bTV здраво се изложи
Re: bTV здраво се изложи
И друг път се е случвало. Всъщност знам за поне още 4-5 пъти. Обикновено всичките им канали стават на син екран при такива сривове.
- MCKristiyanPro
- 500+
Явно проблем в излъчването. Ако някой има акаунт в bTV Plus, да пусне този епизод и ако има това, може да е било и проблем в записа.
Не е проблем в записа, а токов удар в апаратните на всичките им канали и синият екран се появява на всичките им канали.
- MCKristiyanPro
- 500+
Вчера, като гледах "Беднякът милионер" по bTV Cinema, се случи точно това. Добре, че заснех снимка. Очаквайте я скоро. А защо екранът трябва да е син, вместо зелен? Ада, компа е получил вsоd
- viliqnko.petkov
- 500+
Техниката работи безотказно, но докога ще издържи?!? 

- MCKristiyanPro
- 500+
- MCKristiyanPro
- 500+
MCKristiyanPro написа:Stani написа:Не е проблем в записа, а токов удар в апаратните на всичките им канали и синият екран се появява на всичките им канали.
Вчера, като гледах "Беднякът милионер" по bTV Cinema, се случи точно това. Добре, че заснех снимка. Очаквайте я скоро. А защо екранът трябва да е син, вместо зелен? Ада, компа е получил вsоd
Ето излагацията, обещана от по-горния цитат:

- ЖОРО
- 1000+
каква е тая антична тухла ..?
токов удар в апаратните
Че тия апаратни нямат ли си UPS-и, какви токови удари.
По-скоро компютър е забил някъде, или токовите удари са извън апаратните, по трасето някъде до уреда на фотографа.
Здравейте, гледам, че е обсъждан вече предстоящия нов NEWS облик на bTV, но да изкажа мнение и аз...
Та, много несериозно от страна на bTV стана това. ДЕВЕТ месеца. Една човешка бременност. И нищо. А обещаха в края на юни срок от ШЕСТ месеца
То ясно, че е имало проблеми, за да се забави толкова във времето крайният резултат, но защо им трябваше да оповестяват най-малкото срок? Че и изобщо за това обновяване? Да си бяха мълчали, дерзали и като стане (почти) готово, ''ИМАМЕ ИЗНЕНАДА!''
Омръзна ми да гледам как си бъркат в носа, пият вода и се разхождат из нюзрума по време на всяка емисия новини. Това ме влудяваше и ме влудява и в момента, наистина ми е чудно как почти 20 години си позволиха да са толкова зле в това отношение. Похвално, че се взеха в ръце с проект като този, но докато не видя крайния резултат, все тая.
В момента например, от половин и повече година, не мога да търпя като видя онази рамка, пред която казват сутрешните новини и времето. То повече мяза на апартамент това ''студио'' на Тази сутрин'', отколкото на сет на една от двете най-големи телевизии у нас
И затова искам възможно най-бързо да се приведат във вид, да са модерни, защото, за разлика от NOVA, имат HD и ще е наслада една приятна промяна като предстоящата.
И жалко, че 2009-та не се преместиха в нова сграда, а и до днес се гърчат в НДК-ато, а на всичкото отгоре за време, в което магистрала правят в Китай, наш'те bTV не са готови с една Зала 12, където, ако не бъркам, всъщност се помещава цялата телевизия

Та, много несериозно от страна на bTV стана това. ДЕВЕТ месеца. Една човешка бременност. И нищо. А обещаха в края на юни срок от ШЕСТ месеца

Омръзна ми да гледам как си бъркат в носа, пият вода и се разхождат из нюзрума по време на всяка емисия новини. Това ме влудяваше и ме влудява и в момента, наистина ми е чудно как почти 20 години си позволиха да са толкова зле в това отношение. Похвално, че се взеха в ръце с проект като този, но докато не видя крайния резултат, все тая.
В момента например, от половин и повече година, не мога да търпя като видя онази рамка, пред която казват сутрешните новини и времето. То повече мяза на апартамент това ''студио'' на Тази сутрин'', отколкото на сет на една от двете най-големи телевизии у нас

И жалко, че 2009-та не се преместиха в нова сграда, а и до днес се гърчат в НДК-ато, а на всичкото отгоре за време, в което магистрала правят в Китай, наш'те bTV не са готови с една Зала 12, където, ако не бъркам, всъщност се помещава цялата телевизия

