Карбовски напусна със скандал Нова

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
nnnnn75
100+
100+
Мнения: 246
Регистриран на: 16 Дек 2010, 15:58
Местоположение: Dolna bania , Долна баня

Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот nnnnn75 » 02 Фев 2013, 11:01

Водещият отива в TV7, жена ще води “Отечествен фронт” довечера


Мартин Карбовски скъса с Нова телевизия. Причината са разногласия между него и ръководството на медията.
"От септември насам имах доста неприятни моменти. Започна да става все по-трудно. Мисля, че заслужавам по-добро отношение поне заради рейтинга, който правя", обясни Карбовски пред "Стандарт". Вместо от него днес "Отечествен фронт" ще се води от Нина Александрова, която беше част от екипа на Карбовски.

Продуцентите на предаването от "Телеман" засега не смятат да късат с Нова. От самата телевизия отказаха коментар за конфликта. "Може да се каже, че послушах настойчивите съвети на Кеворк Кеворкян, че трябва да спирам от време на време", коментира още Карбовски. Вестник "ШОУ" вече писа, че се очаква той да се появи с ново предаване в ТV7, където вече преминаха продуцентите Иван и Андрей със своите предавания.
Аватар
radiomanbg
1000+
1000+
Мнения: 3168
Регистриран на: 12 Май 2009, 11:22
Местоположение: Казанлък

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот radiomanbg » 02 Фев 2013, 16:05

Сега намерих обяснение защото днес в 16 часа повтарят АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ.
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот Юнак » 03 Фев 2013, 18:08

Не е чистоплътно това крадене (от страна на Бареков).
В такива моменти изпъква моралът, в случая - на Венета Райкова.
niki_express
Нов
Нов
Мнения: 55
Регистриран на: 22 Май 2011, 20:45

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот niki_express » 03 Фев 2013, 18:27

Абсолютно си прав! Чест й прави на Венета Райкова, че остава в телевизията, която я направи така популярна и известна у нас. Дано само да не се окаже вярна максимата, че онова, което не се купува с пари се купува с много пари...Колкото до Карбовски - как да му вярвам в твърденията за намеса и пречки в свободата на слово, като заменя Нова тв с най-продажната, наведена, манипулативна и най-вече политически удобна тв 7. Съжелявам, че го харесвах като журналист. Както много други, така й той ме разочарова с този си ход. Поне да беше дръзнал да се изправи на крака и да си признае - Дудука ми дава повече пари и само това е причината да отида при него...
tv_maniac
100+
100+
Мнения: 387
Регистриран на: 30 Юни 2007, 20:23

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот tv_maniac » 03 Фев 2013, 19:22

Юнак написа:Не е чистоплътно това крадене (от страна на Бареков).
В такива моменти изпъква моралът, в случая - на Венета Райкова.


Нова телевизия явно се е запътила към фалит и затова мишките бързат да сключат договори с конкурентните телевизии. Според теб крадене ли щеше да бъде, ако Нова бяха подписали с някой от ТВ7/бТВ/БНТ 1 или само в обратната посока е крадене? Искам да уточня за себе си какъв трябва да е телевизионния морал според хората в Интернет. Иначе Бареков никога не е бил най-големия морален стожер на България - по това спор няма и няма да има! А ако заговорим за скромността му... :D

П.С. Дано да не съм лош пророк, но ще видим дали Венета няма да избяга също. Има време...
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот Юнак » 03 Фев 2013, 19:43

Като се наруши подписан договор (Карбовски - Телеман - Нова ТВ), няма как да го определя по друг начин, освен като крадене.
Ако в хипотеза Нова направят същото като TV7, то да - бих го нарекъл по същия начин, ако това удовлетворява проучването ти по отношение на "телевизионния морал според хората в Интернет".

Обаче Нова не го правят. Факт.

Дори ще разширя предмета: същото се отнася не само за телевизионния бизнес, а за всеки бизнес. Когато селскостопанската фирма Алфа Лавал Агри крадеше кадри от конкурента си Westfalia GmBH, това си беше кражба. И в търговския закон има специални клаузи за това (неприложими към Карбовски, понеже не е на щат в Телеман).

