“Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Meloman № 1
500+
500+
Мнения: 514
Регистриран на: 17 Яну 2010, 15:42

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот Meloman № 1 » 17 Апр 2012, 09:32

Евалла! Още една простотия се разкара! :)
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот GIF » 17 Апр 2012, 11:34

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 3 пъти
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот radiomanbg » 19 Апр 2012, 20:32

Нещо ново по темата: http://hotnews.bg/n/magi-halvadzhiyan-s ... 52998.html
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот Юнак » 20 Апр 2012, 08:30

Не съм сигурен, че е по "темата". Едва ли е за сефте някой да недоволства, че използват кадри от предаването му, за да го осмеят. Кой знае още колко дела има срещу "Господарите" за това.
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот radiomanbg » 22 Апр 2012, 14:49

Вместо да утихне скандала има развитие, защото бТВ не понася и не търпи загуби на рейтинги затова реши следното: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4745211
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4745251
adolf
100+
100+
Мнения: 186
Регистриран на: 03 Яну 2007, 20:01

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот adolf » 22 Апр 2012, 16:06

Нормална реакция, всеки на тяхно място би постъпил по този начин - даваш 20-30 милиона на някого, за да се прави на интересен и да те плюе в медиите, няма как да стане. Не ми казвай, че като ти ударят шамар на улицата, даваш и другата буза от срам, че са те насинили. ;) Много ясно, че медийна корпорация с половин милиард капитал няма да се церемони с някой продуцент от България, който си мисли, че светът се върти около него. Ще намерят сто други продуценти, готови да правят същото за двойно по-малко пари, а качеството вероятно ще е и по-добро! Това е БГ, не е мъдро да си риташ на източниците на милиони, които са твърде ограничени.
Вероятно Магърдич си има основанията да постъпи по този начин, но не мисля, че избра най-правилната тактика. Както вече писах - от този спор губят и двете страни, но най-вече Магърдич; по отношение на рейтингите - БТВ не ги мисля, пак ще са първи, и то с много пред вторите и третите.
Къде е измама, къде е сугестия на масовия зрител, къде реално влияние, не мога да преценя, цифрите обаче говорят сами.
В крайна сметка темата за уж нереалните рейтинги се дъвчи от поне 7-8 години, досега доказателства никакви...
Аватар
Радио София
100+
100+
Мнения: 460
Регистриран на: 07 Юли 2007, 12:55
Местоположение: София

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот Радио София » 22 Апр 2012, 19:11

Не знам дали си прав, adolf. Това, че няма доказателства, не значи, че няма съмнения. Ако това да имаш ТВ, да имаш рекламата, да имаш рейтингите, и да даваш рекламата на телевизията, която смяташ, че има най-добър рейтинг е меко казано смехотворно. На това не му ли викат монополизъм?
Иначе Маги Х. реагира емоционално, което означава, че просто му е преляло. Ако знаеш на колко още им прелива, но не смеят за шукнат......
adolf
100+
100+
Мнения: 186
Регистриран на: 03 Яну 2007, 20:01

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот adolf » 22 Апр 2012, 19:49

Докато ние се съмняваме, други хора си правят пачките и не им дреме. Чакаме заветната цифровизация, за да настъпи часът на истината! Ама, едва ли... Подозирам, че ще има много разочаровани, защото моите наблюдения из провинцията са, че народът си гледа и обича битивито. И като питаш баба ти Гера: защо? - смислен отговор не получаваш, но е факт: "Аз друго да не гледам, ама новините на битивито гледам.." И по въпроса за омразните турски сапунки - бабите и провиницалните домакини си ги гледат, факт е. И така зомбират цялото домочадие :Drunk
Като цяло масовият зрител, без да обиждам никого, обича посредствеността и лесно смилаемите образи. Но това не означава, че не трябва да уважаваме успелите хора в БГ. Нищо, че са начело на БТВ. ;) Каква е рецептата им за успех, не е наша работа да съдим, но факт е, че са успели и са на върха в момента. И умението да експлоатираш посредствеността заслужава уважение, щом носи печалби и влияние. Това е моята логика. А иначе, Жорко, си наясно, че моите лични тв-вкусове са в съвсем друга посока, но за съжаление хората като мен са малцинство. :)
Време е да се научим да уважаваме успелите, да се учим от успеха им и да бъдем по-градивни като нация. Друг смислен път няма! Нека да станем по-добри и по-успешни, а да не злорадстваме на чуждия неуспех...

