Страница 1 от 1

"Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 00:40
от expert
Днес, както всички знаем, е т.н. Ден за размисъл, в който уж се забраняват всякакви предизборни агитации. Да, ама не! Преди десетина минути по БТВ Комеди пуснаха клип на кандидат-президента Калфин, което си е чисто нарушение. Предлагам в тази тема да пускаме сигнали за подобни нарушения по телевизиите. :Baby

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 01:06
от hot_fan
Денят за размисъл не е ли този преди изборите или аз бъркам? До колкото знам, на 21-ви, всички глупаци закриват предизбрните си кампании. :)

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 01:24
от expert
hot_fan написа:Денят за размисъл не е ли този преди изборите или аз бъркам? До колкото знам, на 21-ви, всички глупаци закриват предизбрните си кампании. :)


Ми точно де. Вече е 22, макар че отделен въпрос е, че тоя ден е напълно безсмислен. ;)

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 01:45
от hot_fan
expert написа:Ми точно де. Вече е 22, макар че отделен въпрос е, че тоя ден е напълно безсмислен. ;)

Подведох се по датата и часа във форума. Да ти кажа не е безмислен, според мен. 1 ден без напразни обещания звучи много добре, бих се радвал ако беше седмица за размисъл. Честно казано ми писна да гледам едни и същи хора, които говорят едни и същи неща.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 05:05
от bubic
Отново сме оригинални. В кои страни има "Ден на размисъл",преди някакви избори??? Да,по-умните се сетиха-само в България!. И да посмее някой да аже,че ен сме дали нещо на света.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 10:46
от GIF
Денят за размисъл е необходим за да не се мисли през годините между дните за размисъл.
Който изобщо не мисли, нарушава ли закона в деня за размисъл ?
Пред паспортните служби през последните дни има страхотна навалица от "размислили цигани"- гласопродаватели.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 11:11
от Playbob
bubic написа:Отново сме оригинални. В кои страни има "Ден на размисъл",преди някакви избори??? Да,по-умните се сетиха-само в България!. И да посмее някой да аже,че ен сме дали нещо на света.


Това понятие е направо лишено от всякаква мисъл, камо ли размисъл. То пък, ако определяме за кого да гласуваме в последния ден - не мерси. Такива гласове май не ни трябват. Човекът с интелект е направил избора си много месеци преди това. Човекът с нищожна мозъчна дейност, ще направи избора си довечера.

Ако забележите такива нарушения по медиите, отблеязвайте ги тук, след което да бъдат сезирани необходимите институции. Най-добре се опитвайте, като забележите нарушение, да се включи и точният час в който сте го видели, за да може по-лесно да се проследи.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 11:54
от simeon.bg
Хора, аз тази година направих 18 години и ще гласувам за първи път. Още в началото на месеца проверих в грао и цик за изборната секция където съм и президентските екипи. Реших за кой да гласувам за президент, но защо нямаше никаква информация за кандидат-кметове, общински съвети и т.н. За какво говори това, а и аз препоръчвам вместо да се хвърлят парии в агитация да инвестират в нещо местно и малко, примерно да отделят пари за ремонт на някое читалище, площад или стадионче. Така хем ще си допринесъл за населеното място и хем ще имаш по-голяма подкрепа, но някои явно мислят с гъза си или не им се работи. Аз пък не виждам защо са му нужни билбордове, тв реклами, за да гласуваш за него. Трябва повече дела, а не думи. Вчера видях т.н. диспут, който беше пълен фалш за 1 час като се тръгва да се проверява какво е свършено и какво не, да се проверява и да се оценява. Също така препоръчвам на т.н. кандидати сами да си казват в клиповете "Купуването и продаването на гласове е престъпление", а на билбордовете, този надпис да не е най-отдолу като при цигарите, а най отгоре.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 12:15
от GIF
Надписът за купуването и продаването на гласове е за да напомни на повече гласоподаватели, че могат да си продадат гласа. Този надпис е с рекламна цел.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 13:21
от Юнак
expert, щом и по bTV Comedy е имало клипче, някаква пародия ще да е било :D То все едно по Animal Planet да пуснеш, или по Super7. По канал EKids вървят ли предизборни хроники също?
Големи експерти са тези медиа планьори. Важното е средствата да се усвоят ::)

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 15:43
от Playbob
GIF написа:Надписът за купуването и продаването на гласове е за да напомни на повече гласоподаватели, че могат да си продадат гласа. Този надпис е с рекламна цел.


$$$ Купуването и продаването на гласове е постъпление. $$$

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 16:13
от UGLY_BOY
Аз пък се нервя, че официално е забранено да се продава алкохол... К'во, не мога да гласувам правилно, ако пия две бири ли? Не че изобщо ще гласувам, да не говорим, че изтървах срока, в който трябва да се регистрираш, ако искаш да гласуваш по настоящ адрес. Но не ми пука. В тази държава (а може би и в никоя) не бих гласувал. Планът така или иначе си върви.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 16:38
от expert
Юнак написа:expert, щом и по bTV Comedy е имало клипче, някаква пародия ще да е било :D То все едно по Animal Planet да пуснеш, или по Super7. По канал EKids вървят ли предизборни хроники също?
Големи експерти са тези медиа планьори. Важното е средствата да се усвоят ::)

За въпросните канали не знам, но и Планета и Фен тв бяха в кюпа - факт, олицетворяващ цялата предизборна кампания.
Иначе днес освен по БТВ комедито не съм забелязал други нарушения по родните ни телевизии, но и не съм гледал много, та може и да е имало...

Изборен ден 23 октомври

Публикувано на: 22 Окт 2011, 18:56
от Юнак
А кой смятате, че най-мащабно и интересно покрива събитието в неделя?
- БНТ
- bTV
- Нова ТВ
- TV7

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 22 Окт 2011, 19:09
от GIF
TV7

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 23 Окт 2011, 04:56
от bubic
Кампанията за изборите си е чисто комсомолско мероприятие. Който и да стане президент,разлика с предишния не може да има. В дискусиите между кандидатите се засегнаха преди всичко въроси,които не попадат в прерогативите на президента и неговия заместник. Който и да стане президент,все ще е подлога на комунистическата сган. Тя е планирала в далечна перспектива да управлява живота на народа. Безпредметно и много скъпо излиза съществуването на други партии,те само разводняват обстановката. Напълно адекватно е отново по законодателен път комунистическата партия да стане единствена организирана сила,която да се занимава с държавните работи. Нито една партия не притежава такава сила като нея. А ГЕРБ са просто нейно разклонение.По-интуитивните няма да гласуват въобще.

Re: "Ден за размисъл" по телевизиите

Публикувано на: 01 Ное 2011, 23:19
от Пенчо
bubic написа:Който и да стане президент,все ще е подлога на комунистическата сган. Тя е планирала в далечна перспектива да управлява живота на народа.

Кой ще стане президент, няма никакво значение, от него нищо не зависи, нито пък от парламента. Ние сме си дали суверенитета на Брюксел, независимоста на НАТО и сме се вкарали в коловоза вече. Накъдето Запада ни дърпа юларя, натам ще вървим.