stoyanfourn написа:И ти ли си от Раковица?
Не аз, баща ми е от там.

Дошъл е тук в София 50-те години на миналия век, в Раковица съм ходил няколко ваканции като ученик и като студент. Сега няма вече при кой да се ходи там, единствения повод е споменатия годишен панаир. Но достатъчно с
mach написа:В Раковица 31к излиза и без антена
Това е дезинформация.

100-200W са твърде малко за прием на сръбски ТВ сигнал 'без антена'. Никой там не гледа сръбски ДВБ-Т2 в момента - всички гледат аналог, така ще си бъде докато не ги изключат, а даже и след това не виждам кой от местните би дал >150 лв за приемник за да може да гледа сръбски ТВ програми, при положение, че инвестицията в Булсатком например е доста по-евтина, а води със себе несравнимо повече програми.
За отбелязване и фактът, че в селото Трети канал, който се появи на 31 канал от Тупижница 1989-1990 винаги се е приемал зле с малка антена, и докато беше Тречи канал, и после като ТВ Авала. По-лесен беше приемът й на 6 к. от Дели Йован.
ivaylo333 написа:Новото, което забелязах е, че на Network вече няма 4 тиренца, а излиза "ETV".
Така отново не може да се разбере Пирот ли е или Тупижница.
Самозаблуждаваш се, ако си мислиш, че под 'Network' би ти се показала локацията на хванатия предавател. Това го няма нито у нас, нито някъде другаде.
ivaylo333 написа:На този етап чакам по-силен сигнал от Бесна кобила, или ако не стане скоро, то ще правя антена за 31к.
На този етап нищо няма да дочакаш от Бесна кобила. Догодина най-рано е по-вероятно, докогато сърбите смогнат да 'отметнат' ремонти по доста други по-важни за тях предаватели. Б.К. логично е последна в списъка.
tonko написа:на Витоша трябва и локация за която релефа предполага сигнал само от единия предавател на 31к .
Знаеш и сам, че това е невъзможно, защото 'виждайки' единия предавател, 'виждаш' и другия - това при нас, 'у Шопско', защото и двата предвателя(Пиротския Църни връх и Тупижница) са ни на една линия, в една посока.
tonko написа:Това го мисля ,защото наблюдавам ,че всяко избучаване на самолет ми носи примигване на сигнала
Според мен е абсурдно самолети, летящи на +10 000 м да имат нещо общо с прием на наземна ТВ, където предавателя е разположен на около 1000 м н.в. и приемник, разположен на около 600 м н.в.....