Цифровите ефирни телевизии
- radiomanbg
- 1000+
Re: Цифровите ефирни телевизии
Напротив, можеш да им препоръчаш когато ходят в Гърция да гледат част от мултиплексите им които излъчват в MPEG-2.
-
- Нов
thebest написа:Heath-Hunter написа:...В София се хващаха няколко години 5-6 канала, в момента вървят само TV7 и bTV по няколко пъти на двата mux-а: MUX 1 = 489.500 MHz (23 канал) и MUX 2 = 625.500 MHz (40 канал)...
Преди малко пресканирах - в София си "вървят" всички канали - ТВ7, bTV, K1, Европа, ВВТ, The Voice, VtV, "експериментално" излъчване и 1 кодиран (заключен) канал на 2 честоти... Нищо ново под слънцето.
Сега и аз пуснах пълно сканиране - хванах и mux-а на 52 канал (БНТ 1), но 64-ти (Европа, ВВТ, The Voice, VtV) не го хващам. По принцип от година и половина съм в друга квартира и явно е от изложението, което е малко кофти.
- radiomanbg
- 1000+
Напротив, ако си следил форума тук би трябвало вече да си прочел, че на 64 канал мултиплекса е изключен.
64 канал работи в момента и от старата кула и от копитото 

- radiomanbg
- 1000+
Уау, в един глас освен Техномаркет и Карфур от понеделник почва да предлага цифрови декодери дори на смешните цени от 35 и 45 лева , със и без екстри.
-
- Нов
cifronim написа:64 канал работи в момента и от старата кула и от копитото
Нещо не ми е ясно - как за една и съща територия на една и съща честота работят 2 предавателя? По-скоро е само от Драган Цанков излъчването му, защото в Люлин не мога да го хвана с миниатюрната антенка на USB тунера ми.
- radiomanbg
- 1000+
Технически е допустимо, затова може!

И магазините на Hendy са пуснали приставки за цифрова ТВhttp://www.handybg.com/Strong-SRT-8102+-id3186.html
MPEG-4 ASP supported не е ли притеснително (тъй като основният му режим е MPEG-2 [email protected])
Има и MPEG-4 H.264/AVC. Пълната спецификация:
Video Decoder
Profile level: MPEG-2 [email protected], AVC/[email protected], MPEG-4 ASP supported
Video resolution: 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
Decoding & Video Out: PAL
Aspect ratio: 4:3 Letterbox, 4:3 Pan & Scan, 16:9, Auto
Video Decoder
Profile level: MPEG-2 [email protected], AVC/[email protected], MPEG-4 ASP supported
Video resolution: 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
Decoding & Video Out: PAL
Aspect ratio: 4:3 Letterbox, 4:3 Pan & Scan, 16:9, Auto
Виждам, че има, и се чудя както защо да плащам и за двете (mpeg-2 и mpeg-4), така и дали supported ще тръгне автоматично (т.е. скенира, намира и тръгва, без специални усилия като изрично и предварително задаване в менюто).
Приемникът се продава и в държави където се излъчва и с двете видеокомпресии. "Тръгват" автоматично.
Взех един SRT 8102+ от Техномаркет и си работи добре. Поддържа толкова много формати, защото от него се пускат и филмчета, записани на флашка.
А на нашата ефирна телевизия картината може и да е компресирана с MPEG-4 AVC, но звукът (поне за SD каналите) е MPEG-2 Audio.
А на нашата ефирна телевизия картината може и да е компресирана с MPEG-4 AVC, но звукът (поне за SD каналите) е MPEG-2 Audio.
И аз си купих един Strong 8102+. Много добре работи, хванах всичките 8 канала. Много добре работи и Мултимедията, обаче когато се опитах да си пусна филм със субтитри от флаш памет и дойде момента да говорят героите видях нещо което ме ужаси. Субтитрите бяха толкова много големи, че чак не се виждаха, трябваше да се обзаведа със очилата на дядо с големия диоптър, с на баба ми телескопа и с на чичо бинокъла. Тогава успях да гледам нормално. Някакви идеи как мога да гледам без тази екипировка?
След като ме боля главата 2 пъти преминах към план ??Б„. Той беше да гледам само с българско озвучение. За моя радост слухът ми е много добър и не ми е нужен нечие слухово апаратче.
Дано откриете решение на въпроса „Как да си увелича субтитрите на Strong 8102+?"
Благодаря за отговора който ще ми дадете.
(Ще трябва да го черпя този който ми реши проблема.
)
ПС: Извинявам се, че го написах в хумористична форма понеже ме ядоса, че са малки субтитрите и не можах да си ги увелича.
След като ме боля главата 2 пъти преминах към план ??Б„. Той беше да гледам само с българско озвучение. За моя радост слухът ми е много добър и не ми е нужен нечие слухово апаратче.
Дано откриете решение на въпроса „Как да си увелича субтитрите на Strong 8102+?"
Благодаря за отговора който ще ми дадете.