Колкото до пророчествата... всеки може да "избяга", но се прави коректно и pacta sunt servanda. И Жени Марчева се премести от Дарик в БНТ, и Боги Грозев отиде от bTV в Нова, и Мая Костадинова отиде от bTV Action в TV7, и Димитър Цонев отиде от БНТ в bTV и пр и пр. - но на пръсти се броят курвенски номера като Цветанка Ризова или Мартин Карбовски.
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 655
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот PatrioT » 04 Фев 2013, 13:51

Нова телевизия явно се е запътила към фалит и затова мишките бързат да сключат договори с конкурентните телевизии. Според теб крадене ли щеше да бъде, ако Нова бяха подписали с някой от ТВ7/бТВ/БНТ 1 или само в обратната посока е крадене?

Как по дяволите стигна до този "фундаментален извод" ? НОВА се е запътила към фалит , ама има над 20% увеличение на рекламните приходи ....? Ти в ред ли си , или просто в някои теми когато стане дума за нападки към ьтв и разкриване на абсолютното им пропадане , заставаш като Матросов на амбразуртата в тяхна защита ? Когато стане дума за НОВА независимо в какъв аспект почваш да плюеш и дрънкаш откровени глупости . През последните месеци доста продуценти и водещи и репортери , смениха телевизиите , някоя да е фалирала заради това ? ьТВ фалираха ли като Халваджиян ги напусна ?
Това , което е направил Барека е достойно да презрение , рано или късно тая ку*венска политика на ТВ7 ще им изиграе лоша шега .
Съвет за Електронни Малоумници
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот Юнак » 04 Фев 2013, 15:50

Щом и бате Енчо ("Кой е по-по-най") отива в TV7... Работата е критична в момента.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот UGLY_BOY » 04 Фев 2013, 15:53

niki_express написа:Абсолютно си прав! Чест й прави на Венета Райкова, че остава в телевизията, която я направи така популярна и известна у нас. Дано само да не се окаже вярна максимата, че онова, което не се купува с пари се купува с много пари...Колкото до Карбовски - как да му вярвам в твърденията за намеса и пречки в свободата на слово, като заменя Нова тв с най-продажната, наведена, манипулативна и най-вече политически удобна тв 7. Съжелявам, че го харесвах като журналист. Както много други, така й той ме разочарова с този си ход. Поне да беше дръзнал да се изправи на крака и да си признае - Дудука ми дава повече пари и само това е причината да отида при него...

Колкото и да харесвам Карбовски заради интелектуалния му капацитет, не мога да отрека, че от морална гледна точка той винаги е бил продажен комерсиалист и до някаква степен циник. Няма какво да се учудваш на факта, че е постъпил, както е постъпил. Той винаги е бил такъв. И това биха ти потвърдили всички, с които е работил. Няма да коментирам как се е възползвал не особено морално от доста от събеседниците си, за да трупа рейтинг и да създава изгоден нему имидж. Няма да коментирам и това, че е гравитирал около литературните среди със същата цел. Хората, които успяват в България, а може би и в света (без значение дали са интелигентни или не) имат характеристики, подобни на тези на Карбовски, въпреки че през последните години той обогати интелектуални си капацитет и със завидна доза мъдрост и премереност, които му липсваха преди. Въпреки че надявам тази му стъпка да не е поредната поза.
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 655
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот PatrioT » 04 Фев 2013, 16:44

Войната на телевизиите или за какво ръси пари ТВ7?

Една след друга гърмят новини - Иван и Андрей отиват в ТВ7, Карбовски отива в ТВ7, Любен Дилов-син отива в ТВ7. Какво става?
Телевизията е развързала кесията и пазарува водещи и предавания. Без съмнение кесията с парите е на банкера Цветан Василев, зад каквито и офшорни фирми да се крие собствеността.
За какво е всичко? На какво разчита той? Че ще стане най-гледаната телевизия и ще надмине бТВ?

Любопитно е, че засега ТВ7 не краде водещи и предавания от бТВ. Двете телевизии са комбина. Поне така действаха, докато водиха кратка война с кабелния оператор „Булсатком”.
Защо ТВ7 иска да открадне само хората на Нова ТВ? Очевидно, че тази телевизия е по-непослушна, не е толкова удобна на правителството, с което банкерът Василев е обвързан в любов необяснима. Всичките свързани с него вестници и телевизии обгрижват властта. От екрана на ТВ7 пеят като слвейчета в прослава на Борисов Кулезич, Кошлуков и, разбира се, самият директор на телевизията Бареков. Сега в този хор ще се включи и Карбовски, доказал се като фен на Борисов.

