Сръбските DVB-T2 мултиплекси
Re: Сръбските DVB-T2 мултиплекси
И с терата не можа да излезе сигнал за скан на 28 к., но пък за първи път се появи 27 к. и 25 к., който го изпуснах и не можах да направя снимка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Антената от снимката е някъде за 33 к. и сгънах един малко крив дипол за около 28 к. и нещата станаха по- добре с 4-5 дб. Но не става за сканиране. Използвал съм два усилвателя тера и триакс преди тунера. Явно трябва да се прави антена за 25-28 к. Между другото 43 к. на Б.Кобила е спрян- нямам нито сила, нито качество, някой ако е забелязал същото да пише. Някой ако предложи изпитана схема за тези канали ще съм 

nradkov Сложи усилвателя колкото е възможно по близо до вибратора и друго трябва се съгласува усилвателя с трептящ кръг за всеки канал по отделно едно време съм го правил но е много играчка.Успех.
Кабелът до тарата е 186 мм, колкото У коляно за 28 к. Това с трептящите кръгве не ми е ясно, ако може инфо, от къде да го прочета. Поздрави.
Сканиране на сръбски канали от връх Лисец /1060м н.в./ над Гложенския манастир.Първо малко видео от върха:
https://www.youtube.com/watch?v=W-_Oa9DtokU
На слайд шоуто първите 3 снимки са на кулата на Драгоица над Ябланица,4- тата е на кулата на връх Ботев заснети през окуляра на бинокъла:
https://www.youtube.com/watch?v=dgcYvqpV6Qk
А това са резултатите с турската антенка:
https://www.youtube.com/watch?v=lRz-10ELSBQ
И най- интересния резултат- сигнал от 31 к втори мукс от Вършац:
Разстояния:
1.Тупижница -181 км
2.Дели Йован -210 км
3.Копаоник -274 км
4.Ястребац -224 км
5.Бесна Кобила - 166 км
6.Вършачки брег -330 км
https://www.youtube.com/watch?v=W-_Oa9DtokU
На слайд шоуто първите 3 снимки са на кулата на Драгоица над Ябланица,4- тата е на кулата на връх Ботев заснети през окуляра на бинокъла:
https://www.youtube.com/watch?v=dgcYvqpV6Qk
А това са резултатите с турската антенка:
https://www.youtube.com/watch?v=lRz-10ELSBQ
И най- интересния резултат- сигнал от 31 к втори мукс от Вършац:
Разстояния:
1.Тупижница -181 км
2.Дели Йован -210 км
3.Копаоник -274 км
4.Ястребац -224 км
5.Бесна Кобила - 166 км
6.Вършачки брег -330 км
Последна промяна 2 на ozren69, променена общо 9 пъти
@ ozren69 ,чудесна природа и и приеми
@ nradkov, добре си го сметнал кабела между усилвателя и антената , но по някога това е плюс - минус 1-2 сантиметра и трябва да се нагоди по максимум сигнал - качество. Много зависи от кабела и коефициента му на скъсяване.

@ nradkov, добре си го сметнал кабела между усилвателя и антената , но по някога това е плюс - минус 1-2 сантиметра и трябва да се нагоди по максимум сигнал - качество. Много зависи от кабела и коефициента му на скъсяване.
На 5 декември нямаше и следа от 43 к. Б. Кобила, гледам, че вчера е бил ок?, ако това не е Д. Йован?Ясно не съм прочел хубаво. 43 от Б. Кобила и при теб ли изчезна? Между друго то първоначално кабелът беше доста по- дълъг и пак стойностите бяха същите, а този 27 к. най- вероятно е Ястребац. Поздрави
Нямаш 43 к от Бесна Кобила защото са изключили всички 3 муксове.
Дали ще има нещо ново на тяхно място........
Явно височината си указва влияние за добрите приеми от Стара планина.

