ще разпродадат каквото е останало и готово. Важното е, докато дойде този момент да одрускат каквото може с безумни цени, такси свързване, псевдо промоции и т.н.
Adv написа:Какво разбираш под регулирана?
При услугите които са регулирани всяка промяна на цени или условия за предоставяне се съгласува и одобрява от КРС. Така че нещата не са толкова прости колкото изглеждат отсрани. А иначе съм напълно съгласен с теб че клона е почти изрязан..и не се гледа стратегически в дългосрочен план
Целите на собствениците на БТК са съвсем други - преструктуриране на компанията и продажбата й на голям телеком... В случая за друсане на клона и дума не може да става. Просто от един голям и неефективен апарат, те правят една копмактна компания с огромна инфраструктура, която да стане апетитна за големите играчи.
Доколко е адекватна ценовата им политика в момента е съвсем друг въпрос.
Доколко е адекватна ценовата им политика в момента е съвсем друг въпрос.
Doktora написа:При услугите които са регулирани всяка промяна на цени или условия за предоставяне се съгласува и одобрява от КРС. Така че нещата не са толкова прости колкото изглеждат отсрани.
Да ,прав си но ако помниш КРС на два пъти глоби БТК, че обвързва adsl с телефонията, но промяна няма. Надали ще ги глобят ако намалят цените.
Сега има задължение от Европейския съюз ADSL да се предоставя БЕЗ телефонен пост - до няколко месеца трябва да влезе в сила. Така че може само да си плащаш интернета без таксите за телефон.
- Playbob
- 1000+
Doktora написа:Сега има задължение от Европейския съюз ADSL да се предоставя БЕЗ телефонен пост - до няколко месеца трябва да влезе в сила. Така че може само да си плащаш интернета без таксите за телефон.
Ееее, това е супер ! Дано стане възможно скоро, защото не ми трябват телефнните им услуги...

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

playbob написа:Ееее, това е супер ! Дано стане възможно скоро, защото не ми трябват телефнните им услуги...![]()
Според мен можеш да се простиш и с интернет услугите им и да минеш към по-добър доставчик. Така като гледам, пише, че си от София, тоест избор има.