Ансамбълът от водещи е само едната страна на нещата.
От септeмври тази година предстои масовата цифровизация. Досега в България имаше 3 телевизии – БНТ, бТВ и Нова ТВ, които се излъчват ефирно на територията на цяла България. Най-слабо покритие има Нова ТВ, която не достига в много села, по-малки градове. Горе долу с покритието съвпада и гледаемостта – тези трите водят на всички останали телевизии. От септември обаче ще има само цифрово ефирно излъчване. Но не само на тези трите телевизии, а на още 7-8 на първо време. Сред тях е и ТВ7. Същевременно фирми, свързани с банкера Василев, сложиха ръка на цифровизацията – т. нар. мултиплекси – заради което Европейската комисия се кани да съди България, че не е осигурила конкуренция в тази област.

И затова беше тая война с „Булсатком” – той държи над 1 милион абонати, на които въобще не им пука от цифровизацията - получават си по 50-60 тв канала по кабел. Затова трябваше да ударят “Булсатком”, дори с помощта на полицията и намесата на премиера Борисов. Банкерът Василев също така купи в съдружие с руска банка (и кой знае кой зад нея) БТК-Виваком. Виваком също е кабелен оператор, който доставя цифрова телевизия. Войната е на всички фронтове.

И така, мустакатият банкер се кани да стане монополист в ефира отвсякъде и да наложи ТВ7 като една от най-гледаните телевизии. Идеалът на Борисов ще бъде осъществен – само негови фенове да водят предавания, в телевизията номер 1.

Само че тази мечта трудно ще се сбъдне. Защото, който си въобразява, че една телевизия може да стане водеща с хора като Бареков, Кулезич, Кошлуков и Карбовски, много се лъже. На грешни коне е заложил.
Засега е налице само разливане на пари от Корпоративна търговска банка. В която пък са складирани парите на най-големите държавни компании. Нека данъкоплатеца си прави изводите какво се прави с неговите пари.

http://e-vestnik.bg/16766/voynata-na-te ... -pari-tv7/
Съвет за Електронни Малоумници
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот Юнак » 04 Фев 2013, 18:43

e-vestnik написа:засега ТВ7 не краде водещи и предавания от бТВ

Забравили са Войкова, Костадинова, вече и Данаилов (бате Енчо") с предаването на Къци "Кой е по-по-най" - все хора от bTV. Забравили са шефката в TV7 Жени Павлова, която бе шефка в Pro.bg. Забравили са дори техническия директор на TV7, дошъл от bTV. Да не говорим за отдел анализи и др.
Айде за самия Бареков няма да предположим, че е "откраднат" от bTV ;) (шегичка).

С удрянето по Булсатком очевидно тезата на e-vestnik е, че целта е абонатите им от абонати на сателит да станат зрители на антена, за да им пука от цифровизацията?! Не съм сигурен в психологията на абонатите. Ако ще се прави такъв удар, таймингът ще да е сбъркан - от това няма смисъл в края на декември, доста преди 1 март. Съществуващите абонати, дори на минималните пакети, ще изкарат малко и по-скоро биха минали на друг сателитен или кабелен оператор, отколкото да останат само на БНТ и където може на Нова и TV7.

Третият акцент е в монопола на банкера върху националните мултиплексни мрежи. Но е само акцент - не се разбира какво искат да кажат от вестника, т.е. по какъв начин това засяга зрителите напр. А мен точно това ме интересува, дори попитах някъде тук.
А ако не засяга зрителите - значи самият монопол няма нищо общо с бъдещата гледаемост. Този монополът има връзка с таксите, които ще събира, т.е. с рентабилността на телевизиите, но не бърка в джоба на зрителите. (пиша провокативно, за да има коментар ;-))
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот UGLY_BOY » 04 Фев 2013, 19:47

Юнак написа:Третият акцент е в монопола на банкера върху националните мултиплексни мрежи. Но е само акцент - не се разбира какво искат да кажат от вестника, т.е. по какъв начин това засяга зрителите напр. А мен точно това ме интересува, дори попитах някъде тук.
А ако не засяга зрителите - значи самият монопол няма нищо общо с бъдещата гледаемост. Този монополът има връзка с таксите, които ще събира, т.е. с рентабилността на телевизиите, но не бърка в джоба на зрителите. (пиша провокативно, за да има коментар ;-))

