Страница 1 от 1

Правят българска телевизия в САЩ

Публикувано на: 11 Май 2012, 15:34
от nnnnn75
За първи път в историята на българската общност в Северна Америка в края на лятото ще стартира телевизионен канал на български език. Новата телевизия ще носи името BITelevision и ще съдържа ежедневни новини, предавания, филми, сериали и музикални програми. Първоначално новият канал ще започне с 4-часова програма всеки ден, като целта е до края на 2012 г. да предлага 18 часа оригинално съдържанием съобщава Дарик.

Инвеститор в проекта е транспортната компания „Америфрейт системс“ на братята Павел и Румен Вълневи. „Смятам, че е крайно време българите в тази част на света да имаме своя телевизионна програма, която да е достъпна за всички. Това е най-бързият начин да комуникираме помежду си, да обмеВ чикагското предградие Бенсънвил се изгражда ултрамодерен студиен комплекс на площ от над 1000 квадратни метра. Там ще бъдат разположени нюзрум, няколко студийни площадки, допълнителни офиси и технически апартни. Проектът за комплекса е дело на една от водещите компании за телевизионен дизайн и архитектура BDI, които са изградили студиата на CBS Evening News, Al Jazeera, CCTV в Китай, ABC7 в Чикаго и много други в четирите краища на света.

BITelevision ще бъде напълно безплатен тв канал, достъпен на разнообразни платформи за всички българи в Северна Америка. Зрителите ще могат да гледат новата програмата в интернет и чрез приложения на мобилните си телефони и таблети, работещи под iOS и android.
няме идеи и да градим силна общност“, казва Павел Вълнев.

Re: Правят българска телевизия в САЩ

Публикувано на: 12 Май 2012, 15:11
от tatarina
Браво на тези родолюбиви българи! Надявам се да можем да я гледаме и ние в България ;)

Re: Правят българска телевизия в САЩ

Публикувано на: 23 Май 2012, 22:13
от luboj
„Америфрейт системс“ на братята Павел и Румен Вълневи.


какъв е шанса зад тази така наречена телевизия да е онзи Дараков който уж се води бТВ репортер в САЩ? Ако е така, от този човек са вдигнали ръце всички тук много лоши отзиви има за него. Чел съм че ползва вестника си за лични нападки, и си мисли че е голямата работа, искал всички чалгаджийки да идват на турнета само с негово разрешение :Clap

Re: Правят българска телевизия в САЩ

Публикувано на: 25 Май 2012, 13:39
от djpapy
BITV ще е партньор със CNN,

което ще даде възможност за достъп до огромен новинарски поток от видео, снимки и информация от целия свят. Репортерите на BITelevision ще имат достъп и до техническите ресурси на CNN по целия свят за бързо отразяване на новини от последната минута и важни за зрителите събития. Новините на BITelevision ще са динамични, интерактивни, с много живи връзки и насочени изцяло към интересите на българите в Северна Америка. „Новините са това, което прави една телевизия силна и с което печели доверието на зрителите. Ето защо инвестираме много в тази насока и съм убеден, че зрителите ще останат приятно изненадани от това, което ще видят”, казва Павел Вълнев. Новинарското студио ще разполага с най-последните технологии, графичен пакет и тъч скрийнове, които да помагат на репортерите да разкажат най-интересните истории на деня. BITelevision ще има и кореспонденти в София и ще работи с местни стрингери в цялата страна за най-бързата реакция, когато се случи нещо важно.
Паралелно с телевизията ще стартира и

24-часова радиопрограма

с много музика, информация, DJ-партита и предавания за българската общност. Програмата също ще достъпна навсякъде в Северна Америка чрез интернет и приложения за най-популярните мобилни телефони и таблети.
В следващите няколко седмици телевизията ще обяви конкурси за набирането на технически и творчески екипи, сред които оператори, режисьори, монтажисти, репортери, редактори и сценаристи.

info: http://www.bg-voice.com/

Re: Правят българска телевизия в САЩ

Публикувано на: 26 Май 2012, 04:50
от luboj
не са точно партнирали със CNN
а по-скоро са се бръкнали за абонамент за CNN Newsource.
До който имат достъп коя ли не телевизия в САЩ и по света като си плати сметката,
Newsource просто дава възможност за обмен на видео материали и достъп до сателитни връзки т.нар. pool video. Бонуса е че абонатите могат да взимат и излъчват видео качено от другите телевизии и да разполагат с репортери на CNN Newsource вместо да пращат свои.

Това не променя факта че който седи зад телевизията ( предполагам е Дараков ) на последък това което се пише по негов адрес не говори никак добре за него и за тази фирма.