По конкретния казус - и на мен "Господарите" ще ми липсват, но пък се дразня от напъните да превърнат финансовите си отношения в социален общонационален проблем. Евала на Магърдич, но него не мога да го мисля - кара кола за 200 хиляди евро и живее в тузарски палат. Уважавам успеха му, но не обичам да ме правят на балама. В случая просто става въпрос за пари, за много пари, а не за цензура и борба за свобода на словото.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот UGLY_BOY » 23 Апр 2012, 00:09

Мога да кажа две неща:

1) adolf е прав;
2) жалко, че adolf е прав. Защото да правиш пари означава да се съобразяваш с масите. Уважавам успеха на хората, но всеки си има цели и приоритети. Аз съм от малцинството на adolf (или поне се надявам да съм толкова интелигентен, че да съм от малцинството), но е факт, че е жалко, че в България обществените нагласи са такива, че bTV най-много се припокрива с критериите за качество на българина. Не bTV трябва да се промени, а критериите (и това трябва да се прави от обществените оператори, защото тяхната цел не е печалбата, но уви, не се прави), когато критериите се променят, тогава и bTV ще се промени. Но критериите няма да се променят, защото ние сме тъпи овце и жалки анадолци! Дали, ако се махна, ще се чувствам по-добре в чужбина или ще стигна до извода, че целият свят е преебан и следователно трябва да се самоубия?
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот Юнак » 23 Апр 2012, 00:26

adolf написа:В случая просто става въпрос за пари, за много пари, а не за цензура и борба за свобода на словото.

Свободата на словото се получава не толкова от съотношението излъчено / неизлъчено / изкривено в една отделна медия, а от наличието на множество медии (т.е. плурализмът на мнения идва от медийния плурализъм).
В отделната медия вместо думата "цензура" се използва "ексклузивност". Ако се втренчим в който и да е отделен канал, имаме частичка от действителността много новини липсват, много имена не се споменават, много лица са крепостни.

Халваджиян разбира това отлично, десетилетие ври и кипи (успешно) в тези води.
Като съпоставим логически две и двеста (при мен - горните предположения), то излиза, че спорът е по-скоро търговски, а Халваджиян не се е възмутил при първите няколко опита за намеса в предаването му.

Т.е. защо сега така изведнъж се възмути?
В рамките на свободната спекулация, поради липса на друго, ще допусна, че bTV са направили едно от двете или и двете едновременно:
а) поискали са намаляване на сумата, която плащат на Глобал Вижън за право на излъчване (с оглед на кризата, примерно);
б) много са забавили или въобще не са платили дължими суми (това не е спекулация, а е казаното от Асен Чанков).
Спорът е по-скоро търговски, отколкото принципен. И най-вероятно първопричината е намалели приходи от реклама и спонсорство в телевизията.

Първо Халваджиян каза, че Глобал Вижън завежда (административно) дело срещу bTV (вероятно за плащания и неустойки).
Да, ама още не е съобщено да го е завел - сега bTV казват, че те пък завеждат (наказателно) дело лично срещу него, за клевета (поне така пишат - "за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения").

Не знам дали сте изкушени в търговията, но у нас това е обичайна практика: при административен спор страните се атакуват и паралалелно - наказателно.
Прави ми обаче лошо впечатление, че при спора bTV - Глобал Вижън, телевизията предприема тотална контраатака и навлиза в различни отношения, а именно bTV - Глобал Филмс ("БТТалант" и "7 часа разлика"). С което всъщност доказва, че наистина се стреми да контролира съдържанието, предоставяно от независими продуценти.

Това, че става въпрос за пари обаче, не прави нещата безинтересни. И свободата на словото, и цензурата са пряко свързани с влияние, тоест - с пари.

