едит: видях, че темата се обсъжда другаде, но нека си е отделно
Puflet написа:... да де, ама БНТ едва ли ще плати на външна фирма да й снима мача, по-скоро ще паркират 3-4 камиона и ще извадят дъртите камери и не 16:9 ами 3D ще снимат направо...
stoyanfourn написа:Бе гледам аз по едно време - главите на хората едни издължени, източени нагоре като тикви цигулки и ченето ми увисна!!! Чудя се каква е тая простотия - няма никаква съвместимост, а би трябвало да има както е при истинската HDTV - телевизора ми е естествено 4:3.
Puflet написа:... да де, ама БНТ едва ли ще плати на външна фирма да й снима мача, по-скоро ще паркират 3-4 камиона и ще извадят дъртите камери и не 16:9 ами 3D ще снимат направо...
cifronim написа:Колеги я ми помогнете сега за един казус по темата:
Значи имам телевизор 40-ка лсд без цифров тунер. Сложил съм го на 16:9. Към него пускам цифров приемник за ефирна телевизия. Пускам БНТ на 52 канал когато е 16:9. Приемника трябва да го пусна на 4:3 иначе свива картината. Таа някои може ли ми обясни с телевизор настроен на 16:9, приемник на 4:3, телевизия 16:9, какво всъщност гледам????![]()
![]()
![]()
Възприятието ми толко изкривено от толко години гледане на 16:9 при реално 4:3, че някак си съм забравил нормалните образи..
cifronim написа:Колеги я ми помогнете сега за един казус по темата:
Значи имам телевизор 40-ка лсд без цифров тунер. Сложил съм го на 16:9. Към него пускам цифров приемник за ефирна телевизия. Пускам БНТ на 52 канал когато е 16:9. Приемника трябва да го пусна на 4:3 иначе свива картината. Таа някои може ли ми обясни с телевизор настроен на 16:9, приемник на 4:3, телевизия 16:9, какво всъщност гледам????![]()
![]()
![]()
Възприятието ми толко изкривено от толко години гледане на 16:9 при реално 4:3, че някак си съм забравил нормалните образи..
cifronim написа:проблема явно идва от хану про. телевизията излъчва 16:9, но хану я пуска 4:3 като сигнал. няма логика да е друго. когато настроя и телевизора и приемника на 16:9 веднага излизат черните черти отстрани и събира образа в средата, което не би трябвало да се случва.
Потребители разглеждащи този форум: 6 и 0 госта