Ниво на звука по време на реклами
Re: Ниво на звука по време на реклами
По-добре да се замислят защо хората са така чевръсти с дистанционното - агенциите ще пестят парите, които дават, за да са първи в блока.
Преди години СЕМ взе решение за уеднаквяване на звука, обаче самите реклами са записани с повдигнати средни честоти а освен това някой телевизии умишлено намаляват звука при предаванията си /bTV/,СЕМ трябва да вземе решение за намаляване на децибелите на рекламите и строги санкции за нарушителите!
stylish_i написа:Мисля, че вече няма проблем със звука на рекламите.
Значи трябва да си прегледаш ушите

-
- Нов
При нас отдавна е решено-оптична телевизия на Виваком-пускаш, после като дойдат рекламите, ги превърташ напред, ако хванеш нещо, което е вече започнало, а те интересува, превърташ назад, пускаш отначало, като дойдат рекламите, правиш пак същото и си гледаш каквото ти е кеф, без да си губиш времето в чакане, докато заминат рекламите!
Петър Томов написа:При нас отдавна е решено-оптична телевизия на Виваком-пускаш, после като дойдат рекламите, ги превърташ напред, ако хванеш нещо, което е вече започнало, а те интересува, превърташ назад, пускаш отначало, като дойдат рекламите, правиш пак същото и си гледаш каквото ти е кеф, без да си губиш времето в чакане, докато заминат рекламите!
ela vij kak okabelqvat pod balkoni po balkoni i steni v Ruse ... feisbuk -yuliqn nikolov ...
Петър Томов написа:При нас отдавна е решено-оптична телевизия на Виваком-пускаш, после като дойдат рекламите, ги превърташ напред, ако хванеш нещо, което е вече започнало, а те интересува, превърташ назад, пускаш отначало, като дойдат рекламите, правиш пак същото и си гледаш каквото ти е кеф, без да си губиш времето в чакане, докато заминат рекламите!
Това донякъде решава проблемите с рекламите, но е досадно да дебнеш и когато има реклами да превърташ назад и напред.
По-добре, ако звукът може да се изключва автоматично по време на реклами.
Какво общо има звукът по време на рекламите с кабелите по балконите и с неграмотното писане на латиница !
yuliqn написа:ela vij kak okabelqvat pod balkoni po balkoni i steni v Ruse ... feisbuk -yuliqn nikolov ...
По молба на yuliqn качвам негови снимки!

yuliqn по-добре да ходи да търкаля аспиринчета и да се надбягва с магаретата,
вместо да пълни форума с безсмислени снимки и с глупости на шльокавица !
Темата е за нивото на звука, а не за нивото на yuliqn !
вместо да пълни форума с безсмислени снимки и с глупости на шльокавица !

Темата е за нивото на звука, а не за нивото на yuliqn !
Ami dobre no az ne bqh parvi da pisha za iptv na vivakom ...prosto pokazvam fakt ... 

yuliqn написа:Ami dobre no az ne bqh parvi da pisha za iptv na vivakom ...prosto pokazvam fakt ...
Да, но ставаше дума за рекламите, а не за окабеляването! Може да пуснеш отделна тема за това!
Проблема със звука на рекламите е международен, не български. Много телевизори ( предимно от високият клас ) си имат опция за регулиране на нивото на звука - автоматично.
Два от телевизорите ми имат тази опция ( единият е 2007, СОНИ, 32 инча, другият от 2014 - Панасоник 60 инча ) и от 2007ма съм забравил какво е разлика в звука реклами-предваване. Още повече, че съм изкарал звука през система 5.1 ( заради домашното кино и някой сателитни канали на чужди оператори, поддържащи 5.1 ).
Два от телевизорите ми имат тази опция ( единият е 2007, СОНИ, 32 инча, другият от 2014 - Панасоник 60 инча ) и от 2007ма съм забравил какво е разлика в звука реклами-предваване. Още повече, че съм изкарал звука през система 5.1 ( заради домашното кино и някой сателитни канали на чужди оператори, поддържащи 5.1 ).
Функцията за автоматично регулиране на звука е полезна, но особено при превключване към музикални канали е много дразнещо непрекъснатото регулиране на силата на звука.
Нито телевизорът ви, нито сем ще ви спестят ужаса от гадните реклами! Добре, че слагат по едно дистанционно в кашона...
bks написа: Много телевизори ( предимно от високият клас ) си имат опция за регулиране на нивото на звука - автоматично.
Това не решава проблема, проблема е в записа на рекламите, звукът им е с умишлено повдигане на средните честоти и автоматичното регулиране в телевизорите не решава проблема, те пак звучат по силно заради повдигането на средните честоти!