Според мен едната от причините за рокадата е упомената в статията - TV7 и останалите, наречени национални, телевизии ще могат да се конкурират реално едва след окончателното стартиране на цифровия наземен ефир, когато, на практика, всички ще имат еднакво покритие в страната.
На второ място - ясно е, че Борисов има за цел да създаде телевизии, сервилни нему, за да може, дори по някаква малко вероятна случайност неговата партия да не спечели следващите избори, той да си има електронни медии, чрез които да манипулира общественото мнение.
Трето - това, че Цветан Василев има монопол над мултиплексите прави конкуренцията между националните телевизии политическа, а не пазарна. Преспокойно, ако Нова наистина минава за неудобна, както твърдят от e-vestnik, тя може да бъде притискана с игрички, подобни на случилите се между bTV и Bulsatcom - неправомерно може да ? се искат по-високи такси за разпространение и да се осъществява рекет под масата спрямо нея.
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот Юнак » 04 Фев 2013, 19:59

Не знам, не го виждам много това създаване на сервилни телевизии - по-скоро се натискат коя да го покани, за да става шоу. Ако реши да ги притиска, просто отказва поканите ;)

На мен друго ми хрумна обаче за ролята на монопола в мултиплексите. Подозирам, че може да има игра с пийпълметричната агенция (който пише рейтинга, той държи телевизиите). Би било интересно да знаем какво ще хващат апаратчетата, особено по време на симулкаста. Той е интересен с това едновременно приемане на аналогов и цифров сигнал - ако примерно си стоиш на БНТ1, но с дистанционното превключваш analog - digital - и обратно, дали машинката няма да се шашне.
Dimitar111
Нов
Нов
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Яну 2013, 12:29
CONTACT:

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот Dimitar111 » 05 Фев 2013, 16:18

Само нова телевизия губи от неговото напускане ;D
Ние сме експерти в областта отпушване на канали ,а също и с дългогодишен опит и стаж и в отпушване на тръби . Предлагаме и канализационни тръби на ниски цени !!!
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 655
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот PatrioT » 05 Фев 2013, 17:13

"Нова телевизия" вероятно запазва английското първенство

Нова телевизия" е почти сигурният победител в търга за правата за излъчването на английската Висша лига по футбол за България.

Висшата лига продава правата за три години и включва сезоните от 2013-2014 г., който започва през август, до края на сезон 2015-2016 г.

Ръководството на "Нова телевизия" организира утре пресконференция на спортна тема, на която се очаква да бъдат обявени закупуването на Висшата лига и няколко други спортни продукти.

Източници на "Дневник" от Би Ти Ви заявиха, че не печелят търга за шампионата. Те бяха смятани за най-сериозния конкурент на "Нова телевизия". Те също посочват "Нова" като победител в наддаването.

Настоящият договор с "Нова телевизия" изтича през лятото, като стойността му се оценява на 2.5 милиона евро на година. Очакванията на участниците в търга за новия пакет бяха сумата да надхвърли 10 милиона евро за трите години.

Английското първенство се излъчва от години по каналите на "Нова телевизия", преимуществено "Диема" и "Нова спорт". Само веднъж в последните повече от 10 години Премиършип напусна тези канали, когато правата бяха купени от ВВТ.

http://www.dnevnik.bg/sport/2013/02/05/ ... gliiskoto/
:Happy
Съвет за Електронни Малоумници
tv_maniac
100+
100+
Мнения: 387
Регистриран на: 30 Юни 2007, 20:23

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот tv_maniac » 06 Фев 2013, 01:50

PatrioT, виждаш ли хикса в горния десен ъгъл на екрана си? Можеш да го използваш и така няма да се налага да четеш хора "като Матросов на амбразуртата" (провери последната дума в речника и ще видиш, че правописът й не е такъв). Дали думите ми са "откровени глупости" може да реши някой по- интелигентен от мен и с по-достоверни източници на информация за Новата - стара телевизия. Ако се появи притежател на трудов договор с MTG и резултат от тест за интелигентност с по-голям от моя резултат, да заповяда! Нямам нищо против да го изслушам. Това все още е подфорум на Предавател.ком за телевизиите в страната ни - наши и чужди. Веднага щом го прекръстят на Фенски форум на Нова телевизия, аз ще ви оставя да си пишете колко велика е същата, защото не се натрапвам там, където нямам работа. Дотогава имам пълното право да изказвам мнението си, а ти и други недоволни "интелектуалци" - да ме търпите, докато не нарушавам правилата на форума. А и не вися тук всеки ден от годината, че да е толкова трудно да ме изтраете. Затова свиквайте! :D
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 655
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот PatrioT » 06 Фев 2013, 22:39

