БТВ вече и в HD формат
- radiomanbg
- 1000+
Re: БТВ вече и в HD формат
Тази сутрин надписа бе махнат, явно старта се отлага?!
"Тази неделя, 7 октомври, със старта на централната си новинарска емисия в 19.00 часа bTV ще се появи в ефир с обновена визуална идентичност. Концепцията на новата опаковка е разработена изцяло от творческия екип на bTV, а основните й елементи са заснети с най-новото поколение технологии - камера RED Scarlet и HDRI дигитална камера, която снима на кино резолюция 4К, използвана при продукцията на игрални филми. В обновената опаковка на bTV са включени и кадри на планетата, предоставени от НАСА.
Паралелно със старта на новата визия на bTV започва и излъчването на програмата на медията в HD качество. От 7 октомври всички зрители, чиито телевизионни приемници позволяват гледане в HD, могат да се наслаждават на по-добро качество на картината и звука на любимите си български сериали, новини и предавания. Каналът bTV HD ще се разпространява в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори. " - източник сайта на БТВ .
Някой от вас може ли да анализира написаното и по -точно дали и зрителите с обикновенни телевизори с кинескоп без допълнителни устройства ще получат някакви привилегии като по-чиста картина ,излъчване в 16:9 и т.н.Знам ,че утре ще получа отговор от самия телевизор ,но нямам търпение и искам по-ранен отговор или предположение .
Паралелно със старта на новата визия на bTV започва и излъчването на програмата на медията в HD качество. От 7 октомври всички зрители, чиито телевизионни приемници позволяват гледане в HD, могат да се наслаждават на по-добро качество на картината и звука на любимите си български сериали, новини и предавания. Каналът bTV HD ще се разпространява в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори. " - източник сайта на БТВ .
Някой от вас може ли да анализира написаното и по -точно дали и зрителите с обикновенни телевизори с кинескоп без допълнителни устройства ще получат някакви привилегии като по-чиста картина ,излъчване в 16:9 и т.н.Знам ,че утре ще получа отговор от самия телевизор ,но нямам търпение и искам по-ранен отговор или предположение .
zap_lv написа: Някой от вас може ли да анализира написаното и по -точно дали и зрителите с обикновенни телевизори с кинескоп без допълнителни устройства ще получат някакви привилегии като по-чиста картина ,излъчване в 16:9 и т.н.Знам ,че утре ще получа отговор от самия телевизор ,но нямам търпение и искам по-ранен отговор или предположение .
Да, картината ще е с по-добро качество в SD вариант, 16:9.

Аз мисля, че хората с т.нар. "обикновени" телевизори няма да усетят никаква разлика. За 16х9 в SD пък изобщо не става и дума, следователно няма да стане (не "може би") - инак биха се похвалили. Това ще е някакъв следващ етап, но не и 07.10.2012 19:00.
Предимството е за хора с абонамент за HD.
На мен не е ясно дали програмата на bTV HD ще съвпада с тази на bTV.
Предимството е за хора с абонамент за HD.
На мен не е ясно дали програмата на bTV HD ще съвпада с тази на bTV.
Програмата ще съвпада.
И е сигурно за коренна промяна в излъчването.
И е сигурно за коренна промяна в излъчването.

От утре в 19:00 всички канали на Бтв при Сателайт БГ минавт на 16:9 което според мен означава че ще им е подаден такъв сигнал.
- radiomanbg
- 1000+
Утре очаквам да заявят , че за първи път в България те стартират на 16:9 с ХД качество!
Ами за телевизия с национално покритие, е така! Защото, Планетката е частна, сателитна телевизия. 

Защото, има голяма вероятност утре в 19 ч. да ни изненадат от ново студио с нови декори.
Така бях подочул!

Така бях подочул!
Визията, ще е нова пише го на сайта им BTV HD другото с което могат да ни "изненадат" е 16:9 на SD и HD версията, но това ще го видим довечера в 19:00 

- nnnnn75
- 100+
Вече ще гледаме турските сапунки в HD ,
защо от БТВ не пуснат HD варянта на канала ефирно а ще го има само при кабелните и сателитните оператори пак излиза които плаща гледа които не плаща не гледа дори да има телевизор на които може да гледа HD канали

Ето едно видео което са го заснели в 16:9 и отдолу където пише "БЕЗ КОМЕНТАР" също е на такава пропорция:
http://btvnews.bg/video/ekskluzivno-vid ... tsiya.html
http://btvnews.bg/video/ekskluzivno-vid ... tsiya.html
Благодаря за инфото! Определено видеото е снимано за HD формат.
http://btvnews.bg/video/news/ot-tazi-ve ... iziya.html Това е от днес.
http://btvnews.bg/video/news/ot-tazi-ve ... iziya.html Това е от днес.
Останалите канали на бтв медия груп преминават във формат 16:9. Това отнася ли се за SD каналите btv ,btv action,btv comedy ,btv cinema ,btv lady ?
Мисля, че точно това имаше предвид водещата, че останалите (bTV, bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy...) ще преминат към формат 16x9
Super ,само да видим кое са избрали 2 черни ленти или удължени лица .
Честито на Босфора! В близу го пуснаха високата резлюция. За обикновената картина промените са следните БТВ 16х9 ама като за стари телевизори, позицията на логото не е пипано, за Синема- същата песен ама който е на аналог го гледа свита картина. За другото без промени.
Това забелязах, това пиша.
Това забелязах, това пиша.
София, жк Овча Купел 2, бл. 9. Тук е високо и чист въздух.
И при НЕТ1 тръгнаха 3те HD канала, като Ring.bg HD и bTV Action HD присъстват в програмната схема от 01.10.2012, а bTV HD тръгна днес.Програмите на Ring.bg и bTV Action са напълно еднакви с техните HD аналози, така че хората, които имат възможност да гледат HDTV на своите телевизори могат просто да изтрият SD вариантите на тези канали.За bTV HD бях чел, че ще има различна програмна схема от тази на SD канала, а ще се дублират само бг сериалите заснети в HD, новините и Шоуто на Слави, но ще видим дали ще е така!Хубаво е че останалите SD канали преминават към излъчване във формат 16:9, защото ми беше омръзнало да гледам дебели и сплескани образи!!!
nnnnn75 написа:Вече ще гледаме турските сапунки в HD ,![]()
![]()
![]()
![]()
защо от БТВ не пуснат HD варянта на канала ефирно а ще го има само при кабелните и сателитните оператори пак излиза които плаща гледа които не плаща не гледа дори да има телевизор на които може да гледа HD канали
Винаги е било така, за всичко се плаща. Ако искаш да гледаш, плащаш. И в магазина да отидеш, няма сирене което да вземеш без да го платиш, било с по-лошо качество от другото.