Сръбските DVB-T2 мултиплекси
Re: Сръбските DVB-T2 мултиплекси
https://youtu.be/P8cavafDw1E
Вчера в лошото време многа слаб сигнал.
Вчера в лошото време многа слаб сигнал.
@Nradkov Ne ti e tolkova tragicno posokata i relefa daje si v mnogo izgodna pozicia vijdam ce baira pred teb ne preci tolkova a vdesno ot nego ima horizont i oborudvaneto ti e na nivo pihi s koja ot antenite si priel signala ot Besna Pozdrav 

35 39 channel s 78 q 3 Besna from Sofija Sinaps 2900 Канална яги за 35 к. с усилвател тера 011 на височина 30 м. над терена.
това е от днес с антена за горе-долу 30-35 канал
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
пак със същата антена
продължавам с 43 к.
Това са приеми с антена около 1,30 м. за 30-35 к. и още една хипербанд за 64 к. от Копитото, като и двете антени са насочени към сръбския сигнал.Двете антени са свързани в един кабел чрез ФТЕ пасивен миксер. Приемат се гледаемо. Когато антените са насочени всяка по отделно се гледа единствено 35 к. и разбирасе 64 к. На долната антена е поставена печатна платка от друга антена. С У коляно излиза по-качествено но само за определен канал.
Това ми е техниката за момента.
1,Функе 4595 - оригинална.
2.Сглобка на една антена от две.
3.Стара канална антена от вчера на нова основа.
1,Функе 4595 - оригинална.
2.Сглобка на една антена от две.
3.Стара канална антена от вчера на нова основа.
След, като поставих усилвател-платка на най-долната антена и е включих отделно в проиемника се получи следното:
След бърз скан за нови приеми се появи и това с Функето:
И същото с най-долната антена
Това на 28 канал е нещо ново и най-вероятно не ще да е от Сръбско.
Днеска за момент ми присветна сила на сигнал на 22 или 24 канал но толкова бързо минах, че неможах да го локализирам. След това чаках но така и не примигна пак. А за 28 канал съм сканирал преди много пъти но досега не е излизал та затова си мисля, че е Румънски сигнал, но като удължа най-долната антена ще се разбере.
Днеска за момент ми присветна сила на сигнал на 22 или 24 канал но толкова бързо минах, че неможах да го локализирам. След това чаках но така и не примигна пак. А за 28 канал съм сканирал преди много пъти но досега не е излизал та затова си мисля, че е Румънски сигнал, но като удължа най-долната антена ще се разбере.
Прави впечатление, че късно вечер качеството на сигнала може да се вдигне почти двойно до към 99%./става дума за 35 ти канал с Функето/
Браво отлични приеми. 

28 ми може да ти е от Крайова-Симнич отразен сигнал.
Най- вероятно щото миналата седмица го нямаше. Преди време на 7 ми канал излизаше много зле твр1. Ако се пооправи времето ще си покаже.
Съмнявам се че 28 к е от Крайова-прекалено слаб е като мощност и ще му е много трудно да се отрази.Още повече има голяма преграда /Врачанския балкан./А освен това днес в Плевен сигнал на 28 к липсваше въпреки по доброто ми раположение/125 км/.А от Балота въпреки по-голямото разстояние /197 км / сигнал имаше ,ето снимка от тази вечер:
Така че,този сигнал според мен идва от сръбско.
Така че,този сигнал според мен идва от сръбско.
Ми къде беше този сигнал цял месец,, като съм го търсил, а сега ръмънците пуснаха т2 то. А и от първия мултиплекс няма и следа. А от сръбско релефът е подобен.
А ето едно видео на което с антената насочена към Балота се приема Дели йован /може би предавателя от Кладово/ ,преди често излизаше и аналогова от Кладово. Позицията на антената е 17 градуса в дясно от Дели Йован:
https://www.youtube.com/watch?v=yaGXdgRzJOQ
nradkov погледни това видео и в момента няма сигнал от Крайова.
https://www.youtube.com/watch?v=yaGXdgRzJOQ
nradkov погледни това видео и в момента няма сигнал от Крайова.
Всичко е възможно но ще се разбере ако някога качи качеството с 30 дб. Но тук от София няма как да го следя, само събота и неделя - Поздрави за разнообразните приеми