Не съм никакъв защитник на НОВА , но ти пишеш откровени глупости (фалит на телевизията - омг!) ! Всъщност аз български телевизии почти не гледам, дреме ми за която и да е от националните телевизии, а общото седмично време през което стоя пред тв-то е не повече от 4-5 часа. Иначе много солидни аргументи вадиш чак не смея да пиша срещу тях за това ще си замълча , приличат на извадени от Шок или Папарак
Ако се появи пежател на трудов договор с MTG и резултат от тест за интелигентност с по-голям от моя резултат, да заповяда!
.
Всеки е свободен да си пише мнението така е , но не и лъжи. И да кажа ,че ми хареса новото предаване (или риалити , ли не знам какъв формат го водят) - Шатрата не помня скоро да е имало толкова свежо предаване , посмях се, даже за пръв път от месеци стоях 1 час пред телевизора си .
Съвет за Електронни Малоумници
tv_maniac
100+
100+
Мнения: 387
Регистриран на: 30 Юни 2007, 20:23

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот tv_maniac » 08 Фев 2013, 01:18

PatrioT написа: Всеки е свободен да си пише мнението така е , но не и лъжи.


PatrioT написа: но ти пишеш откровени глупости (фалит на телевизията - омг!) !


Време е да се уточниш какво пиша според теб - глупости или лъжи. Формулирай конкретна теза. Двете думи не са синоними, ако не знаеш.
Ще ти го заявя в прав текст - ти не си този, който ще определя дали другите пишат глупости или лъжи. С това те оставям да правиш каквото искаш, а аз и занапред ще пиша каквото съм решил. Казах ти вече колко ме интересуват твоите изказвания и неуспешни опити за дискриминация в Интернет. От този момент спирам да те забелязвам в тази и други теми, защото не смятам да пълня форума със спорове от най-ниско ниво. Успех в живота и дано да те виждам по-малко в този форум! Гледай си телевизия и чети "Шок" и "Папарак" (иначе няма как да си убеден, че доводите ми звучат като извадени от тези издания, които не съм чел. Напълно се доверявам на твоите наблюдения по този въпрос, защото ми изглеждаш достатъчно компетентен по него за разлика от други вече дискутирани в тази тема.). :D
mishetyyy
Нов
Нов
Мнения: 48
Регистриран на: 21 Апр 2009, 13:24

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот mishetyyy » 08 Фев 2013, 10:36

И на мен ми намирисва на фенска принадлежност от страна на "tv_maniac". Да, Нова е в сериозна финансова дупка в момента, но защо не се позволява да става и дума за програмното съдържание на Ер малък, нейните компетентни кадри и т.н. Факт е, че MTG не обичат да продават и никога не са продавали своя телевизия, но... не мисля, че е редно на база финансовото състояние на медийната група, да се правят прибързани заключения. Още повече на база на това, дали сме фенове или не на дадена медия. На мен тези гениални изводи не ми приличат на независима гледна точка. Защо не се пише за монополното влияние на ьТВ и ТВ7, щом целим да гледаме реално на нещата?
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Карбовски напусна със скандал Нова

Мнениеот UGLY_BOY » 08 Фев 2013, 10:37

Юнак написа:Не знам, не го виждам много това създаване на сервилни телевизии - по-скоро се натискат коя да го покани, за да става шоу. Ако реши да ги притиска, просто отказва поканите ;)

Точно това е врътката! Тъй като телевизиите се влияят от системата на рейтингите (и това е нормално, все пак искат да има много реклами в предаванията им), когато на някой парламентарист му задават неудобни въпроси и заради това той не гостува в дадена телевизия, самата телевизия губи от реклами, защото рейтингът ? пада. Именно в това се изразява скрития контрол върху медиите в България.

@tv_maniac,

В частните телевизии, сервилни на властта (а такива са всички) да не ви плашат, че ако не защитавате медията, в която работите, ще ви изритат? Честно казано, на твое място бих сменил държавата. Тук дали ще останеш на работа зависи от това дали ще обслужваш някого.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта