Сръбските DVB-T2 мултиплекси
Re: Сръбските DVB-T2 мултиплекси
35 39 channel s 78 q 3 Besna from Sofija Sinaps 2900 Канална яги за 35 к. с усилвател тера 011 на височина 30 м. над терена.
35 39 channel s 78 q 3 Besna from Sofija Sinaps 2900 Канална яги за 35 к. с усилвател тера 011 на височина 30 м. над терена.
Каква стана тя - на 3-ти, харесала хубавото време, Бесната кобила "слязла" в София. Vangelis - внимавай да не ти счупи сигнал индикаторите. Сега обаче идва циклон и отново ще я прогони за известно време.
https://www.youtube.com/feature=player_videoeditor и това не става
popovp написа:Каква стана тя - на 3-ти, харесала хубавото време, Бесната кобила "слязла" в София. Vangelis - внимавай да не ти счупи сигнал индикаторите. Сега обаче идва циклон и отново ще я прогони за известно време.
При мен няма проблеми с новата ми яги 13 ел с 14 дб.канална за 3https://www.youtube.com/feature=player_videoeditor5
palman написа:popovp написа:Каква стана тя - на 3-ти, харесала хубавото време, Бесната кобила "слязла" в София. Vangelis - внимавай да не ти счупи сигнал индикаторите. Сега обаче идва циклон и отново ще я прогони за известно време.
При мен няма проблеми с новата ми яги 13 ел с 14 дб.канална за 3https://www.youtube.com/feature=player_videoeditor5
http://radiolubitel.snimka.bg/radio-ama ... 1.36261566
Или при добри атмосферни условия, по-скоро така:

Все-пак това е на двойно по-малко разстояние спрямо отстоянието до София.
В същност реално и сега сигнала в София е по слаб от преди.Но ако е намалена мощността на излъчване, то и на Сръбския форум щяха да изреват.А за сега не чета такива неща там .Сигурно има някаква причина за това положение , но за сега не е ясно каква.
Някой успя ли да види снимки на антената? ,че аз нещо не се справям.
Бесната кобила оздравя, но пък има буря сега при нея.
Ето стойностите при мен през октомври:

И отпреди минути (извинявам се за лошото качество но това беше наличната техника):

Силата отново е над 90.
Грешката е по-голяма сега, но се надявам след бурята да се върне в изходна позиция.
Сигнала е постоянен без накъсвания.
Не съм пипал антената през времето когато нямаше сигнал.
palman ако върнеш старата антена сигурно пак ще имаш сигнал.

И отпреди минути (извинявам се за лошото качество но това беше наличната техника):

Силата отново е над 90.
Грешката е по-голяма сега, но се надявам след бурята да се върне в изходна позиция.
Ти да видиш кобилата си дошла.Ето я при мен
това е на Синапса
Това е Амикото.
По слаб от преди е сигнала ,но вече го има.Понеже телевизора ми СОНИ падна и му се счупи матрицата преди 3 седмици , та извадих стария кинескопен Самсунг. От яд прибрах и цялото DX оборудване.За моя радост хората от СОНИ ме обезщетиха с ваучер за отстъпка като лоялен клиент и сега съм
.
Леле как се отплеснах
И така в неделя последно пробвах и сигнал нямаше грам .Сега прочетох поста на @ RADIOTO и отново пробвах и опа сигнал има макар и с няколко Дб. по слаб.Каква беше тази мистерия не знам

По слаб от преди е сигнала ,но вече го има.Понеже телевизора ми СОНИ падна и му се счупи матрицата преди 3 седмици , та извадих стария кинескопен Самсунг. От яд прибрах и цялото DX оборудване.За моя радост хората от СОНИ ме обезщетиха с ваучер за отстъпка като лоялен клиент и сега съм

Леле как се отплеснах

И така в неделя последно пробвах и сигнал нямаше грам .Сега прочетох поста на @ RADIOTO и отново пробвах и опа сигнал има макар и с няколко Дб. по слаб.Каква беше тази мистерия не знам