ozren69 написа:Нямаш 43 к от Бесна Кобила защото са изключили всички 3 муксове.
ЗНАЧИ ОПРЕДЕЛЕНО ТОВА, КОЕТО ПРИЕМАМ КАТО СИГНАЛ НА 28 К. Е КРАЙОВА.
На мястото на 3 мукс след време ще пуснат кодирани/платени/програми а относно 28 к не съм убеден че е от Крайова ,поне доколкото знам 2 мукс на Сливовички вис ,който ти е с най добър терен профил излъчва също на 28 к:
Мнениеот RADIOTO » 07 Юли 2015, 12:06
[email protected],
не само при теб и при мен е така 25 канал се държи нормално, но мукса на 22 канал е с прекъсвания. Примерно три минути работи нормално 20-30 секунди го няма.
Аз приемам от Пирот и явно мрежата не е добре синхонизирана и "Слививички вис" пречи от време на време на мукса на 22 канал от Пирот.
"Слививички вис" не излъчва на 25 канал и там ням проблем. Втория мукс от "Слививички вис" е на 28 канал.
Мнениеот RADIOTO » 07 Юли 2015, 12:06
[email protected],
не само при теб и при мен е така 25 канал се държи нормално, но мукса на 22 канал е с прекъсвания. Примерно три минути работи нормално 20-30 секунди го няма.
Аз приемам от Пирот и явно мрежата не е добре синхонизирана и "Слививички вис" пречи от време на време на мукса на 22 канал от Пирот.
"Слививички вис" не излъчва на 25 канал и там ням проблем. Втория мукс от "Слививички вис" е на 28 канал.
[quote="ozren69"]На мястото на 3 мукс след време ще пуснат кодирани/платени/програми а относно 28 к не съм убеден че е от Крайова ,поне доколкото знам 2 мукс на Сливовички вис ,който ти е с най добър терен профил излъчва също на 28 к:
ЩЕ ВЗЕМА ДА ВЗЕМА ТОЗИ ТЕЛЕВЕС, ПЪК АКО ИМАМ КЪСМЕТ ДА ОТВОРИ НЕЩО ЗА СКАН. 28 КАНАЛ ИЗЛИЗА ДОСТА ПО НА СЕВЕР КАТО ПОСОКА ОТКОЛКОТО 27 К.
ИНАЧЕ ТОВА Е РЕЛЕФЪТ ДО МЕН.
ЩЕ ВЗЕМА ДА ВЗЕМА ТОЗИ ТЕЛЕВЕС, ПЪК АКО ИМАМ КЪСМЕТ ДА ОТВОРИ НЕЩО ЗА СКАН. 28 КАНАЛ ИЗЛИЗА ДОСТА ПО НА СЕВЕР КАТО ПОСОКА ОТКОЛКОТО 27 К.
ИНАЧЕ ТОВА Е РЕЛЕФЪТ ДО МЕН.
По добре си поръчай още една Тера и изчакай още малско да пуснат новия Стронг 8202
Мисля да поспра с тунерите и да се съсредоточа върху антените, но наистина ще трябва май още една Теричка.
Относно 8202 все още го няма никъде.
Относно 8202 все още го няма никъде.
Чакаме от техномаркет да си платят заявката за тези приемници...явно нямат 5 000лв да преведът 

Преди година и половина показвах в този постинг терзанията на Боби от Богьовци с приема на сръбската ТВ.
Вчера ме уведоми, че благодарение на вълшебствата на колегата radiolubitel и при него е изгрял сръбския сигнал
.
Използвани са две еднометрови антени напревени от radiolubitel за 39 канал и канален усливател за 35 канал "домашно производство"
. 35 канал е наличен, а 39 не успява да се сканира.
Днес ще тества и с Терра и при новости ще дописвам тук.
Релефа не е благоприятен, но "вълшебството" работи
.
Вчера ме уведоми, че благодарение на вълшебствата на колегата radiolubitel и при него е изгрял сръбския сигнал