- viliqnko.petkov
- 500+
Можеше новините и актуалните предавания да са в студиото на 120 минути. Даже централната емисия на 3 март се излъчи от друг такъв сет мисля, където са виртуални прожекции. Ако Пеевски го купи, ще ги мести на Околовръстното. Грозно се виждат новините от видеостена, пък и ако щат до 2060 г. ще видим най-очакваното новинарско студио в историята на българските телевизии. За мен загубата на студио с нюзрум и малки телевизорчета, което не е променено от 18 години, не е голяма.
Да няма да е загубата по време на емисията новини да гледаме кой говори и яде във ефир,че и такива неща съм виждал.Толкова ли не можеха да изтраят само за емисията да се държат прилично,но това е отделна тема.
Наистина много се проточи всичко,но се надявам чакането да си заслужава.
Новините няма как да отидат във сета на 120 минути. Няма как да 3 минути да си играят всеки ден да сменят декори.То ще писне на всички.В БНТ са решили,че тяхното студио ще помещава всичко,което за мен е малко тъпо да се строят всеки ден декори.
Новините няма как да отидат във сета на 120 минути. Няма как да 3 минути да си играят всеки ден да сменят декори.То ще писне на всички.В БНТ са решили,че тяхното студио ще помещава всичко,което за мен е малко тъпо да се строят всеки ден декори.
Последната информация е, че обновяването на студийния комплекс на bTV се очаква да свърши до края март. 

- viliqnko.petkov
- 500+
pesho06 написа:Да няма да е загубата по време на емисията новини да гледаме кой говори и яде във ефир,че и такива неща съм виждал.Толкова ли не можеха да изтраят само за емисията да се държат прилично,но това е отделна тема.
Мда, можеше в студиото, където водещият представя прожектирани графики. Но стига толкова, дано бързо да свърши ремонта...
dodo написа:Последната информация е, че обновяването на студийния комплекс на bTV се очаква да свърши до края март.
И пак нищо. Йок. Утре е 1-ви април, няма никакво инфо, всичко мълчи. Сериозно замириса тази работа

П.П. Е, ще таим надежди за рождения си ден на 1-ви юни поне да са готови

В най-лошия случай до края на годината ще има студиа.

Бе те така купуваха сграда. Година купуваха, две купуваха... строиха нещо, кво правиха не знам - накрая я продадоха
Нещо в строителния бранш хич ги няма. Да бяха взели някоя читава фирма, Артекс да речем, досега да са приключили 

- cybercrackerbg
- 100+
Артекс са затънали до гуша в кредити, в далавери... Похват на ГЕРБ е да замитат следите, така че най-вероятно да я фалират. Артекс е строителното КТБ на властта, както казва Радан Кънев.
bTV е тромава и консервативна организация, в която промените към нещо ново се случват мъчително бавно. Но това е обяснимо, защото има страх да не се изгуби пенсионерския "гръбнак" от аудиторията на основния канал. Дори и едно време при комунистическата диктатура, единствената (държавна) телевизия сменяше на всеки няколко години постните декори в своите студиа. Така че, в това отношение, може да се каже че bTV държи абсолютен СВЕТОВЕН РЕКОРД - цели 20 години без да смени studio set- a на новините! В един толкова бързо променящ се свят като днешния, това наистина е феномен. Все още гледаме запис на стария newsroom, но този път като размазано видео на зелен екран зад говорителите - дори не си направиха труда да измислят някаква временна нова графика като фон. Всичките им декори изглеждат от 1992-ра година. Дано да доживеем някой ден да видим и bTV в 21- ви век!
Босфорци влезнаха в 21-ви век преди 7-8 години някъде, когато започнаха излъчване с HD качество... едни други и това нямат. 
Проблема на нашите телевизии не е в декорите.. проблема е, че са подлоги на управляващият от Банкя.. и съм на 100% сигурен, че един ден пак ще бият журналисти на Орлов Мост.

Проблема на нашите телевизии не е в декорите.. проблема е, че са подлоги на управляващият от Банкя.. и съм на 100% сигурен, че един ден пак ще бият журналисти на Орлов Мост.