Любопитно е и още нещо - че продуцентската асоциация изостави Халваджиян. bTV не изчака 10 дни неговия отговор - всъщност изчака дали асоциацията ще вземе позицията, която обеща Халваджиян. Това не се случи, позиция няма, пътят за контраатака е открит.
Първи му забиха нож в гърба Димитър Митовски и Димитър Гочев (с изказванията си в сутрешния блок на bTV на 17 април). Типично по български.
Аватар
biggeorge
500+
500+
Мнения: 655
Регистриран на: 03 Юни 2009, 00:13
Местоположение: Зона 51
CONTACT:

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот biggeorge » 26 Апр 2012, 01:57

Все повече започвам да си мисля,че конфликта между bTV и Глобал вижън е просто сценка,прах в очите,блъф,с който двете групи(ровки) се измъкват "с достойнство" една от друга. :Baby
Така и вълкът сит, и агнето цяло. :-\
Сега предаванията на Глобал вижън могат да се преместят в друга телевизия и пак да получават много пари от позицията на силата:"Ние се заебахме с bTV и излязохме победители!Ако посмеете да ни кажете нещо напреки ще ви разкатаем фамилиите!". :Beee
А bTV ще се направят на тежкари и с основание могат да преразгледат договорите на всички външни продукции с думите:"Видяхте ли какво стана с Глобал вижън?!?Ако се ебавате с нас ще изхвърчите от тук като тапа от бутилка,затова стига сте мрънкали,че парите са малко и подписвайте скапания договор!". :Chair
Обичам машинациите и задкулисните номера! :D
Само така bTV и Глобал вижън,продължавайте в същия дух! ;)
Накрая двете групи(ровки) ще се окажат първи приятели,ще си стиснат ръцете,след това ще се прегърнат по дружески,ще се целунат по устните като Брежнев и Живков и телевизионния свят ще заживее в мир и сговор. :Gath
Ще видим какво ще стане,само времето ще покаже каква е истината. 8)
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот GIF » 26 Апр 2012, 10:54

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 3 пъти
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот radiomanbg » 26 Апр 2012, 11:53

Хитростта на Халваджиян е, че усети навреме че рейтинга на бТВ не е това което се афишира и не би искал да стане за смях че си излъчва предаванията там, защото последствията за имиджа му ще са катастрофални.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот UGLY_BOY » 26 Апр 2012, 13:30

Доколкото подочух, искат да отидат или в Nova, или в TV7. Но според в TV7 не само ще бъдат много по-малко гледани, но и много по-цензурирани от сега (по ясни причини).
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот radiomanbg » 26 Апр 2012, 16:32

Нищо не пречи част от предаванията да се излъчват по НОВА , а друга част по БНТ.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот UGLY_BOY » 26 Апр 2012, 16:34

Не знам. Едва ли ще генерират висок рейтинг, ако разчитат основно на TV7, а и там цензурата ще е още по-голяма. Но пък и на Магърдич какво ли му пука, ако от телевизията му предложат добри пари? Какво като не е толкова гледаема? Докато плащат, всичко ще е OK.
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот radiomanbg » 26 Апр 2012, 23:21

Е това вече премина всякакви граници: http://news.data.bg/8/lifestyle/335035/
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот Юнак » 27 Апр 2012, 07:09

It's official - в сайта на bTV http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/30984026-bTV_startira_aktivna_borba_s_internet_piratstvoto.html

В резултат: http://www.youtube.com/watch?v=sFRb9nQ7PKA
Изображение

(боговете сигурно са полудели)
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот GIF » 27 Апр 2012, 09:18

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 3 пъти
Аватар
GeMGeorgiev
Нов
Нов
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Окт 2009, 16:59
Местоположение: Перник

Re: “Господари на ефира”спират от днес окончателно по БТВ

Мнениеот GeMGeorgiev » 27 Апр 2012, 17:40

"Братя Халваджиян отиват в БНТ"

БНТ ще си вдигнат рейтинга, ако е истина това дето го пише.

http://www.novini.bg/news/62986-%D0%B1% ... D1%82.html
Изображение

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта