Nova-визия и още промени в нова ТВ
Re: Nova-визия и още промени в нова ТВ
Ама звука беше супер ефирно. Була не мачкат ли по принцип звука на каналите си, ако е от там ефирния сигнал? И в други населени места няма аналогово Нова ТВ. Черен екран е.
Може да са почнали да гасят вече... както Бг он еър 

Не. Това е абсурдно. Явно има проблем с трасето на Нова ТВ временно.
Булсатя захапа, как е ефира сега??
Значи вземат от него 

Вярно ли е, че скоро Нова ТВ минава в 16:9 ?
- radiomanbg
- 1000+
Интересни промени в НОВА - вместо да правят ПЪЛНА ЛУДНИЦА и ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ ще правят ОЛ ИНКЛУЗИВ - комедийно шоу 2 часа , с водещ Калин Сърменов. Чудя се той не беше ли запазено лице на ЬТВ??
Актьорите като че не са толкова вързани, с медията, колкото с продуцента (примерно Башар Рахал между bTV и TV7. В bTV ("Големите загадки") го продуцираха "no frame", а в TV7 - "superfly" за "Съблечи си късмета" и сега "Следващия моля", като двата продуцента са очевидно доста приятелски, близки.
Има и други връзки, примерно с Надя Иванова, която си креташе в БНТ допреди години, а ето сега отново изгрява в TV7, след като се събра с приятеля си Андрей ;-)
Има и други връзки, примерно с Надя Иванова, която си креташе в БНТ допреди години, а ето сега отново изгрява в TV7, след като се събра с приятеля си Андрей ;-)
Роси написа:Има и други връзки, примерно с Надя Иванова, която си креташе в БНТ допреди години, а ето сега отново изгрява в TV7, след като се събра с приятеля си Андрей ;-)
Надя беше водеща през 2010-2011г. в ТВ7 на една ТВ игра. Малко след като напусна БНТ1.
Да, играта "Перфектна памет", но тя продължи само 3 месеца (5 април - 7 юли 2011). Тогава още не се е върнала при бившия и съответно...
Крайно време е да минат в формат 16:9.
- radiomanbg
- 1000+
Най-много да го направят от 1 октомври, ама надали?!
Могат,но защо не го правят не знам,когато излъчват мачове от Шампионската лига а също така мисля,че имаше някаква игра в късните часове,ги излъчват в формат 16:9, значи не е до техника, явно е до оправиата на телевизията.
Само не мога да разбера защо Нова и Диема фемили не са във формат 16:9. Освен по кабел и спътник вече се излъчват и наземно DVB-T. Вярно е че отделни спортни предавания на Нова спорт и Диема са в този формат, но не е ли редно да бъде приет и въведен форматът на всички канали, включително Кино Нова. Явно техниката на Нова Броудкастинг Груп е изключително остаряла, не влагат пари за покупка на нова техника и всичко е в пълен застои. 

Stani,
Каква шампионска лига, тя е в bTV
Каква шампионска лига, тя е в bTV
- radiomanbg
- 1000+
Лично аз очаквах със старта на новите предавания да минат на 16:9, но уви!
Аз пък очаквах да тръгнат така още със старта на цифровизацията (1 март), но - уви и аз.
Въпроса като че го поизчерпихме в други теми, ясно е, че няма сила, която да ги застави. Може би си правят сметката, че по-модерните екрани са малък дял (спекулирам, не знам процент). Ясно е и друго - че не може само по това да съдим за това, с каква техника разполагат или могат да разполагат. Според мен едва ли имат особен проблем (като възможност за инвестиция), по-скоро нещо маркетингово го усукват във връзка с екраните.
Дори още нещо ми хрумва: когато почне рекламен блок, естествено бързам да превключа - често от Нова на bTV или TV7 и обратно.
Вероятно сте забелязали, че вече се налага второ усилие - да оправиш формата (bTV и др. са на 16:9, Нова ТВ е на 4:3). Ето това може също да е причина - интересът на рекламодателите. Когато превключването вече стане толкова досадно, оставаш на канала и рекламите си текат.
Въпроса като че го поизчерпихме в други теми, ясно е, че няма сила, която да ги застави. Може би си правят сметката, че по-модерните екрани са малък дял (спекулирам, не знам процент). Ясно е и друго - че не може само по това да съдим за това, с каква техника разполагат или могат да разполагат. Според мен едва ли имат особен проблем (като възможност за инвестиция), по-скоро нещо маркетингово го усукват във връзка с екраните.
Дори още нещо ми хрумва: когато почне рекламен блок, естествено бързам да превключа - често от Нова на bTV или TV7 и обратно.
Вероятно сте забелязали, че вече се налага второ усилие - да оправиш формата (bTV и др. са на 16:9, Нова ТВ е на 4:3). Ето това може също да е причина - интересът на рекламодателите. Когато превключването вече стане толкова досадно, оставаш на канала и рекламите си текат.
Преди известно време писах съобщение до групата на Нова Телевизия във Facebook и ги попитах дали няма да пуснат HD версия на основния си канал, или поне да преминат към формат 16:9.Те ми отговориха цитирам:
"Очаквайте повече информация по този въпрос съвсем скоро:)"
Може би има някакво раздвижване по въпроса, но не се знае кога точно ще се случи промяната!
Всички очаквахме, че ще има промени със старта на новия телевизионен сезон, но аз мисля, че точно заради него и предаванията, които започнаха, Нова Телевизия не премина към 16:9 или HD формат!Забелязали ли сте, че всички камери в къщата на Big Brother снимат в стария формат 4:3?!Да не говорим, че май тия камери са едни и същи още от първия сезон на това реалити, който беше през далечната 2004 година!В тая къща има сигурно над 20-30 камери и сигурно е голяма инвестиция да се подменят!Може би това е проблема, който ги спира!
"Очаквайте повече информация по този въпрос съвсем скоро:)"
Може би има някакво раздвижване по въпроса, но не се знае кога точно ще се случи промяната!
Всички очаквахме, че ще има промени със старта на новия телевизионен сезон, но аз мисля, че точно заради него и предаванията, които започнаха, Нова Телевизия не премина към 16:9 или HD формат!Забелязали ли сте, че всички камери в къщата на Big Brother снимат в стария формат 4:3?!Да не говорим, че май тия камери са едни и същи още от първия сезон на това реалити, който беше през далечната 2004 година!В тая къща има сигурно над 20-30 камери и сигурно е голяма инвестиция да се подменят!Може би това е проблема, който ги спира!