(Ще трябва да го черпя този който ми реши проблема.

ПС: Извинявам се, че го написах в хумористична форма понеже ме ядоса, че са малки субтитрите и не можах да си ги увелича.

Аз не бих ползвал ефирен приемник за медиа плеър, но... на твое място бих се обадил на някой от телефоните за поддръжка, или бих потърсил форум не за телевизия, а за медиа плеъри, напр. setcombg
Какво ще кажете за NEO DVBT-2000 HD
Виж тук
Купих такъв за дядо ми и баба ми(с доста усилие да ги убедя,че цифровата телевизия е нещо по-добро от аналоговата)Знам,че марката Нео не е символ за качество,но все пак мисля,че ще работи доста време.Малко каналите се преместват бавно и флегматично.Избрах този модел,защото телевизорът няма SCART вход,а само Audio/Video вход.
Виж тук
Купих такъв за дядо ми и баба ми(с доста усилие да ги убедя,че цифровата телевизия е нещо по-добро от аналоговата)Знам,че марката Нео не е символ за качество,но все пак мисля,че ще работи доста време.Малко каналите се преместват бавно и флегматично.Избрах този модел,защото телевизорът няма SCART вход,а само Audio/Video вход.
-
- Нов
какво става в България ?къде са обещаните 25 канала до края на 2013?сега сме 2014 и вместо да има повече канали те ги намалиха .Хората от техномаркет си прибраха парите за цифровите тунери ,чичкото от рекламата си прибра хубавите парички за рекламата ,,от едната страна кабела а другата в телевизора '' и накрая сме цифровизирани! замазахме очите на европейският съюз ,че уж имаме цифрова телевизия и сега какво ?продължаваме да гледаме кабелна тв защото там е всичко което търсим .Кабелните вместо да фалират или броя на абонатите им да се намали напротив той се увеличава ,защо ?защото някои хора са заинтеросовани гледаните програми да останат по кабела .
dido_paynera написа:какво става в България ?.........защото някои хора са заинтеросовани гледаните програми да останат по кабела .

Гледам,нищо ...пак гледам,пак нищо....викам си "Тука има нещо "!
-
- 100+
dido_paynera написа:какво става в България ?къде са обещаните 25 канала до края на 2013?сега сме 2014 и вместо да има повече канали те ги намалиха .Хората от техномаркет си прибраха парите за цифровите тунери ,чичкото от рекламата си прибра хубавите парички за рекламата ,,от едната страна кабела а другата в телевизора '' и накрая сме цифровизирани! замазахме очите на европейският съюз ,че уж имаме цифрова телевизия и сега какво ?продължаваме да гледаме кабелна тв защото там е всичко което търсим .Кабелните вместо да фалират или броя на абонатите им да се намали напротив той се увеличава ,защо ?защото някои хора са заинтеросовани гледаните програми да останат по кабела .
Хм. Ами не ги ли видя къде отидоха? Обещаните 25 канала в цифровия ефир отидоха ... в Шенген. Там където също не ни приеха. А ние си плащаме ли плащаме глоби, упорито се мълчи по този въпрос (колко вече сме платили, колко още ще плащаме, изобщо ако не е вярно - ми да го опровергаят и да кажат че не ни налагат полагащите ни се с основание глоби), и после се чудим що сме толкова бедни и една фалирала Гърция е много по-добре от нас в България.