Мнениеот ozren69 » 03 Ное 2015, 22:15
В Плевен никога не са се ловели сръбски телевизии винаги.Това понятие важи най-много за колегите от северозапада - те затова и не са толкова активни във форума.Ако се ловеха без проблем в Плевен най-вероятно и аз нямаше да съм в този форум. И така накратко :В Плевен кв."Дружба"бл115 на покрива с надморска височина общо 230 м -регистрирани сигнали от 8 сръбски предавателя:Тупижница,Дели Йован,Бесна Кобила/те се ловят с картина доста често/,Црни врх Ягодина/отваря се на тропо/ От Ястребац и Копаоник Сигналите са винаги налични /24 ч в денонощието както и радиостанциите от тези предаватели включително и Бесна Кобила /но за съжаление малко не им достига да се гледат/ и опашкарите Овчар на 36 к и Црвени чот 30 к които регистрират сигнал само при добро тропо.Или 4:4 .От 4 се отваря картина и от 4 не .Като прибавим и локацията в с.Къшин която за сега е единствената от която се гледа Бесна Кобила ВИНАГИ / 213,5 км/ и Ястребац и Копаоник -в крайна сметка за нашия регион 6 гледаеми предавателя никак не е зле.Но целта ни е да направим гледаемото време по -продължително доколкото е възможно.В известна степен се затруднявам да проследявам поведението на всеки един предавател защото за всеки един ще трябва отделна антена с точно насочване.Интересното е,че в едно положение на антената се отварят 3 сръбски предавателя и се регистрира сигнал от всичките 8 +отразения 30 к от Букурещ +26 к от Левент Табия/Русе/+32,49,53 от Петрохан.В обратна посока/североизток/Букурещ-30,54 и 59 често ,21 от Кощиля ВИНАГИ ,а също 26,49 и 58 от Русе. За да допълня картинката на тази локация- малко история от близкото минало аналогово 1 и 2 програма на македонската телевизия от Туртел на 11 и 22 к,програма "Север" ТВЦ Русе на 7 к,програма "Море"ТВЦ Варна от Венец на 5 к,канал "Пирин"ТВЦ Благоевград от връх Виден /по памет 36 к единствено излизаше само с вътрешната антена на западната тераса постоянно/За румънци няма да споменавам че са доста.На силно тропо ми е излизала телевизия Майданпег на 33 к /0,1kW/ и най-далечния прием на телевизия Нови сад при супер добро тропо с вътрешната антена.Ето заради това разнообразие съм все още в играта и заради тръпката.