Последна промяна 1 на PGF, променена общо 4 пъти
- radiolubitel
- 500+
При мен сигнала се качи с 2 дб. според БИТ2 и сега показва 35 дб, но не може да отвори картина, също и Стронга. Потвърждават се предположенията ми за дефект в антените.
При мен сутринта в 5.30 с 80 к 6 на35 на 39 с 78 кач о синапс 2900 Радиото нема да качвам старата антена защото се измъчих да я сваля а каналната е лека и по силн

Каналната антена

Антената е 12 ел. без рефлектора

Каналната антена

Антената е 12 ел. без рефлектора

Последна промяна 1 на palman, променена общо 5 пъти
RADIOTO написа:Бесната кобила оздравя, но пък има буря сега при нея.
Силата отново е над 90.
Логично е качеството на сигнала(респективно нивото грешки) да е понижено в лошото време. Сърбите във форума не са се оплаквали от срив на сигнала. Спокойно, скоро нещата ще си "дойдат" на мястото. като преди
Poštovani Plamen,
snaga nije smanjena sa predajnika Besna kobila.U pitanju je verovatno promena uslova u atmosferi.Mi ne možemo povećati snagu jer onda kršimo medjunarodne propise.Sofija –Besna kobila (90km) je već veliko rastojanje.
Probajte sa antenama koje imaju veće pojačanje i usmerenje (npr. Iskra Loga P-47N TRIPLEX ,TELEVES TRIPLEX,DUAL Kruševac ...) ili plus eventualno sa kvalitetnijim kanalnim pojačalima ( http://www.dual.rs/Kanalni-predpojaciva ... eamplifier ili http://www.dipol.co.rs/naslov1.htm ),osetljivijim st box-om (možda Strong).
Pre svega probajte da vratite ST box na fabrička podešavanja i da ponovo preskenirate (pretražite ) kanale.Prijem naših kanala u Sofiji je verovatno promenjiv i to najviše zavisi od vremenskih uslova.
U svakom slučaju hvala što pokušavate da nas gledate.
Putić Miroslav Ето официалния отговор на етв рс Снага НИЕ СМАНЕНА Честно не очаквах да ми отговорят
snaga nije smanjena sa predajnika Besna kobila.U pitanju je verovatno promena uslova u atmosferi.Mi ne možemo povećati snagu jer onda kršimo medjunarodne propise.Sofija –Besna kobila (90km) je već veliko rastojanje.
Probajte sa antenama koje imaju veće pojačanje i usmerenje (npr. Iskra Loga P-47N TRIPLEX ,TELEVES TRIPLEX,DUAL Kruševac ...) ili plus eventualno sa kvalitetnijim kanalnim pojačalima ( http://www.dual.rs/Kanalni-predpojaciva ... eamplifier ili http://www.dipol.co.rs/naslov1.htm ),osetljivijim st box-om (možda Strong).
Pre svega probajte da vratite ST box na fabrička podešavanja i da ponovo preskenirate (pretražite ) kanale.Prijem naših kanala u Sofiji je verovatno promenjiv i to najviše zavisi od vremenskih uslova.
U svakom slučaju hvala što pokušavate da nas gledate.
Putić Miroslav Ето официалния отговор на етв рс Снага НИЕ СМАНЕНА Честно не очаквах да ми отговорят

Това се опитвам да Ви кажа откакто са започнали дискусиите по тази тема.Най- бързо и лесно се хващат колебанията на сигналите на крайната спирка - на най-отдалеченото място от предавателя на което се отваря картина.Ето затова местоположението ми е такова ,че мога да следя и да дам информация поне за 5 Сръбски предавателя -Дели Йован, Тупижница, Бесна Кобила ,Ястребац и Копаоник които следя всеки ден у дома и ако има някоя фрапираща промяна веднага ще Ви съобщя.
Много благодаря Озрен сега само тебе ще слушаме

С множество проби установих, че с такъв рефлектор резултатите са по-слаби от колкото с рефлектор с тръбички. Пробва ли и платка на Мястото на У коляното?
palman написа:Много благодаря Озрен сега само тебе ще слушаме![]()
![]()
![]()
![]()
Правилно! Отдавна трябваше да повярваш на примерите на ozren и други , а и на това от отговора на сръбския колега "...Prijem naših kanala u Sofiji je verovatno promenjiv i to najviše zavisi od vremenskih uslova..."