Използвани са две еднометрови антени напревени от radiolubitel за 39 канал и канален усливател за 35 канал "домашно производство"

Днес ще тества и с Терра и при новости ще дописвам тук.
Релефа не е благоприятен, но "вълшебството" работи

- radiolubitel
- 500+
Профил на трасето Бесна кобила-Богьовци 

От днес положението е следното:https://www.youtube.com/watch?v=-HNbjVxvzzQ&feature=youtu.be
Относно вчерашната разходка до вилата да пообясна малко с какво се забавлявах:
Като пристигнах към 7.30 стойностите на 35 и 39 к. бяха с убийствени стойност от около 80% качество и то при Бит2 с Функето - 4595 (видеото е с нея).
Добавих още 5 елемента на антената(стана около 2.3 м.) от снимките и я поставих за сканиране на 25, 27, и 28 к.
Резултати:
1. 25 канал изобщо не се появи;
2. 27 канал примигваше, като по-рано сутринта стигаше качество до около 30% (снимката, която съм сложил мисля, че е около обяд а тогава сигнала яко спадна);
3. 28 канал от 16% през миналата седмица стигна до 23% качество, което към обяд отново спадна до около 20%.
4. Направих един отворен дипол за 28 канал, с който резултати бяха подобни и даже малко по-добри - от 2% до 4% качество от сгънатият.
5. Антената от снимките с дипола за 28 к. и новите 5 елемента, плюс Терата 011 даде с 10% повече качество на 35 канал от Функето, при положение, че е на 3 метра под нея.
6. Очевидно е, че 28 канал няма да отвори преди да кача антената на високо (което е пак съмнително, защото и долу нищо не ми пречи) или отново да правя антени - 2 бр. за точен канал и да ги свързвам заедно.
7. Не ми остана време да подменя усилвателя на Функето с платка и Тера 011 и изобщо да се катеря по покрива.
8. Забравих да спомена, че сложих Терата след Функето, а него сега, като се замисля му пуснах 12 волта
ток (има ли вероятност да съм го поразил
), като видеото е с така направена система. Без Терата долу резултати са по-добри.
това е от мен за момента.
Относно вчерашната разходка до вилата да пообясна малко с какво се забавлявах:
Като пристигнах към 7.30 стойностите на 35 и 39 к. бяха с убийствени стойност от около 80% качество и то при Бит2 с Функето - 4595 (видеото е с нея).
Добавих още 5 елемента на антената(стана около 2.3 м.) от снимките и я поставих за сканиране на 25, 27, и 28 к.
Резултати:
1. 25 канал изобщо не се появи;
2. 27 канал примигваше, като по-рано сутринта стигаше качество до около 30% (снимката, която съм сложил мисля, че е около обяд а тогава сигнала яко спадна);
3. 28 канал от 16% през миналата седмица стигна до 23% качество, което към обяд отново спадна до около 20%.
4. Направих един отворен дипол за 28 канал, с който резултати бяха подобни и даже малко по-добри - от 2% до 4% качество от сгънатият.
5. Антената от снимките с дипола за 28 к. и новите 5 елемента, плюс Терата 011 даде с 10% повече качество на 35 канал от Функето, при положение, че е на 3 метра под нея.
6. Очевидно е, че 28 канал няма да отвори преди да кача антената на високо (което е пак съмнително, защото и долу нищо не ми пречи) или отново да правя антени - 2 бр. за точен канал и да ги свързвам заедно.
7. Не ми остана време да подменя усилвателя на Функето с платка и Тера 011 и изобщо да се катеря по покрива.
8. Забравих да спомена, че сложих Терата след Функето, а него сега, като се замисля му пуснах 12 волта
ток (има ли вероятност да съм го поразил

Последна промяна 1 на nradkov, променена общо 14 пъти
За да се гледа клипа трябва да се зададе като публичен - Video manager/ Public.
- radiolubitel
- 500+
Колега, направи си клипа обществен, за да се вижда от всички.